Dolar 32,2176 -0.08%
Euro 34,7984 -0.06%
Gram Altın 2.449,04 0,68%
Çeyrek Altın 4.053,00 0,35%
Yarım Altın 8.107,00 0,36%
Tam Altın 16.112,55 1,85%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BAĞCILIK VE ÜZÜM SEKTÖRÜNE CAN SUYU ARAYIŞI

BAĞCILIK VE ÜZÜM SEKTÖRÜNE CAN SUYU ARAYIŞI

ABONE OL
14 Nisan 2018, 14:24:28

TBMM Bağcılık ve Üzüm Sektörü Araştırma Komisyonu üyeleri bağcılık ve üzüm sektöründeki sıkıntıları, talepleri, ürünlerin ticaretinde, işlenmesinde, üreticiye sunulmasındaki eksikleri tespit etmek amacıyla Tokat’a geldi. Komisyon bağcılık ve üzüm sektöründe yer alan üreticilerle bir araya gelecek ve yapılan tespitlerden rapor hazırlanıp TBMM ile ilgili kurumlara sunulacak.

            TBMM Bağcılık ve Üzüm Sektörü Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Komisyon Katip Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınoğlu, Komisyon Üyelerinden Tokat Milletvekili Celil Göçer, Denizli Milletvekili Şahin Tin ile akademik ve uzmanlar kişiler Tokat’a geldi. Heyet ilk olarak Tokat Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Dr. Ömer Toraman Tokat’ın bağcılık potansiyeli olan illerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Tarihsel olarak da yeme içme alışkanlığı ve kültüründe de önemli yere sahip bağ yaprağı. Bütün Türkiye’de bağ yaprağı deyince Tokat akla geliyor. Zaman içerisinde inişler çıkışlar olmakla birlikte bağcılık Tokat’ta hala önemli bir faaliyet alanı olarak görünüyor. Önemli miktarda çiftçimiz bağcılık yapmaya devam ediyor. Onların halihazırda içinde bulundukları şartları, karşılaştıkları zorlukları komisyonumuza arz etme fırsatı bulacağız. İnşallah komisyonumuz da bu konuda değerlendirme yaparak Tokat’ımızda bağcılıkla uğraşan vatandaşımızın önünü açacak, onlara destek sağlayacak kararların alınmasına vesile olacak.” diye konuştu.

            Komisyon Başkanı Manisa Milletvekili Ali Aydınoğlu ise Tokat’ın tarihi güzellikleri ile adeta bir açık müzeye benzediğini belirterek, Tokat’a bugüne kadar gelmemiş olmasını kendinde bir eksiklik olarak gördüğünü ifade etti.

“Ciddi çalışmalar yaptık”

            Bağcılık ve üzümle ilgili komisyonda ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Aydın, Tokat’ta bağcılık sektöründeki sıkıntıları tespit edip raporlamak için geldiklerini aktardı.

            Aydınoğlu, şunları kaydetti:

            “Bağcılık sektöründeki sıkıntılarla ilgili, ürünlerin ticaretinde, işlenmesinde, üreticiye sunulmasında eksiklerimiz nelerdir; yapılması gerekenler, vatandaşın talepleri ve şikayetleri nelerdir bunlara bakacağız. Bunları raporlaştırıp öncelikle TBMM’ye aksettireceğiz. Daha sonra da ilgili kurumlara ve bakanlıklara tavsiye niteliğinde göndereceğiz. Bağcılığın Tokat’ta birçok vilayetten daha ileride olduğunu, Manisa kadar sayılmasa da, gezdiğimiz birçok vilayetten daha ciddi bir sektör olduğunu müşahede ettik. Şimdi ilmel yakın olarak şahit olduğumuz olayları aynel yakin olarak da müşahede edeceğiz. Üreticilerimizle bir araya gelip işletmelerimizi gezerek toplantılar tertip ederek çalışmalarımızı daha detaylı yapmış olacağız.

DİKKAT!  Dinleyebilmek

            Hep birlikte Tokat’ımızı daha iyi yerlere taşıyalım inşallah. Türkiye’ye gençlere örnek olacak bu kültürü, mirası bütün Türkiye ile paylaşalım. Gezdiğimiz vilayetlerle mukayese ettiğimizde birçok şehirden altyapısı olan, geçmişe yönelik izleri taşıyan, kültürleri medeniyetleri bağrında yaşatmış ve bugüne kadar getirmiş bir şehir. İnşallah bütün Türkiye’de bunu yaygınlaştırırız.”

            Heyet Valilik ziyaretinin ardından birinci günün programı kapsamında Necip Köyü, Çiftçi Eğitim Merkezi, Araştırma Enstitüsü, GOÜ Ziraat Fakültesi ve örnek bağlarda incelemede bulundu.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet