Dolar 32,2674 0.08%
Euro 34,7412 -0.13%
Gram Altın 2.398,71 -0,44%
Çeyrek Altın 4.005,00 -0,32%
Yarım Altın 8.011,00 -0,30%
Tam Altın 15.909,99 0,14%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
19 MAYIS 100’ÜNCÜ YILDA MARŞLARLA KUTLANDI

19 MAYIS 100’ÜNCÜ YILDA MARŞLARLA KUTLANDI

ABONE OL
20 Mayıs 2019, 09:48:30

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümü Tokat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe katılan gençler bayram coşkusunu okudukları marşlarla yaşadı. Yürüyüşe katılan gençler bir taraftan ellerinde bulunan Türk Bayrakları ve üzerinde Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılı yazan flamaları sallarken bir taraftan da marşlar ve sloganlar attı.

            Tokat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine yönelik konuşma Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar tarafından yapıldı. Çağlar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği ve bütün milletimizin can pahasına destek verdiği, İstiklal Mücadelemizin başlangıç noktası Samsun’da ilk adımın atılmasının üzerinden 100 yıl geçti. O gün Samsun’dan yayılan ateş bütün memleketi sararken yüreği İstiklal aşkı ile çarpan her bir vatan evladı, aşka, inançla bu kutlu mücadelenin birer neferi oldular. Vatanın çiğnenmesine izin vermediler ve işgalci emperyalistleri dize getirdiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Türkiye’nin gençlerine inanıyor ve güveniyoruz. Aziz milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için fedakârca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet, minnetle yad ediyorum” dedi.

            Çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı ile Hüseyin Akbaş Spor Salonu arasında il protokolü, sporcular ve vatandaşların katılımı ile Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi.

PROGRAM HÜSEYİN AKBAŞ'TA DEVAM ETTİ

DİKKAT!  TOKAT’TAN 16 BİN 291 KİŞİ İSTANBUL’A GÖÇ ETTİ

            Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda devam19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarına Vali Dr. Ozan Balcı, 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemi ile ilgili açılış konuşması ve ‘Ey Vatan’ isimli şiirin okunması ile devam etti. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından halk oyunları gösterileri oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü nezdinde çalışan sporcuların gösterileri sonrasında Spor Tokat Projesi kapsamında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Vali Dr. Ozan Balcı’nın halk oyunları ekibi ile birlikte halay çekmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Milli Mücadelenin başlangıcının 100. Yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Birliği Federasyonunun iş birliğinde düzenlenen ‘Dünya Atabarı Oynuyor’ projesi kapsamında Tokat Cumhuriyet Meydanında, 19 Mayıs 2019 tarihinde 81 il ile aynı anda saat 19.19‘da Atabarı oynandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet