Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
105 BİN ADET YAVRU SAZAN GÖLETLERE DAĞITILDI

105 BİN ADET YAVRU SAZAN GÖLETLERE DAĞITILDI

ABONE OL
27 Haziran 2018, 07:04:16

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması  Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilerek Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderilen 105 bin adet yavru sazan balığının dağıtımı yapıldı.

            Tokat su kaynaklarındaki nesli tehlikede ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi ve zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması  Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilerek Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderilen 105 bin adet yavru sazan balığının dağıtımı, İl Müdürü Orhan Şahin, İl Müdür Yardımcıları Ümit Ok ve H.İbrahim Sever ile Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlüklerince görevlendirilen personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

            Konuya ilişkin açıklama yapan Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, “Bakanlığımız; ülkemizin su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin korunmasını, sürdürülebilir kullanımını, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması sorumluluğu ile ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasını sağlamaktadır. Bu amaçla 105 bin adet yavru sazan balığı 8 İlçemizde bulunan 16 adet gölete bırakılacak.

            Ayrıca gerçekleştirdiğimiz balıklandırma faaliyetinin amacına ulaşabilmesi için amatör balıkçılarımızın da avlanma sezonuna, avlanacak balığın minimum avlanabilir boyutuna ve avlanmanın yasak olduğu dönemler dikkat etmesi önemlidir. Balık türlerinin su kaynaklarımıza bırakılarak ekolojik yaşamın da devamlılığı sağlanacaktır” dedi.

            Daha sonra getirilen yavru balıklar Merkez ve İlçelerdeki göletlere  bırakılmak üzere teknik personellere teslim edildi.

DİKKAT!  TOKAT’TA ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet