Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇOCUKLARA TRAFİK KARNESİ DAĞITILIYOR

ÇOCUKLARA TRAFİK KARNESİ DAĞITILIYOR

ABONE OL
03 Haziran 2019, 11:56:21

Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Türkiye genelinde yürütülen “Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum” projesi kapsamında düzenlenecek yarışma hakkında bilgilendirmede bulundu. Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan kampanyası kapsamında durdurulan araçlarda çocuklara karne dağıttı. Ayrıca sürücülere mola verdirilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu. Böylece uzun yol sürücülerinin dalgınlığını ve uyku halini üzerlerinden atması ve vücuttaki kan dolaşımı hızlandırılarak sürücünün dikkatinin toplanması amaçlanıyor.

emniyet%20uygulama%20(5)

 Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İçişleri Bakanlığınca başlatılan ‘Karnemi Dolduruyorum, Trafiğe güvenle çıkıyorum’ kampanyası kapsamında Niksar Bölge Trafik noktasında durdurulan araçlarda çocuklara karne dağıttı. Karne kampanyasına Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan da eşlik etti. Drone ile başlayan denetimlerde ayrıca sürücülere mola verdirilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu. Böylece uzun yol sürücülerinin dalgınlığını ve uyku halini üzerlerinden atması ve vücuttaki kan dolaşımı hızlandırılarak sürücünün dikkatinin toplanması amaçlanıyor.

            Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, durdurulan araçlarda çocuklara karne dağıtarak sürücülere not vermesini ve kampanyaya katılmalarını istedi. Sürücülere ise 2 saatte bir mola vermeleri, emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları, trafik kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulundu.

            Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ‘Karne kampanyası’ ve trafik denetimleri hakkında şu bilgileri verdi:

            "İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılan uygulamayla araç içerisindeki çocuklara karne veriyoruz. Bu karne ile çocuk araç sürücüsüne not verecek. Daha sonra bu karneyi Emniyet Genel Müdürlüğümüzün twitter adresine gönderecek ve 100 öğrenciye bisiklet hediye edilecek. Bu bir farkındalıktır. Daha önce Kırmızı Düdük uygulamamız oldu, emniyet kemeri uygulamamız oldu. Trafik kazalarını büyük oranda aşağı çektik. Bayram arifesindeyiz. 9 günlük bir tatil var ve karayolları üzerinde yoğun bir trafik akımı olmaya başladı. Ne kadar trafik yoğunluğu olursa kaza sayısı o kadar artıyor. Amacımız kaza sayısını en asgariye indirmek. Jandarmamızla birlikte karma ekipler oluşturduk. Bizim eksik kaldığımız yerlerde Jandarmadan takviye aldık. Jandarmanın eksik kaldığı yerlerde Emniyet Trafik ekiplerimizi takviye veriyoruz. Bütün personelimizle sahadayız, yollardayız. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü olarak 62 ekip, 115 personel ile yollardayız. Yol güzergahlarında 15-20 km arasında mutlaka bir trafik ekibi olacak. Radarla hız denetimi yapacağız. Drone ile denetimlerimiz olacak. Araçların hızlı gitmesini engelleyeceğiz. Sürücülere mola verdiriyoruz. Uzun süre araç kullananlar var. 2 saatten fazla araç kullanmalarını istemiyoruz. Çünkü yorgunluk oluyor. Şehirler arası otobüs sürücülerimizi de uyarıyoruz. Terminallerde de önlem aldık. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir cd’miz var. Otobüs kalkarken trafik kazalarına karşı ne yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgiler yolculara izletiliyor. Yolcularımızın emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz. Otobüslerimizi içine yolcu gibi binen trafik polislerimiz de var.  Kimliğini vermeden yolcu gibi otobüse binecek ve otobüs şoförünün hatalarını not edecek. İndiği yerde ceza verecek. Otobüs kazalarında maalesef ölü ve yaralı sayısı fazla oluyor. Sayı fazla olduğundan. Ayrıca her şoförün kendine ait takometresi var. Takmak zorunda. Bunu da kontrol edeceğiz. Tüm gücümüzle 9 günlük tatil boyunca yollarda olacağız ve kaza yaptırtmamaya çalışacağız.

DİKKAT!  Trabzon Nöbetçi Eczaneler

emniyet%20uygulama%20(8)

ASAYİŞ İÇİN EK DEVRİYE ÇIKARILDI

Asayiş yönünden; alışveriş merkezlerine ek devriye çıkardıklarını söyleyen İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, halkın yoğun olduğu yerlerde arife günü ise mezarlıklarda ekiplerimiz asayiş olaylarına karşı ekiplerin görevde olacağını söyledi. Dilenciler konusunda belediye ile ortak çalıştıklarını söyleyen Topaloğlu, hırsızlık olaylarına karşı mahalle bekçilerinin de görevde olacağını hatırlattı.

            Ardından Niksar  İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yapılan trafik denetimlerini yerinde görmek üzere Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan beraberinde Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ile birlikte bölgeye hareket etti. Burada da sürücüler durdurularak çocuklara ise karne dağıtıldı.

            Uygulama hakkında bilgi veren İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan , “Bakanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Bu yolda hep birlikteyiz’ projesi kapsamında bizler de Tokat İl Emniyet Müdürümüz ve ben de Tokat İl Jandarma Komutanı olarak bütün trafik ve asayiş ekiplerimiz 9 günlük bayram tatili süresince ve 1 gün öncesi, 1 gün sonrası dahil olmak üzere 11 gün boyunca sahada olacağız. Başta Bakanlığımız, Genel Komutanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, daire başkanları, İl Emniyet Müdürleri ve İl Jandarma Komutanları, tüm trafik ekiplerimizle beraber yapılan uygulamaları yerinde denetleyeceğiz. Bugün de ilk gün olduğu için özellikle metropollerden köylerine giden vatandaşlarımızdan sabah yola çıkanlar gelmeye başladı. Saat ilerledikçe trafik yoğunluğu artacak, bizim uygulamalarımız da devam edecek. Vatandaşlarımızın kazasız belasız memleketlerine ulaşması için her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Bayram boyunca da devriyelerimiz, asayiş ekiplerimiz, trafik ekiplerimiz hep beraber yoğun bir tempoyla çalışarak bayramı vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmesi için Emniyetimizle beraber planladık. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.” dedi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet