Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BUĞDAY VERİMİNİN ARTIRILMASI İÇİN EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

BUĞDAY VERİMİNİN ARTIRILMASI İÇİN EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

ABONE OL
08 Kasım 2018, 09:30:25

Tokat Tarım ve Orman Müdürlüğünce; ekim ayından itibaren başlatılan eğitim seferberliğiyle, “Buğdayda Verim ve Kaliteyi Arttırmak” için buğday tarımının yoğun olarak yapıldığı bölgelerde çiftçi eğitimleri devam ediyor.

            Bu kapsamda Kızılöz köyünde, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Melih Nadir’in de katılımıyla çiftçi toplantısı gerçekleştirildi. İl Müdürü Şahin toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Çiftçilerin gelirinin artırılması, tarımın kazançlı hale getirilmesi ve kaliteli üretim için çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini anlatarak, yerinde yapılan çalışmalarla çiftçilerin sorunlarının tespit edildiğini, bu sorunlara il müdürlüğü bünyesinde çözüm önerileri geliştirildiğini çözümlenemeyenlerin üst makamlara iletilerek takip edildiğini ifade etti. Ardından çiftçilerle birebir görüşüp taleplerini dinledi.

            Daha sonra İl Müdürlüğü Teknik Elemanları Ziraat Mühendisi Ahmet Öztek ve Hasan Karyağdı tarafından, buğday tarımında girdi kullanımı, çeşit seçimi, toprak işleme, gübreleme, yabancı ot, hastalık ve zararlılarla mücadele, biçerdöverle hasatta dane kaybının düşürülmesi, anız yakmanın zararları vb. konularda sunum yapıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi sorumlusu Ziraat Mühendisi Yakup Safa tarafından da Bakanlığın tarımsal konularda yaptığı teşvik ve desteklemeler hakkında detaylı bilgi verilip, çiftçilere broşür ve liflet dağıtıldı.

            Eğitim çalışmaları  kapsamında bu güne kadar Merkez, Artova, Yeşilyurt, Sulusaray ve Pazar olmak üzere 5 ilçede, 17 köyde, 600 üreticiye gece eğitimi düzenlendi. Kış sezonunda değişik konularda il ve ilçe müdürlüklerince eğitimlere devam edileceği belirtildi.

 

DİKKAT!  TOKAT'TA 2019 YILI OCAK AYINDA 308 KONUT SATILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet