Dolar 32,2750 -0.04%
Euro 35,1008 -0.07%
Gram Altın 2.466,55 0,01%
Çeyrek Altın 4.071,00 0,10%
Yarım Altın 8.141,00 0,10%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
JAPON HEYETİ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

JAPON HEYETİ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

ABONE OL
28 Şubat 2019, 05:29:07

"Meyve Bahçeleri ve Tarım Alanları İçin Geliştirilen Bazı Japon Teknolojilerinin Karadeniz Bölgesindeki Üreticilere tarımsal Örgütler Aracılığı ile Yayılması Projesi" kapsamında Japon Heyeti Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

            Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Japonya JİCA ve Fuji Corporation CO. Ltd ortaklığında yürütülen "Meyve Bahçeleri ve Tarım Alanları İçin Geliştirilen Bazı Japon Teknolojilerinin Karadeniz Bölgesindeki Üreticilere tarımsal Örgütler Aracılığı ile Yayılması Projesi" kapsamında tarımda iş gücünün azaltılması, verimlilik , makineleşmenin yaygınlaşması, güvenlik anlamında geliştirilen  Boom Lift, Binilir Tip Çim Biçme makinesi, El Tipi Çim Biçme Makinelerinin kullanılmasına yönelik Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yapılan uygulama ve sonuçlarını görmek amacıyla gelen Japon Heyeti Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

            Japon yetkililer ziyarette proje hakkında bilgiler vererek  makineleri tanıtan video gösterisi ile  projenin uygulandığı Karadeniz illerinde  makinelerin kullanılması ve uygulama sonuçları hakkında bilgiler verdi.

            İl Müdür V. Sayın Ümit OK  yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Japonya'nın teknolojik gelişme açısından dünyanın önde gelen ülkesi olduğunu, tarımda da yeni teknolojilerin kullanılması, yaygınlaşmasına öncülük ettiğini bu projede de  tarımda kullanılmak üzere yeni üretilen makinelerle çiftçilere önemli kolaylık sağlanacağını belirtti.

DİKKAT!  BAZI KÖYLERDE ELEKTRİK KESİNTİSİ OLACAK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet