Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“24 HAZİRAN’DA ŞEKER FABRİKALARINI GERİ ALACAĞIZ”

“24 HAZİRAN’DA ŞEKER FABRİKALARINI GERİ ALACAĞIZ”

ABONE OL
12 Haziran 2018, 12:34:55

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Tokat’ta seçim çalışmalarına devam ediyor. Her ilçede sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, pazar ve çarşı esnafını ziyaret eden Durmaz,  CHP’nin seçim bildirgesini anlatıyor.

“15 YILLIK AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE TOKATLI HEP KAYBETTİ”

            Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “15 yıllık AKP iktidarı döneminde Tokatlı hep kaybetti, verilen sözler tutulmadı, Tekel Sigara Fabrikası kapatıldı binlerce kişi işsiz kaldı, Tokat’ın can damarlarından bir kesilmiş oldu. İşsizlik, göç gibi bir gerçekliği doğurdu, bugün Tokat en çok göç veren üçüncü il konumundadır. Eğer dumanı tüten fabrikaları kapatırsanız, çiftçiyi üretemez, esnafı siftah yapamaz duruma getirirseniz, insanlarımız çaresizlikten memleketini terk eder! Tokatlı buraları terk ediyor!  Seçim çalışmalarında bizzat görüyoruz, gençlerimiz kahvehanelerde zaman öldürüyor, hepsi bir iş kapısı bekliyor. Bugün ülkemizde genç işsizlik %20’lerde, AKP iktidarı umutsuz bir nesil yarattı!” dedi.

FABRİKALAR DEĞERİNİN ALTINDA SATILDI

            Şeker fabrikalarını özelleştirmenin ‘vatana ihanet’ olduğunu savunan Durmaz, “Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için aylardır mücadele ettik. Ülke genelinde ki tüm şeker fabrikalarını ziyaret edip geçimini bu fabrikalardan sağlayan şeker işçileri, esnaflar, üreticiler, nakliyeciler ve sanayicilerle bir araya geldik. 24 Şeker fabrikası önünde basın açıklaması yaptık. ‘Şeker Vatandır, Vatan Satılmaz’ dedik.

            Turhal Şeker Fabrikası 2011 yılında günümüz parasıyla 834 Milyon TL’ye satılmış ve satışı Danıştay tarafından iptal edilmişti. 16 Nisan Pazartesi günü yapılan ihaleyle 569 Milyon TL’ye satıldı.

            Tokat’ın en önemli ekonomik varlıklarından bir olan Turhal şekeri satmak, Tokat’ın can damarlarından birini daha koparmak demektir.

            Sayın Erdoğan’ın kahvehane projesi boşa değil, yarattıkları işsizler ordusu kahvehanelerde toplanacak!

BİNLERCE İŞÇİ, 78 BİN PANCAR EKİCİSİ İŞSİZ KALACAK!

            Binlerce işçi, 78 bin pancar ekicisi, nakliyecisi, esnafı, çiftçisi, sanayicisi işsiz kalacak! Tıpkı sigara fabrikasında olduğu gibi, fabrika kapanmayacak diyorlar. Ama bu halk artık sözlere inanmıyor! Sigara fabrikası kapandı 45 bin tütün üreticisi ekmeğinden oldu.

DİKKAT!  KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİNDEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK GENEL KURUL

            Sigara Fabrikasının kapısında ‘hurdanız değerinde alınır’ yazısını gördükçe içimiz yanıyor!

24 HAZİRAN’DA ŞEKER FABRİKALARINI GERİ ALACAĞIZ!

            24 Haziran herkes için bir umut ışığıdır. Ülkemizi bu karanlığa sürükleyenler 24 Haziranda gidecekler! Şeker Fabrikalarına CHP iktidarı sahip çıkacak!

            Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında umutlu bir gelecek hepimizi bekliyor!

            Seçim bildirgemizde net olarak açıkladık!

            Şeker Fabrikalarını geri alacağız, İşçi sendikalarını fabrikalara ortak ederek yönetime dâhil edeceğiz. Şeker Pancarı üretimini arttıracağız. Gıda fazlası şekeri akaryakıtla harmanlayarak enerji ithalatını azaltacağız! Halk sağlığını Nişasta Bazlı Şeker üreticilerine teslim etmeyeceğiz! Yerli Pancar şekerini destekleyeceğiz. NBŞ üretimini sınırlayıp, kaçak üretimi cezaya tabi tutacağız. Kooperatifleri güçlendireceğiz!” ifadelerini kullandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet