Dolar 32,2218 -0.19%
Euro 34,7909 -0.12%
Gram Altın 2.422,23 -0,11%
Çeyrek Altın 4.017,00 -0,25%
Yarım Altın 8.034,00 -0,24%
Tam Altın 16.006,05 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EKONOMİK HACMİ GENİŞLETMEK İÇİN BİRLİK ŞART

EKONOMİK HACMİ GENİŞLETMEK İÇİN BİRLİK ŞART

ABONE OL
05 Ekim 2019, 10:03:12
Vali Dr. Ozan Balcı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Borsa Başkanları ile düzenlenen toplantıda Tokat’ın gelirini, ekonomik hacmini genişletmek için hep birlikte uyum içerisinde değer üretmemiz lazım.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Organize Sanayi Bölgelerinin durumları hakkında ve çalışmalarla ilgili bilgi verilerken, ilçelerin genel durumu başta olmak üzere, sosyal, ekonomik ve sanayi durumu, tarımsal üretim potansiyeli ve ürünleri, bunların gelişmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

İlçelerdeki organize sanayi bölgelerinin alt yapısıyla ilgili bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, OSB’lerin Tokat’ın ticaretine ve ekonomisine katkı sağladığını ifade etti.  Vali Dr. Ozan Balcı, “OSB’ler memleketimizin aş ve iş sorununu çözmek demek. Tokat’ın gelirini ekonomik hacmini genişletmek için hep birlikte çalışmak demek.” diye konuştu.

Tokat’ta tarıma dayalı sanayi için Tokat tarımına destek verilmesinin önemine değinen Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ı Türk tarımının parlayan yıldızı yapmayı hedefliyoruz. Tokat’ın büyük ovaları başta olmak üzere, verimli ovalarının daha iyi değerlendirilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Erbaa, Niksar ve Zile’de seralar kurmalıyız. Çiftçimize fide desteği vermek için fide üretim merkezi kurmayı hedefliyoruz.  Tarımdan elde edilecek gelir sanayiyi, oradan hizmet sektörünü destekler. 3-4 yıl içerisinde 100 bin dönüm alanda daha asma dikilmesini hedefliyoruz. Reşadiye’den Niksar’a kadar Kelkit Vadisinde Niksar’ın yerli cevizinin üretiminin artması için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

SODES Projeleri kapsamında yapılacak çalışmalardan bahseden Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın yöresel ürünlerine göre kurulacak kooperatiflerle organik ve iyi tarımın uygulanacağını kaydetti. Her köyde bir üretim merkezi kurulmasının hedeflendiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı,  Tokat’ın yöresel ürürlerinin bir marka ile kadınların da iş hayatına katılımlarının sağlanarak internet ortamı üzerinden satışının yapılacağını belirtti.

Tokat’ın önünün açık olduğunu önümüzdeki yıllarda gelirinin iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı,  “Sizlerle birlikte Tokat için çalışmamız lazım. Tokat için değer üretmemiz lazım. Tarihi ve geçmişi olan, insan birikimi müthiş olan, 7 ovası tarım memleketi olan Tokat için hep beraber uyum içerisinde çalışmamız lazım. Tokat’ın imarı, ihyası, gelişmesi için hep birlikte gücümüzü kullanmalıyız. Tokatlı hemşehrilerimiz bizden hizmet bekliyor. Adaletle, merhametle hep birlikte memleketimize milletimize hizmet edeceğiz. Değer üretenlere değer katacağız.” diye konuştu.

DİKKAT!  KAYSERİ ŞEKER’DEN 50 ÇOCUĞA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Toplantıya Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar,  Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Tokat Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Yılmaz, Turhal TSO Başkanı Ömer Çenesiz, Niksar TSO Başkanı Mahmut Bülent Aybak, Zile TSO Başkanı Necati Bice, Zile Borsa Başkanı Muammer Teke katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet