Dolar 32,4005 -0.09%
Euro 34,6366 -0.53%
Gram Altın 2.388,09 -1,93%
Çeyrek Altın 3.991,00 -1,92%
Yarım Altın 8.005,00 -1,92%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Taşınırken Eşya Toplamanın İpuçları

Taşınırken Eşya Toplamanın İpuçları

ABONE OL
27 Kasım 2021, 11:56:00

Taşınmayı planlıyorsanız bir süre önce evinizi yavaş yavaş toplamaya başlamanız gerekebilir. Oldukça zorlayıcı olabilen bu süreçte daha hızlı hareket edebilmek adına eşyaları pratik bir şekilde toplayabilmenin yollarını da araştırmalısınız.

Koli Biriktirmek

Taşınmaya karar verdikten sonra koli biriktirmeye başlayabilirsiniz. Market, beyaz eşya ve mobilya mağazalarından elde edebileceğiniz koli ve paketleme ürünlerini verimli şekilde kullanabilirsiniz. Kolileri taşınmadan önce bir araya getirdiğini zaman süreç içerisinde daha hızlı hareket etmeye başlayabilirsiniz. 

Gereksiz Eşyaları Ayırmak

Yeni evinize götürmeyi düşündüğünüz eşyaları belirleyerek işe devam edebilirsiniz. İhtiyaç duymadığınız eşyaları bir kenara ayırmanız avantajlı duruma geçebilmenizi sağlar. Böylelikle daha az eşyayı paketlemek ve taşımak durumunda olursunuz. Eşyalara karar verirken evinizin konumunu ve alan genişliğini de göz önünde bulundurmalısınız. Küçük bir eve taşınıyorsanız eski eşyalarınızın bazıları yeni evde fazlalık olabilir. Bu olasılıkları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekebilir.

Paketleme Planlaması

Paketlemeye başlarken sık sık kullanmadığınız özel eşyaları farklı kolilere ayırabilirsiniz. Her bir oda için planınız biraz farklı olabilir. Hazırladığınız kolileri hangi odaya ait ise o odaya dizmeye başlayabilirsiniz. Paketlerin üzerine ufak notlar almanız da işinizi hızlandırabilir. Böylelikle hangi eşyaların nerede olduğunu kolayca tespit edebilirsiniz. Bu adımı takip ederken öncelik sıranızı da yapmayı ihmal etmemelisiniz. 

Kırılacak Eşyaların Paketlenmesi

Kırılacak olan eşyalar için biraz daha hassas davranmalısınız. Bunun için eşyaları tek tek ambalaj kağıtlarına sarabilirsiniz. Kolilerin en alt kısımlarına ambalaj kağıtlarından tabaka yapabilirsiniz. Ağır olan eşyaları ise kolinin altına yerleştirebilirsiniz. İlk sırayı tamamladıktan sonra araya tekrar özel kâğıt koyarak bölge oluşturabilirsiniz. Kolinin en üst kısmından ortaya çıkabilecek darbelere karşı da yine kağıtlardan destek alabilirsiniz.

Taşınma sürecinde sorun yaşamamak için ufak ayrıntıları asla atlamamalısınız. Bu sayede son derece problemli olabilecek süreci en iyi şekilde atlatabilirsiniz. Planlamanın bu aşamada etkili olduğunu da unutmamalısınız. Planlı şekilde hareket ederek ortaya çıkabilecek sorunlara karşı önlem almış olursunuz. Gerektiği zaman taşınma için profesyonel destek de alabilirsiniz. Sorunsuz bir taşınma süreci için Rahat Taşın hizmetlerine de göz atabilirsiniz. 

DİKKAT!  BAŞKAN EROĞLU TOKAT BELEDİYESİNİN AFET BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet