Dolar 32,3629 -0.38%
Euro 34,7887 -0.15%
Gram Altın 2.406,42 -0,67%
Çeyrek Altın 4.017,00 -0,59%
Yarım Altın 8.059,00 -0,60%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
AK Parti Milletvekili Arslan’dan Tahir Elçi Davası Değerlendirmesi

AK Parti Milletvekili Arslan’dan Tahir Elçi Davası Değerlendirmesi

ABONE OL
28 Kasım 2023, 22:33:10

Dün gerçekleştirilen duruşmada, 2015 yılında Diyarbakır’da yaşanan saldırı ve Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin sürecin devam ettiği görüldü. Saldırıda şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur ile Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

2015’teki olay sonrasında açılan soruşturma kapsamında, olay yerindeki incelemeler terör örgütü üyelerinin saldırıları sebebiyle zorlu bir süreç yaşadı. Elde edilen bulgular, çevredeki kamera görüntülerinin incelenmesiyle desteklendi. Ancak, Adli Tıp Kurumu ve Londra Üniversitesi’nin yaptığı incelemeler sonucunda Tahir Elçi’nin ölümüne sebep olan kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilemedi.

Sürecin şeffaflıkla ilerlediği belirtilerek, 20 Mart 2020’de iddianame hazırlandı ve 21 Ekim’de davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Son duruşmada, TÜBİTAK tarafından incelenmesi istenen görüntülerin netleştirilmesi talebiyle duruşma 29 Kasım’a ertelendi. Bu süreçte, yargılama sürecinin devam ettiği ve adaletin sağlanması için çaba harcandığı vurgulandı.

Tahir Elçi’nin teröre karşı barışçı duruşu ve açıklamaları hatırlatılarak, terörün herhangi bir etnik kökene yönelik olmadığı, Türk-Kürt birliğini hedef aldığı ifade edildi. Elçi’nin vurguladığı gibi, terörün ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine engel olamayacağı bir kez daha dile getirildi.

Bu trajik olay vesilesiyle, terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise şifalar diliyor, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapılıyor.

Mustafa Arslan’ın Tüm konuşması şu şekilde;

Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri;

HEDEP Grup Önerisi hakkında AK PARTİ Grubumuz adına söz aldım. Genel kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’da terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, saldırı sonrasında yaşanan çatışmada Tahir Elçi hayatını kaybetmişti. Şehit olan polis memurlarımız Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’a, saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 

DİKKAT!  Tokat’ta Sevgililer Günü’ne Özel Çiçek Sürprizi

Şu an Milletvekili olarak aramızda bulunan merhum Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Değerli Milletvekilleri;

Yaşanan olay sonrasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmış, gerekli tahkikatlar ivedilikle başlatılmıştır. Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcıları ve görevlilere terör örgütü üyeleri tarafından yapılan saldırılar nedeniyle olay yeri incelemesi ve delillerin toplanması 1 hafta devam etmiştir. 

Elde edilen bulgular, çevrede bulunan kamera görüntüleri incelenmiştir. Adli Tıp Kurumu ve Londra Üniversitesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilememiştir.

Şeffaflıkla tamamlanan soruşturma sürecinden sonra 20 Mart 2020 tarihinde iddianame hazırlanmış, 21 Ekim’de davanın ilk duruşması yapılmıştır. 

Son duruşmada Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi elde edilen görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelenmesi ve netleştirilmesiyle ilgili müzekkeresini yazmış, duruşmasını 29 Kasım’a tehir etmiştir. Yarın yapılacak duruşma ile beraber yargılama süreci devam etmektedir. 

Baro Başkanı olarak barışçı kimliğiyle tanıdığımız Tahir Elçi, 793 güvenlik görevlimizin şehit olmasına sebep olan hendek siyaseti ve terörüne karşı olduğunu özellikle ifade etmiştir.  

Katledilmeden önce dile getirdiği ‘Terör, Türk’üyle, Kürt’üyle bir millete diz çöktürmektir. Daha çok bir olacağız, beraber olacağız ve teröre asla boyun eğmeyeceğiz’ sözleriyle teröre karşı olduğunu açıkça ifade eden Tahir Elçi’nin ölümü hepimizi üzüntüye sevk etmiştir.

Bu vesileyle terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı şifalar diliyorum. Terörün ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine engel olamayacağını bir kez daha buradan tekrarlıyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum.

AK Parti Milletvekili Arslan’dan Tahir Elçi Davası Değerlendirmesi yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  MEB'DEN OKULLARDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet