Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“DÖNER SERMAYE SİSTEMİ TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN YENİLENMELİ”

“DÖNER SERMAYE SİSTEMİ TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN YENİLENMELİ”

ABONE OL
10 Temmuz 2018, 08:40:53

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, döner sermaye sisteminde yapılacak değişikliklerin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade etti.

            Kahveci, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın “Özellikli sağlık hizmeti veren hekimlerin döner sermaye tavan ücretlerini 5 kat artıracağız.” sözlerini hatırlatarak, “Sayın Bakan döner sermaye sistemi ile ilgili bir değişiklik yapacaklarını ifade etmiştir.” dedi.

            Döner sermayelerle ilgili yapılacak her olumlu düzenlemeyi önemli bulduklarını, yeni dönemde döner sermaye sorunun tüm çalışanları kapsayacak bir biçimde çözülmesinin zaruri olduğunu belirten Kahveci, yapılacak iyileştirmelerden tüm sağlık çalışanlarının yararlanması gerektiğini vurguladı.

            Kahveci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

            “Bugün döner sermaye ek ödemeleri sabite mahkum edilmiş, çalışanlar 5-6 yıl öncesinde aldıkları performans ödemelerini mumla arar olmuşlardır. Tüm çalışanların ortak bir sorununu çözüme kavuşturmak varken belli bir sınır çizerek düzenleme yapmak soruna çözüm olmayacaktır. Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğuna vurgu yaparken, tüm çalışanlarının ortak sorununda lokal bir çözümü ilan etmek samimiyetten uzak bir yaklaşım olmaktadır.

            Bu tür açıklamalar ayrıca göstermektedir ki çalışanlar ile ilgili yapılacak düzenleme mutlaka ilgili STK’lar ile istişare halinde hazırlanmalıdır.

            Aksi takdirde sorun çözmekten çok sorunları büyütmeye neden olacak düzenlemelere imza atma riski vardır. Nitekim yapılan açıklamalar da bunun işaretidir.

            Türk Sağlık-Sen olarak bizim döner sermaye konusunda açık çağrımız; sistemin tüm yönleri ile ele alınıp, değerlendirilmesi ve tüm sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılayacak bir düzenlemenin hayata geçmesidir.

            Döner sermayeler konusunda iki temel talebimiz, döner sermayelerin yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılmasıdır. Tüm sağlık çalışanları da bu taleplerin gerçekleşmesini beklemektedir.

            Ümit ediyoruz ki yeni dönemde kararlar istişare ile alınır, yapılacak düzenlemeler sosyal taraflarla paylaşılır ve ortak beklentilere ortak çözümler üretilir.”

DİKKAT!  Tüp Bebekte Cinsiyet Seçimi: Uzman Görüşleri ve Trendler

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet