Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
CEVİZ ÜRETİMİ İKİ KATINA ÇIKACAK

CEVİZ ÜRETİMİ İKİ KATINA ÇIKACAK

ABONE OL
24 Haziran 2020, 12:37:03

Vali Dr. Ozan Balcı, Bakışlı Köyünde yaklaşık 600 dönümlük alanda 8 bin adet ceviz fidanın toprakla buluştuğu alanda incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’taki ceviz üretiminin iki katına çıkarılacağını kaydederek, “Çiftçinin, üretimin dostuyuz. Tarımın yanındayız. Tarım ve hayvancılığa tam destek veriyoruz.” dedi.

Tokat Valiliği koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım Tokat Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi kapsamında, DOKAP ve İl Özel İdaresinin bütçe desteğiyle, Devlet-vatandaş işbirliği ile Tokat merkeze bağlı Bakışlı Köyündeki ceviz üretim sahasında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı “Yaklaşık 8 bin cevizi burada toprakla buluşturdunuz. Şimdi de damlama sulama sistemini kuruyorsunuz. Hayırlı güzel bir iş yaptınız. Tokat’ta ceviz üretimini önemsiyoruz. 250 bin cevizi toprakla buluşturduk. Yine 150 bin cevizimizi tohumdan yetiştirdik fidan halinde. Onları da Niksar Cevizi aşıladık. Dikim zamanı geldiğinde dikeceğiz. Bütün Tarım teşkilatında ve Orman teşkilatında çalışan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tokatlı hemşerilerimize faydalı hayırlı güzel işler yaptınız.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti: “Bir tanesini 2200 dönüm, bir tanesi 1200 dönüm olmak üzere Türkiye’nin en büyük iki tane ceviz bahçesini kurduk. Bakışlıda da 600 dönüm alanda ceviz bahçesi kurduk. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Özellikle de Orman Genel Müdürlüğümüzden 3 milyon TL, İl Özel İdaresinden de 1.5 milyon TL kaynak aldık. Yaklaşık 5 milyon TL’ye yakın kaynakla da damlama sulama sistemi kuruyoruz. Burada ve diğer alanlarda kuracağımız damlama sulama sisteminin sulayacağı fidan sayısı da 60 bin adet civarında. Bunun yanında 65 bin adette meyve yetiştirdik. Onları da aşıladık, inşallah çok kısa zamanda toprakla buluşturacağız. Tarımın üretimin çiftçinin dostuyuz. Tokat’a, Tokatlı hemşehrilerimize, çiftçimize, üreticimize hayırlı uğurlu olsun. Bu proje Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım esasında. Çok güzel önemli işler yaptınız. Başta Tarım Müdürümüze ve ekip arkadaşlarına, Orman İşletme Müdürümüze, mühendislerimize, mimarlarımıza olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje Bakışlı köyüne, memlekete millete hayırlı uğurlu olsun.”

DİKKAT!  İran Halıları Neden Çok Değerlidir?

İncelemelere Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Orman İşletme Müdürü Mehmet Sandalcı ve yetkililer ile Bakışlı Köyü Muhtarı eşlik etti.

ceviz üretimi1
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet