Dolar 32,2650 0.07%
Euro 34,7698 -0.03%
Gram Altın 2.400,12 -0,38%
Çeyrek Altın 3.987,00 -0,77%
Yarım Altın 7.975,00 -0,75%
Tam Altın 15.860,06 -0,17%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ABONE OL
07 Ekim 2019, 10:28:54
Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu yeni dönem çalışmalarıyla diğer illerdeki çevre ve sağlık gruplarına örnek olmayı hedefliyor.

İnsanlarda çevre bilincinin oluşturulmasını merkeze aldıklarını belirten Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu Başkanı Oğuzhan Aydın, evcil hayvan gezdiren hayvanseverlerin parklar ve sokakların daha temiz kullanılması konusunda bilgilendirilmesi, kedi köpek sahiplenecek hayvanseverlerin sokak hayvanlarından sahiplenmeleri konusunda bilinç uyandırılması, çevreci bir şehir gelişimi gibi konularda çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu yeni dönem hedef ve planları Alin Otelde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Tokat Alin Otelde gerçekleştirilen toplantıda Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubunun çevresel, toplumsal, ekonomik göstergeler dikkate alınarak arazinin korunması, ağaçlandırma, erozyonla mücadele, sürdürülebilir tarım, su kaynakları ve su kalitesinin korunması, insan varlığını tehdit eden çevresel konularda halkı bilinçlendirme doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Toplantıda konuşan Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Kent Konseyi Sağlık ve Çevre Grubunun güzel çalışmalarla yeni döneme başladığını belirtti. Abdullah Gürbüz, şehrin daha yaşanılabilir kılınması için birlik olunması gerektiği vurgusunu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

“Kent Konseyinin 11 tane çalışma grubu ve konseyi var. Bunlardan bir tanesi çevre sağlık çalışma grubumuz. Oğuz Bey ekibine teşekkür ederim, çok güzel çalışmalarla başladılar ve devam ediyorlar. Hangi çalışma grubumuzda ne kadar faaliyet gösteriliyorsa şehrimizde o kadar güzelliklere vesile oluyor. Bu noktada da şehrimiz en iyisini hak ediyor. Tokat bu alanda çok bakir çok güzel bir şehir. Şehrimizi daha yaşanılabilir hale getirmek için bizlere ne düşen ne görev varsa bunları yapmak zorundayız. ‘kentte yaşamak kentli olmak değildir’ diye güzel bir söz var. Evet, kentte yaşıyoruz ama kentli değiliz, o bilince henüz ulaşamadık. Maalesef eksiklerimiz var. Bunu görmek, farkındalık eğitimleriyle şehirde yaşayanlara bunu hissettirmek zorundayız. Ama bu işi bilenlerden bu durumdan kendisine vazife çıkaracak ve anlatacak. Bu anlamda çevre ve sağlık grubumuzun bu konuda güzel işler yapacağını inanıyorum. Bu konu hepimizi ilgilendiren önemli bir konu. Şehrimizi yönetenler elbette ki güzel işler yapıyor ama onların da eksikleri varsa bunları dile getirmek bu şehirde yaşayanlara düşer. Bu anlamda bu şehre sahip çıkma eylemini beraberce icra etmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

DİKKAT!  Özel Davetlerin Kahramanı Elbiseler

ÇEVRE BİLİNCİ ÖNEMLİ

Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı TEMA Tokat İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın da konuşmasında çevre bilincinin oluşturulmasının önemine dikkati çekti. Evcil hayvan gezdiren hayvanseverlerin parklar ve sokakların daha temiz kullanılması konusunda bilgilendirilmesi, kedi köpek sahiplenecek hayvanseverlerin sokak hayvanlarından sahiplenmeleri konusunda bilinç uyandırılması, çevreci bir şehir gelişimi gibi konularda çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Oğuzhan Aydın, şunları kaydetti:

“Sayın Başkanımız 3’üncü Kent Konseyi döneminde bize Sağlık ve Çevre çalışma grubunu teklif etti. Bizim de ekibimizle birlikte yaklaşık iki yıldır TEMA il temsilciliği görevimiz var, ilimizin çevre sorunlarına elimizden geldiğince hakimiz. Bu anlamda bu teklife sıcak baktık ve çalışma grubuna dahil olduk. Biz çevre sağlık grubu olarak çok iyi bir ekip kurarak işe başladık. Tokat’ın tüm meslek gruplarından konuya hakim, çevre sağlık bilinci yüksek olan, bu konuda projeler üretecek bir ekip oluşturduk. Ekibimiz dinamik bir ekip. Ekibimize sizler de dahil olun, bizim göremediğimiz şeyleri bize gösterin ve çalışmalarımıza katkıda bulunun. Çevre herkesin bildiği bir konu ama maalesef her şeyin gibi görünen de bir konu. Gelişmenin, sanayileşmenin önünde çevre engel gibi görünüyor. Biz çevrenin bu noktada engel olmadığını, çevreye duyarlı sanayileşebilineceğini, çevreye duyarlı olarak kentleşmenin sürdürülebileceğini de göstererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim görev süremiz bittiğinde amacımız ve iddiamız şu, başka bir ildeki kent konseyi çevre sağlık grubu da Tokat Kent Konseyi Çevre Sağlık grubunun çalışmalarını örnek alsın. İyi bir çevreci olabilmenin en iyi yolu bilinç uyandırmak. Çevre bilgisi okul kitaplarında da veriliyor ama çevre bilgisi olup çevre bilinci olmayan insanlar yetişiyor. İnsanlar suyun döngüsünü de biliyor, ilkim değişimini de biliyor ama kaloriferi yanarken camı açıyor, yanındaki insan çıra için ağaca zarar verirken uyarmıyor, yeni süpürülmüş çocuk parkında bir kişi öbek dolusu çekirdeği yerken yanındaki oturan kişi onu uyarmıyor. Biz inşallah çevre adına kibar bir şekilde ikaz bilincini de oluşturacağız.”

DİKKAT!  Antalya Nöbetçi Eczaneler

Toplantıya Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu Başkanı Oğuzhan Aydın ve çalışma ekibi katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet