Dolar 32,3528 0.2%
Euro 34,8261 0.24%
Gram Altın 2.395,18 0,08%
Çeyrek Altın 4.001,00 0,08%
Yarım Altın 8.002,00 0,09%
Tam Altın 15.883,29 -0,26%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İSTANBUL’DA NİKSARLILARIN TARİHİ BULUŞMASI

İSTANBUL’DA NİKSARLILARIN TARİHİ BULUŞMASI

ABONE OL
27 Şubat 2019, 06:37:37

İstanbul Niksarlılar Derneği ve Niksar Dernekler Federasyonu işbirliği ile düzenlenen, Niksar Belediye Başkan adaylarıyla İstanbul’daki Niksarlıları bir araya getiren “Büyük Niksarlılar Buluşması” gerçekleştirildi.

            Hafta sonu İstanbul Bağcılar’da özel bir restoranda gerçekleşen buluşmaya, etkili olan kar yağışı ve olumsuz havaya rağmen yüzlerce Niksarlı ve STK’ların temsilcileri katıldı.

            Günler öncesinden Niksarlılar Derneği ve Niksar Dernekler Federasyonu tarafından hazırlıkları yapılan buluşmaya Niksar Belediye Başkan Adaylarının tümü davetliydi. Niksar Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Özdilek Özcan ile İyi Parti ve CHP’nin ittifak adayı Emrah Köknar’ın katıldığı hemşeri buluşmasına, Eski Niksar Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Duran Yadigar son anda bir cenaze dolayısıyla katılamadı. Saadet Partisi Başkan Adayı Mehmet Somuncu ise hemşerilerine selamlarını iletti. Programa ayrıca Ak Parti Niksar Gökçeli Belde Belediye Başkan Adayı Mustafa Koyuncu da katıldı.

Pazar günü İstanbul’da ki olumsuz hava şartlarına rağmen salonu dolduran yüzlerce Niksarlının ilgi gösterdiği programı deneyimli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Kaya sunarken, Niksar’a ait anekdot ve şiirlerle süslediği sunumu takdirle karşılandı.

            Etkinliğe başkan adayları Özdilek Özcan ile Emrah Köknar’ın yanı sıra, Niksarlılar Derneği ve Niksar Dernekler Federasyonu Başkan, yönetici ve üyeleri, İyi Parti Tokat Kurucu İl Başkanı Av.Afşin Ünverdi, CHP Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar, Niksarlılar Derneği Kurucu Başkanı Yüksel Altıner, Niksarlılar Derneği Eski Başkanı İ. Hakkı Tahmiscoğlu,  İstanbul İl Organize Suçlar Şube Müdürü Murat Mutlu, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yiğit, TOKKON Başkanı Ahmet Yılmaz, Başakşehir Tokatlılar Dernek Başkanı Mustafa Tekden, İSTOKDEF Başkanı Murat Turan, Bahçelievler Tokatlılar Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Öznur Çelik, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahin, Tiyatrocu-Yazar Erdem Kaya, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurettin Bektaş, Emekli Emniyet Başmüfettişi Nurettin Kartal, İşadamı Fatih Taşkıran, İş Adamı Yunus Gür, İş Adamı Atanur ve Muhlis Yılmaz, Tokat Gündem Gazetesi sahibi Bayram Güvercin katılan isimler arasındaydı.

DİKKAT!  KAYSERİ ŞEKER’DEN TURHAL’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

            Tüm Niksar’ın kentiyle köyüyle temsil edildiği programa Niksar’a ait köy ve beldelerden; Ara Köyü Derneği, Başçiftlik Alan Köyü Derneği, Boğazbaşı (Dönekse) Köyü Derneği, Budaklı (Huru) Derneği, Buzköyü Derneği,  Çamiçi Çakmak Derneği, Çay Köyü Derneği, Cer Köyü Derneği, Esence (Ehen) Köyü Derneği, Gökçeli (Ladik) Kasabası Derneği, Gökçeoluk (İbiski) Köyü Derneği, Gözpınar (Boğama) Derneği, Gülbayır (Zera) Köyü Derneği, Gülebi Köyü Derneği, Günebakan (Alahtiyan) Derneği, Günlüce (İpsimara) Derneği, Gürçeşme (Eskidir) Kasabası Derneği, Güvenli (Buhanı) Derneği, Haydarbey Köyü Derneği, Kapıazğı Derneği, Korulu (İleyis) Derneği, Kuyucak Derneği, Kümbetli Derneği, Mutluca Derneği, Ormancık (Şadoğlu) Derneği, Özalan Derneği, Özalan Derneği Sultanbeyli Şubesi, Terzioğlu Köyü Derneği, Serenli (Avara) Kasabası Derneği ve Yeşilkaya (Eynesil) Derneği katılım göstererek Başkan ve yönetim kurulu düzeyinde temsil edildiler. Böylelikle bugüne kadar Niksar’ın her katmanına ulaşmış en geniş kapsamlı temsiline ulaşılmış bir organizasyon yaşanmış oldu.

            Kahvaltı esnasında programı sunan Hüseyin Kaya’nın Niksar’ı tanıtıcı ve tarihi önemini bahseden kısa bir giriş ve hoş geldin konuşmasının ardından, Niksarlı ozan Merdin Yıldırım’ın Niksar için yazmış olduğu şiiri okumasıyla program başladı.

            Organizasyonu ortaklaşa düzenleyen Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen ve Niksar Dernekler Federasyonu Başkanı Ferhat Yılmaz yaptıkları kısa konuşmalarla konuklara hoş geldiniz dedi.

            Ferhat Yılmaz, amaçlarının Niksarlıların birlik ve beraberliği olduğunu bu yönde çalışacaklarını ifade etti. Yılmaz Nik-Def olarak, “Tek amacımız Niksarlıların, Niksar STK’larının böyle birliği ve beraberliğidir.” dedi.

"BURADA HEPİMİZ EV SAHİBİYİZ"

            Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen de konuşmasında, “Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Çağrımıza olumlu destek bu günü yaşamamıza vesile olan başta çok değerli Belediye Başkan Adaylarımız; Belediye Başkanımız ve Ak Parti adayı Özdilek Özcan, İyi Parti Adayı Emrah Köknar kardeşimize hepiniz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca dün akşam saatlerine kadar geleceğini bildiğimiz ancak bir cenaze nedeniyle son anda katılmayacağını ifade eden MHP Adayı Duran Yadigar ve Saadet Partisi adayı Mehmet Somuncu beylerin de selamlarını iletiyorum. Dışarıda yağan kara, soğuk havaya aldırmadan bugün bu salonu taşarcasına dolduran siz Niksarlı hemşerilerime hoş geldiniz değil hoş bulduk diyorum, çünkü burada hepimiz ev sahibiyiz, misafir yok, iyi ki geldiniz, iyi varsınız. 'Niksarlı olmak yeter' ifadesini yaşayan, yaşatan siz güzel insanların hemşerisi olmaktan onur duydum, gurur duydum” dedi.

DİKKAT!  Tarz Bayan Bluz Modelleri

"NİKSAR'IN BİRLİK BERABERLİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUM"

            Programda konuşan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Niksarlıların bu birlik ve beraberliğini görmekten, yaşamaktan büyük bir heyecan ve gurur duydum, emeği geçenlere vesile olanlara teşekkür ediyorum, birliğimizin daim olmasını istiyorum. Bugün buraya siyaset yapmaya gelmedim, Niksar hepimizin ortak noktası, Niksarlı olmak yeter ifadesinin burada gerçekleşmiş olduğunu görüyorum çok mutlu oldum. Belediye Başkan adaylarımızın tümüne de başarılar diliyorum, bakın Emrah kardeşim burada, 2010 yılında Niksar Belediyesinde görevli olarak İngiltere’ye gittiğimizde Emrah Köknar kardeşim bizi orada yalnız bırakmamıştı bunu da anlatmadan geçemeyeceğim. Niksar için çalışacağız, çalışanlara adaylara da başarılar diliyorum.” dedi.

            Belediye Başkanı olduğu beş yıl içinde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Özdilek Özcan konuşmasında ayrıca önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları projeleriyle ilgili bilgileri de katılımcılarla paylaştı.

            Başkan Özdilek Özcan’ın konuşmasının bitiminde sahneden ayılmadan kürsüye İyi Parti adayı Emrah Köknar ve Niksarlılar Derneği Kurucu Başkanı Yüksel Altuner, Şafak Gümen ve Ferhat Yılmaz da davet edilerek günün anısına “Niksar Çinileri” Altuner tarafından verildi. Özcan ve Köknar’ın çini tabaklarını verirken bir konuşma yapan Yüksel Altuner, "Görüyorum ki Niksarlı olmak yeter, gerçekleşmiş, burada çok mutlu oldum nasıl ifade edebilirim bilemiyorum oldukça mutlu ve duygu doluyum, bunu da sadece Niksarlılar yapabilir” dedi. Adaylarımıza ayrıca Türkiye Futbol Federasyonundan hemşerimiz Mustafa Baturünlü tarafından isimlerinin yazılı olduğu Türkiye Milli Takımı formaları da günün sürprizi oldu.

"SİYASİ GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ DÜŞMANLIK SEBEBİ OLMASIN"

            Özcan’ın ayrılmasının ardından İyi Parti ve CHP’nin Millet İttifakı Adayı Emrah Köknar mikrofonu aldı. Köknar, "Öncelikle Ferhat Yılmaz kardeşim ve Şafak Gümen abime bizleri gurbetteki siz hemşerilerimizle buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Keşke Sayın Başkanımız da kalabilseydi, keşke diğer adayımız da gelmiş olsaydı. Gurbeti yaşamış ne demek olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Eğitim ve iş hayatım dolayısıyla gerek İstanbul’da gerekse de yurtdışında 15 yılım gurbette geçti. Öyle ki İstanbul’dayken Niksarlılar Derneği yönetiminde bulunmanın mutluluğu ile karşınızdayım. Siyasi görüş ayrılıklarımız düşmanlık sebebi olmasın, olmamalı, bizler 31 Mart sonrasında da beraber yaşayacağız. Ancak Niksar’ımızın daha iyi yönetilmesi, şu anda bulunduğu noktayı hak etmediğini hepimiz biliyoruz, daha ilerilere götürmek adına projelerimizle geliyoruz. Ana felsefemiz Yeniden Üreten Niksar. Üretmek zorundayız, Niksar’ı eski günlerdeki gibi yeniden üreten, marka şehir haline getirmek amacıyla Niksar’ın üretimine faydası olmayan sayılara bağlı kalmadan katkısı olan projelerin hazırlığını bir yıldır yapıyoruz.” dedi.

DİKKAT!  Liyakat

            Programda TOKKON Başkanı Ahmet Yılmaz, İyi Parti Tokat Kurucu İl Başkanı Afşin Ünverdi ve CHP Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar da söz alarak etkinlik dolayısıyla memnuniyetlerini ifade etti.

Konuşmaların bitimiyle, Niksar’ın sevilen sesi, usta sanatçısı Rıza Dalga ve ekibi sahne alarak, söyledikleri türküleriyle katılımcılara hoş dakikalar yaşattı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet