Dolar 32,2794 0.01%
Euro 35,0940 0.01%
Gram Altın 2.475,63 0,38%
Çeyrek Altın 4.072,00 0,12%
Yarım Altın 8.145,00 0,15%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Dramamine Nedir

Dramamine Nedir

ABONE OL
05 Nisan 2023, 04:41:17

Dramamine nedir, nasıl kullanılır? Bu ilaç, seyahat sırasında yaşanan hareket hastalığı ve deniz tutması gibi durumların önlenmesi ve tedavisi için kullanılır. Dramamine içerdiği dimenhidrinat maddesi sayesinde mide bulantısı, baş dönmesi ve kusmaya karşı etkilidir. Detaylar için yazımızı okuyun.
000000

Dramamine Nedir?

Dramamine, genellikle hareket hastalığı veya deniz hastalığı olarak bilinen mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi semptomları tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Dramamine, dimenhidrinat gibi bir antihistaminik içerir ve beyindeki kusma merkezlerine etki ederek semptomları azaltır.

Dramamine Nasıl Kullanılır?

Dramamine, genellikle yemekle birlikte yutulur ve günde üç ila dört kez kullanılır. Genellikle seyahatten önce veya seyahatten hemen önce alınır. Dozaj, semptomların ciddiyetine ve hastanın yaşına ve kilosuna göre değişebilir. Dozajı doktorunuzla konuşmadan değiştirmeyin.

Dramamine Kimler Tarafından Kullanılabilir?

Dramamine, yalnızca doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde, yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Dramamine, genellikle 2 yaş ve üstü çocuklar için uygun olarak kabul edilir, ancak yine de doktorunuza danışmadan önce kullanmayın. Ayrıca, Dramamine hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

Dramamine’nin Yan Etkileri Nelerdir?

Dramamine’nin yan etkileri arasında uyku hali, baş dönmesi, bulanık görme, ağız kuruluğu ve kabızlık gibi semptomlar bulunabilir. Ayrıca, bazı hastalar baş ağrısı veya karın ağrısı gibi semptomlar yaşayabilirler. Eğer yan etkilere maruz kalırsanız, doktorunuzla konuşun.

Dramamine Neden Kullanılır?

Dramamine, özellikle seyahat sırasında sık sık görülen mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi semptomları tedavi etmek için kullanılır. Dramamine, semptomları hafifletmek için beyindeki kusma merkezlerine etki eder.

Dramamine ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1. Dramamine tarafından tedavi edilen semptomlar nelerdir?

Dramamine, mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi semptomları tedavi etmek için kullanılır.

DİKKAT!  ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN JANDARMAYA ÖZEL ZİYARET

2. Hangi yaşlardaki çocuklar Dramamine kullanabilir?

Dramamine, genellikle 2 yaş ve üstü çocuklar için uygun olarak kabul edilir, ancak yine de doktorunuza danışmadan önce kullanmayın.

3. Dramamine’nin yan etkileri nelerdir?

Dramamine’nin yan etkileri arasında uyku hali, baş dönmesi, bulanık görme, ağız kuruluğu ve kabızlık gibi semptomlar bulunabilir. Ayrıca, bazı hastalar baş ağrısı veya karın ağrısı gibi semptomlar yaşayabilirler.

4. Dramamine hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılabilir mi?

Hayır, Dramamine hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

5. Dozajı nasıl ayarlanır?

Dozaj, semptomların ciddiyetine ve hastanın yaşına ve kilosuna göre değişebilir. Dozajı doktorunuzla konuşmadan değiştirmeyin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet