Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Fren Balatası Nedir?

Fren Balatası Nedir?

ABONE OL
21 Haziran 2023, 11:18:05

Fren balatası, otomobilin fren sisteminde önemli bir parçadır. Asıl görevi aracınızın hızını artırmak, azaltmak ya da tamamıyla durdurmaktır. Bunu da fren diski üstünde sürtünme yaratıp hareketi yavaşlatarak ve durdurarak başarır. Balata genelde metal bir plakanın üstüne sürtünme malzemesinin yerleştirilmesiyle yapılır. Bu malzeme yüksek sıcaklıklara ve aşınmaya son derece dayanıklıdır. 

Fren Balatası Ömrü Ne Kadardır?

Fren balatasına biçilen ömür ortalama olarak 30.000 ila 70.000 kilometre arasında seyreder. Fakat net bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü balatanın ömrü sürüş tarzınıza göre değişiklik gösterir. Örneğin sürekli ağır yükler taşınması ya da şehir için sürüş yapılması balatanın ömrünü kısaltacaktır. Bunun yanı sıra sürekli yapılan ani frenler ya da aracı agresif şekilde kullanmak da yine balatayı erkenden bitirecek eylemlerdir.

Fren balatalarının ömrü için belirleyici en önemli faktörlerden birisi ürünün kalitesidir. Örneğin malzeme kalitesi pek iyi olmayan Asya muadili ürünler için uzun bir ömür biçmek pek mümkün değildir. Çünkü kısa bir süre sonra arıza vermeye başlayacaktır. Fakat seçiminizi kaliteli bir parçadan yana kullanırsanız kafanız daha rahat olabilir. Bu konuda en güzel performansı veren ürün Bosch fren balatası oluyor. Alman kalitesiyle üretilen ürün hem aracın performansını maksimize ediyor hem de uzunca bir kullanım sağlıyor.

En Çok Satan Fren Balataları Hangileri?

Fren balataları için piyasada bazı markalar her zaman bir adım öndedir. Bosch fren balatası bunlardan ilkidir. Kaliteli malzemeden yapılıyor olması sayesinde arıza olasılığını en aza indirgiyor. Bunun yanı sıra Valeo, Seco ve Aisin marka ürünler de araç sahipleri arasında popüler olan ve en çok satan fren balataları oluyor. Size tavsiyemiz önceliğinizi bu tarz markalara vermenizden yanadır. Çünkü bu şekilde uzun vadede daha az para harcayacak ve daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşayacaksınız. Aksi takdirde aracınızın çok çabuk arızalanması ve hatta kazaya sebebiyet vermesi kaçınılmaz olabilir.

DİKKAT!  TOKAT'TA MOTORLU KARA TAŞIT SAYISI BİR YILDA 6 BİN ADET ARTTI

Fren Balatası Fiyatları Nasıl?

Fren balatası fiyatları 200 TL ile 2000 TL arasında değişir. Aralığın bu kadar geniş olmasının ilk sebebi otomobil markasıdır. Bazı otomobillerin hem satış fiyatı hem de yedek parça fiyatları diğerlerine göre daha düşüktür. Bu nedenle fren balatasının fiyatı da rakiplerine göre daha uygun aralıkta seyredebilir. Fiyat farkının bir diğer sebebi ürünün markasıdır. Bosch fren balatasıyla Tayvan muadili bir balatanın aynı fiyatta olmasının imkanı yoktur. Çünkü Bosch kalite ve fiyat olarak her zaman piyasanın biraz üstündedir.

Ürünler aynı olsa dahi mağazadan mağazaya veya siteden siteye ödeyeceğiniz ücret değişir. Bundan dolayı bir ürün satın alacağınız zaman birden fazla yere bakmanızı tavsiye ederiz. Bizim bu konuda tavsiyemiz her zaman Parça Ofisi oluyor. Binlerce ürünü uygun fiyat garantisiyle tedarik eden Parça Ofisi Bosch fren balatası başta olmak üzere binlerce ürün ve onlarca markayı tek bir çatı altında toplamayı başarıyor. Fren balata fiyatları için aşağıdaki linke tıklayarak web sitesine gidebilirsiniz:

Fren Balatası Fiyatları: www.parcaofisi.com

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet