Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KADIN İSTİHDAMINA SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALAR TOPLANTISI

KADIN İSTİHDAMINA SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALAR TOPLANTISI

ABONE OL
08 Ocak 2019, 13:28:42

Öz İplik-İş Sendikası öncülüğünde Sosyal Taraflar Kadın İstihdamına sürdürülebilir politikalar oluşturmak üzere bir araya geldi.

            Öz İplik-İş tarafından yürütülen, Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “Sosyal Diyalog ve Eğitim Yoluyla Kadın İstihdamının Arttırılması” projesi kapsamında Sosyal Diyalog Platformu 2.toplantısı 7 Ocak 2018 tarihinde Tokat Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

            Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Genel Sekreteri Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Pınar Özcan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim üyeleri, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Bekir Fındık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Turgut Pekdemir, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, Tokat Organize Sanayi Bölge Müdürü Ayhan Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinatörü Mehlika Dicle, Öz İplik-İş İl Başkanı Fatih Arslantaş, Hak İşe bağlı sendikaların il başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Eğitim Uzmanları Ceylan Güliz Bozdemir ve Kübra Öztürk Sever, CRS Denim İnsan Kaynakları müdürü Azime Baltacıoğlu ve Umut Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Şahin, kadın komite üyeleri, işyeri temsilcileri katıldı.

            Proje Koordinatörü Pınar Özcan’ın  proje tanıtım sunumuyla başlayan toplantıda Özcan, projenin hedefleri, uygulanacak faaliyetleri ve 1. Sosyal diyalog platform toplantısında alınan kararlara ilişkin bilgiler verdi.

            Toplantının devamında konuşma yapan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat  İnanç, toplumun yarısını oluşturan kadınların istihdamının arttırılmasına yönelik önerileri paylaştı  ve Öz İplik-İş sendikasının kadınlar konusunda somut projeler üreten tek sendika olduğunu söyledi.

            Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı yaptığı konuşmasında resmi istatistiklerden yola çıkarak ülkemiz genelinde kadınların çalışma hayatında kendilerine daha fazla yer edinmeleri için sosyal diyalog yoluyla atılacak adımların desteklenmesi gerektiğini ve zihinsel dönüşümün önemli olduğunu söyledi. Ulusal istihdam stratejisinin en üst düzeyde sorunun çözümü için hazırlandığını ve hangi tedbirlerin gerçekleştiğini takip edilebileceğini belirtti.

DİKKAT!  ÇOCUK EDEBİYATI SERGİSİ AÇILDI

            Tokat  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kadınların istihdamının önemli olduğunu, belediye olarak bu konuyla ilgili projeler ürettiklerini söyledi.

            Açılış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

            Toplantının ikinci bölümünde ise tarafların sürdürülebilir kadın istihdamının arttırılmasına yönelik politikalarla ilgili görüşlerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet