Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

ABONE OL
21 Şubat 2024, 15:00:12

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu, Ramazan ayının  gelişi ile birlikte Ankara için 14 saat 20 dk civarı gün içerisinde aç kalıyoruz. Bundan sahurda ve iftarda bizi gün içinde tok tutacak besinlere ihtiyaç duyuyoruz. Lakin elbette ki ihtiyaç sahipleri için besine ulaşmak çok zor oluyor. Bundan dolayı her ramazan olduğu gibi çeşitli yardım yolları öngörülmüştür ihtiyaç sahibi kişiler için.

Belediye yardımları bu yardımlardan biridir. Her belediye tarafından kendi işleyişince yapılan bu sosyal yardımlar sosyal devlet anlayışının gerekçeleri arasında yer alır.  Dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan kolisi talebi de Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Yardım Nasıl Alınır?

Belediyeden yardım almak hangi ilde nasıl olursanız olun her zaman neredeyse aynı koşullara ve aynı işleyişe tabidir. Bu noktada yapılması gereken çok basittir aslında. Bulunduğunuz şehirdeki belediyenin başvurmak için uygun gördüğü yollar veya yerlere başvuru yapmanız gerekir.

Bu başvurular için eksiksiz doldurmanız gereken bir başvuru formu vardır. Form ile beyan etmeniz gereken ek beyanlar olabilir. Örneğin gelir beyanı veya fakirlik belgesi gibi. Ardından evinize keşif yapmaya geleceklerdir. Keşif neticesinde gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunuza kanı getirirlerse telefonunuza mesaj ile sosyal yardım talebinizin kabul oduğu bildirilir. Yardımların hesabınıza nakit olarak yattığı veya size getirileceği gün bu da size mesaj olarak bildirilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım talebi başvurusunu yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesine kıyasen bir tane daha  fazladan yol bulunmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi ( https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ ) ve yüz yüze başvuru için Ankara Büyükşehir Belediyesinin belirlediği yerlere ek olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım talebi başvurusunu e devlet (https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru) üzerinden de yapabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu

DİKKAT!  Denizli Rent A Car 7/24

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Talebi Başvurusunu Yüz Yüze Nereden Yapabilirim?

Bunu için Ankara Büyükşehir Belediyesi şu 36 merkeze başvuru yapabileceğinizi https://www.ankara.bel.tr/ internet sitesi üzerinden belirtmiştir:

  1. Etlik Osmanlı İş Merkezi Gıda Yardım Birimi (Keçiören
  2. Gıda Yardım Birimi Sincan Şubesi (Sincan)
  3. Gıda Yardım Birimi Altındağ Şubesi (Altındağ)
  4. Ahmetler Çocuk Kulübü (Çankaya)
  5. Batıkent Gençlik Merkezi (Yenimahalle)
  6. Elvankent Aile Yaşam Merkezi (Etimesgut)
  7. Aktepe Çocuk Kulübü (Keçiören)
  8. Yenimahalle Gençlik Merkezi (Yenimahalle)
  9. Çubuk Kadınlar Lokali (Çubuk)
  10. Demetevler Kadın Lokali (Yenimahalle)
  11. Dikmen Kadınlar Lokali (Dikmen)
  12. Gölbaşı Kadınlar Lokali (Gölbaşı)
  13. Hasanoğlan Kadınlar Lokali (Elmadağ)
  14. Şafaktepe Kadınlar Lokali (Mamak)
  15. Şentepe Kadınlar Lokali (Yenimahalle)
  16. Sokakta Çalışanlar Merkezi (Sıhhiye)
  17. Şereflikoçhisar AYKOME
  18. Çamlıdere AYKOME
  19. Nallıhan AYKOME
  20. Haymana (Fen İşleri)
  21. Beypazarı (Fen İşleri)
  22. Yahyalar Aile Yaşam Merkezi (Yenimahalle)
  23. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi (Keçiören)
  24. Araplar Aile Yaşam Merkezi (Mamak)
  25. Mamak Gençlik Merkezi (Mamak)
  26. Altındağ Gençlik Merkezi (Altındağ)
  27. Ortapınar Yenikent Gençlik Merkezi (Yenikent)
  28. Sincan Aile Yaşam Merkezi (Sincan)
  29. Ayaş Kadınlar Lokali (Ayaş)
  30. Elmadağ Gençlik Merkezi (Elmadağ)
  31. Bala Gençlik Merkezi Çocuk Kulübü (Bala)
  32. Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi (Kahramankazan)
  33. Kızılcahamam Gençlik Merkezi Çocuk Kulübü (Kızılcahamam)
  34. Akyurt Aile Yaşam Merkezi (Akyurt)
  35. Kalecik Aile Yaşam Merkezi (Kalecik)
  36. Polatlı Aile Yaşam Merkezi (Polatlı)

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan kolisi yardımı aslında bir çeşit sosyal yardımdır.  Sosyal yardımdan 2 farkı vardır. Bunlardan ilki elbette ki Ramazan kolisi yardımının geçici süreliğine, sadece Ramazan ile sınırlı olmasıdır. Ikincisi ise özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesinde son zamanlarda gelişen BaşkentKart uygulaması ile sosyal yardımlar nakit para göndermek şeklindeyken Ramazan kolisi yardımında gıda teslim edilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi talebi başvurusunu size üstteki “Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Talebi Başvurusunu Nereden Yapabilirim?” sorusunda da belirttiğimiz e devlet, Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi veya Ankara Büyükşehir Belediyesinin belirttiği adreslerden yapabilirsiniz. Başvuru formunu eksiksiz doldurmanız ve sizden istenen kimi evrakları teslim etmeniz yeterlidir.

DİKKAT!  YAPILANDIRMA İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar?

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu talebin “Ramazan kolisi yardımı” için olduğunu belirtmektir. Çünkü daha önce de söylediğimiz gibi Ramazan kolisi yardımı ile sosyal yardım birbirlerinden tamamen farklıdır. İkinci önemli nokta ise başvuru evraklarını eksiksiz doldurmanız ve yalan beyanda bulunmamanızdır. Çünkü yalan beyanda bulunmanız halinde verilen yardımlar kesilip  sizde yapılan  yardımları faiziyle alabilirler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İnternet Sitesinden Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden başvuru yapmak çok basittir aslında. https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ adresinden bilgileri doldurmalı, ardından telefonunuza gelen onay kodunu girmeli ve telefonunuzu doğrulattırmalısınız. Ardından sizden çeşitli bilgiler isteyecektir. Örneğin ev içinde kaç kişi yaşadığınızın beyanı, gelir beyanı, varsa fakirlik belgesi gibi. Bu bilgilere e devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu / Ramazan Kolisi Yardım Başvurusu e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

E devlet üzerinden de tıpkı internet sitesindeki gibi yapılır başvurular. https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru adresini direkt ziyaret edebileceğiniz gibi e devletinize girip “belediyeler” sekmesini tıklayıp ardından “Ankara” yı seçerek de bu adrese ulaşabilirsiniz. Buradan Ankara Büyükşehir Belediyesinin e devlet üzerinden 6 hizmeti ile karşılaşacaksınız. Bu hizmetlerden Talep/ Öneri Başvuru sekmesine tıklayarak sosyal yardım veya Ramazan kolisi talebi başvurusunda bulunabilirisiniz. İşlemleri yaptığınız zaman fark edebileceğiniz üzere bilgileriniz e devlet üzerinden yapacağınız taleplerde otomatik olarak gözükecektir. Sizin tek yapmanız gereken talebinizi yazıp elinizdeki evrakları sisteme yüklemektir.

Yukarıda size belirttiğimiz 36 başvuru merkeziden birine gidip talebinizi iletip “sosyal yardım başvuru formu” nu eksiksiz doldurmanız lazım. Ayrıca belgeye “Ramazan kolisi talebi” niz olduğunuz açıkça ve anlaşılır bir biçimde belirtmelisiniz. Son olarak başvuru formuna ek bazı gerekli evrakları da eklemelisiniz. Aşağıda gerekli evrakların neler olduğunun cevabını verdik.

DİKKAT!  JANDARMA EKİPLERİ TARİHİ ESER KEŞFETTİ

Elbette ki başka bir yol daha vardır. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait ALO153 Beyaz Masa ’yı arayarak Beyaz Masa temsilcisine talebinizi belirtebilirsiniz. Bu durumda Beyaz Masa temsilcisi size gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Beyaz Masa ‘yı aramak herhangi bir probleminizde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bir talebiniz veya şikayetiniz varsa cevap alabileceğiniz en genel yoldur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Evrakları Nelerdir?

Belediyede sosyal yardıma dair yapacağınız neredeyse her yardımda gerekli evraklar çoğunlukla aynıdır. Bu gerekli evraklar eksiksiz doldurulan başvuru formu, yoksulluk belgesi (varsa), adrese dayalı aile beyanı, maaş veya haneye giren ücreti belgelendiren kurumdan alınmış resmi bir belge ve kimlik bilgilerinin belirtildiği bir belgedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Faydalanabileceğim Yardımlar Hangileridir?

Genellikle her yardımda faydalanabilecek kişilerde aranan kıstaslar aynıdır. Hane içine giren gelirin kişi başına açlık sınırının altında veya yıllık yoksulluk sınırının altında olması gerekir. Bunun için verilebilecek en klasik örnek ise 2 kişilik ve asgari gelirle geçinen bir ailenin yüksek ihtimalle bu yardımdan faydalanamayacağı lakin sadece asgari gelirle geçinen 4 kişilik bir ailenin yüksek ihtimalle bu yardımdan faydalanabileceğidir. Tabi bunların takdiri tamamen belediye mensuplarına aittir.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden kırtasiye yardımından et yardımına, doğalgaz yardımından nakdi yardıma kadar birçok konu hakkında yardım alabilirsiniz. İhtiyaç sahibi olmanız ve bunun için belediyeden talepte bulunmanız yeterlidir.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet