Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
CHP GENÇLİKTEN YSK KARARINA TEPKİ

CHP GENÇLİKTEN YSK KARARINA TEPKİ

ABONE OL
08 Mayıs 2019, 07:00:40

CHP Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Tahsin Alpay YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin verdiği iptal kararını eleştirdi.

            Yüksek Seçim Kurulu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. CHP kanadından karara ilişkin tepkiler gelmeye devam ederken, CHP Tokat Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Tahsin Alpay da verilen kararı eleştirdi. CHP'li Alpay'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle oldu:

            "31 Mart mahalli yerel seçimleri üzerinden tamamıyla, 37 gün gibi zaman dilimi geçmiştir.

Bu zaman diliminde Yüce Türk Millet’imizin takdiriyle ve “oylarıyla tercihlerini yapmıştır.”

Türkiye’nin 81 vilayetinde Belediye Başkanlıkları, Belediye Meclis üyelikleri ve İl Genel meclis üyeleri halkın takdiriyle seçilmiştir. Halkın takdiri her zaman başımızın üstündedir. Ve her zaman da böyle olacaktır. Dediğimiz gibi yerel seçimleri atlatalı tamamıyla 37 gün olmuştur.

            Buna vesileyle halkın takdiriyle İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını Sayın Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Ta ki seçim akşamından itibaren oyları manipüle eden zihniyet kaybetmeyi yediremeyen zihniyet buna hazmedememiştir.  Ekrem İmamoğlu’nun seçimi açık bir şekilde kazanması ortadadır. Mazbata polemiği yaptılar, mazbatayı verme süresini uzattılar şöyle böyle. Tekrar sayım yaptılar yine Ekrem İmamoğlu çıktı. Her türlü itirazları yaptılar yine Ekrem İmamoğlu kazandı.

            YSK 6 Mayıs 2019 tarihi ile seçimleri iptal edip 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı almıştır.

            Bu kararı alanları halkın iradesini yok sayanları asla unutmayacağımızı ifade ediyoruz.

İstanbul halkının tercihi; “güzel, makul, dengeli, haklı, kışkırtmadan uzak, kararlı ve umudu Sayın Ekrem İmamoğlu olmuştur.”

            Haksızlığa uğramak iyi bir insanın davasına ivme kazandırır ilkesiyle tüm toplumsal kesimler, hepimiz el ele gönül gönüle 23 Haziran 2019’da ikinci kez Ekrem İMAMOĞLU’nu başkan seçmeye ilerliyoruz. Yolumuz aydınlık olsun."

DİKKAT!  Gülüş Tasarımı Nedir?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet