Dolar 32,3253 -0.05%
Euro 34,8344 0.03%
Gram Altın 2.410,71 0,72%
Çeyrek Altın 4.014,00 0,25%
Yarım Altın 8.027,00 0,24%
Tam Altın 15.882,17 0,17%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KAR YAĞIŞI YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

KAR YAĞIŞI YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ABONE OL
17 Ocak 2019, 09:12:25

Dün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiledi. 413 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullarda eğitim-öğretime ara verildi.  İl genelinde kar ve buzlanma ile mücadele kapsamında yolda karın birikmesini önlemek, biriken karı yoldan uzaklaştırmak ve buz tutan kesimlerde kaymayı önlemek amacıyla Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çalışmalar devam ediyor.

            Tokat ve çevrelerinde Meteorolojinin yaptığı yoğun kar yağışı uyarısının ardından dün başlayan kar yağışı nedeniyle 413 köy yolunu ulaşıma kapandı. İlk olarak taşımalı eğitime ara verilirken, yağışın yoğunlaşmasıyla Tokat il genelinde eğitime ara verildi. Çamlıbel mevkiinde karda mahsur kalan araçları kurtarmak için Jandarma ve AFAD ekipleri devreye girdi.

            Tokat Belediyesinde 10 ekip, 200’den fazla personel şehrin tüm bölgelerinde kar temizleme, tuzlama, solüsyon çalışmaları sürdürürken Doğukent Mahallesi TOKİ Bölgesi, Erenler bölgesi, Yazıcıoğlu bölgesinde ekip çalışmalarını Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yerinde takip etti.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

            Tokat merkez ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarını da ulaşıma kapandı. Merkez:52, Almus:25, Artova: 25, Başçiftlik:6, Erbaa:53, Niksar: 70, Reşadiye:65, Pazar:3, Sulusaray:14, Turhal:40, Yeşilyurt:16, Zile: 102 olmak üzere merkez ve 11 ilçede toplam 469 köy yolu ulaşıma kapandı. Turhal’da kar tatili 2 güne çıkartılarak 17 Ocak Perşembe (bugün) de okullar tatil edildi.

            Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde 16 Ocak Çarşamba bugün Öğleden sonra il geneli resmi ve özel anaokulu,ilkokul,ortaokul ve liselerimiz ile birlikte özel eğitim okul ve kurumlarımızda eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.” Denilerek okulların tatil edildiği duyuruldu.

            Tokat-Pazar istikametinde aşırı rüzgar nedeniyle ağaç dallarının kırılarak yola savrulması nedeniyle sürücülerin dikkatli olması istendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlara Çamlıbel geçidi ve Yıldızeli tarafı geçici bir süre trafiğe kapandı.  Turhal İlçesi Kalaycık mevkiinde büyük araçlara engel olacak şekilde ağaç dallarının tehlike arz ettiği gözlendi.

DİKKAT!  TOKAT'TAN OKA'YA 41 PROJE BAŞVURUSU

ULAŞIMDA AKSAMALAR MEYDANA GELDİ

            Tokat ve Sivas bölgesinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.

Dün sabah saatlerinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Bölge trafik ekipleri Tokat-Sivas Karayolunu araç trafiğine kapatırken, bazı sürücülerde yollarda mahsur kaldı. Özellikle Yatmış bölgesinde bazı araçların yolda kaldığı ve yakıtlarının bittiği yönünde ihbarlar geldi. Yeşilyurt, Bedirkale, Dodurga ve Böğet mevkiinde okul servis araçlarının mahsur kaldığı ihbarı üzerine Karayolları ekipleri Tokat-Sivas Çamlıbel yolunda 3 ekip halinde kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

            Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları ve alınan tüm tedbirlere rağmen sürücüler don ve buzlanma nedeniyle daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

            Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada okulların tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Tokat Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; 17 Ocak 2019 Perşembe günü (bugün) resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimiz ile birlikte özel eğitim, özel öğretim okul ve kurumlarımız ve yaygın eğitim kurumlarımızda il geneli eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet