Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GENÇ TEMA TOKAT TEMSİLCİLERİ  500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE SETİ ULAŞTIRACAK

GENÇ TEMA TOKAT TEMSİLCİLERİ 500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE SETİ ULAŞTIRACAK

ABONE OL
25 Şubat 2019, 08:01:20

TEMA Vakfı Genç TEMA Tokat Temsilciliği tarafından başlatılan ‘Sepet’ projesi ile köy okullarında öğrencilerin kırtasiye malzemesi ihtiyaçları karşılanıyor. Üç yıldır devam eden Sepet projesi kapsamında bin öğrenciye ulaşıldı.

Genç TEMA Tokat Organizasyon Sorumlusu Ufuk Koçak üç yıldır devam eden Sepet projesi ve uygulamayı planladıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Köy okullarına yardım için üç yıl önce Çizgi kitap kırtasiye iş birliğinde Sepet Projesini başlattıklarını kaydeden Genç TEMA Tokat Organizasyon Sorumlusu Koçak, projeye büyük bir rağbet olduğunu belirterek bu güne kadar toplamda bin öğrencinin kırtasiye seti ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti.

Genç TEMA çalışmalarının tamamen gönüllülük esaslı olduğunu vurgulayan Koçak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlendiğini söyledi.

Projenin üçüncü yılını doldurduğunu belirten Koçak, Tokat başta olmak üzere farklı şehirlerde yardıma ihtiyacı olan öğrencilere yardım götürdüklerini ayrıca Sepet projesinin gittiği okullarda 23 Nisan etkinlikleri düzenlediklerini kaydetti.

BEŞ KÖY OKULUNA YARDIM

Proje kapsamında köy okullarını boyadıklarını belirten Koçak, “Sepet projesinde ilgili bu sene beş yüz öğrenciye yetecek kadar yardım topladık. Kırtasiye setleri Çizgi kitap kırtasiyenin merkez ve ilçelerinde ki tüm şubelerinde mevcut, insanlar gelip alışverişini yapıyor ve aldığı ürünleri sepete bırakıyor, alışveriş fiş fotoğrafını bana ve sponsor firmaya gönderiyor, proje bitiminde her öğrenciye eşit olacak şekilde bir set hazırlıyoruz. Tokat’ta belirlenen üç köy okulu ve il dışında iki köy okulu olmak üzere beş köy okuluna yardım götüreceğiz” şeklinde konuştu.

GENÇ TEMA’NIN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı Genç TEMA Tokat Temsilciliği tarafından sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projeler ile ilgili bilgiler veren Koçak, “Sokak hayvanları için projelerimiz var. Su ve mama kaplarını olmayan alanlara Çizgi kitap kırtasiye sponsorluğunda sokak hayvanları için su ve mama kapları bırakacağız. Mayıs ayında fidan dikmeye yönelik projelerimiz var. TEMA ile beraber köylere gidip doğru sulama toprak kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Köyün ortak merkezinde toplanıp köylülere; doğru sulama, toprak kullanımı ile ilgili bilgiler veriyoruz” dedi.

DİKKAT!  TARSİM FOTOĞRAF YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI

2030 YILINDA SU KULLANIMI YANSITILACAK

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde su israfının önlenmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Koçak, “Projemiz kabul edildiği takdirde üniversitede su kullanımında bilinçlendirme amacı ile o günü kapsayacak şekilde belirli bir saatte yemekhanede verilecek su miktarını kısıtlayacağız. Öğrencilere 2030 yılında yaşadığı hissini vermek için belirli miktarda su verilecek. Şu anda sınırsız su alma hakkı var öğrencinin ama su israfı böyle devam ederse ilerleyen dönemde isteyen istediği gibi su içemeyecek. Su israfının önlenmesi için farkındalık çalışması yapacağız” ifadelerini kullandı.

500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE SETİ

500 öğrenciye ulaşacak kırtasiye setinin içinde; kırmızı kalem, kurşun kalem, kalemtıraş, silgi, keçeli kalem, boya kalemi, pastel boya, çizgili ve kareli defter, hikâye kitabı, resim ve müzik defteri olacak.

Projenin ikinci aşaması Nisan’da başlayıp Mayıs ayının ilk haftasında sona erecek.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet