Dolar 32,5018 0.34%
Euro 34,7073 0.27%
Gram Altın 2.403,22 0,97%
Çeyrek Altın 4.013,00 0,73%
Yarım Altın 8.051,00 0,73%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Zimmet Bilgisi

Zimmet Bilgisi

ABONE OL
09 Mart 2024, 10:41:17

Sağlık Bakanlığı tarafından atama bekleyen kişiler, zimmet sorgulama işlemi ile atama durumları hakkında detaylı bilgi edinebilmektedir. Peki, zimmet sorgulama işlemi nasıl yapılır?

 

ZİMMET NE DEMEK?

Zimmet, kelime anlamı olarak her ne kadar para ve eşya anlamına geliyor olsa da Sağlık Bakanlığı’nca kullanılan anlamı çok daha farklıdır. Sağlık Bakanlığı anlamıyla zimmet, kişinin hangi birime ait olduğu ve ait olduğu birimde hangi görevi üstlendiği anlamında kullanılmaktadır.

ZİMMET SORGULAMA NE DEMEK?

Belirli zaman aralıklarıyla memur ataması yapan Sağlık Bakanlığı, yapmış olduğu kura çekimi sonucu ismi çıkan kişileri mülakatlara davet etmektedir. Mülakatlardan başarılı sonuç alan kişiler ise göreve başlamak için atanacakları bölgenin belirlenmesini beklemektedir. Ataması gerçekleşen veya gerçekleşmesi gündemde olan bu kişiler, bu alandaki merak ettiği tüm her şeyin cevabını zimmet sorgulama işlemi ile bulabilirler.

ZİMMET SORGULAMA İŞLEMİ NEREDEN YAPILIR?

Zimmet sorgulama işlemi, Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinin, Personel Görev Yeri ve Zimmet Durumu bölümünden yapılmaktadır. “saglik.gov.tr/zimmet-sorgulama“

ZİMMET SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Zimmet sorgulama işlemi yapmak isteyen kişilerin, linke tıklayarak Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesine erişmesi gerekmektedir. https://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler eski veya yeni kimlik kartı seçimi yapmalı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler ise “Yabancı Uyruk” seçeneğini işaretlemelidir. Zimmet sorgulama işlemi ekranında, seçilecek olan seçeneklere göre istenen kişisel bilgiler şu şekildedir;

Eski T.C. Nüfus Cüzdanı: T.C. No – Aile Sıra No – Cilt No

Yeni Kimlik kartı: T.C. No – Seri No

Yabancı Uyruk: T.C. No – Baba Adı – Doğum Tarihi

Kendinize uygun seçeneği işaretleyerek gerekli bilgileri girdikten sonra, “sorgula” butonuna tıklayarak zimmet sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirmiş olursunuz.

ZİMMET KAYDI NE ZAMAN DÜŞER?

DİKKAT!  Batman Seçim Sonuçları 2023

Zimmet kaydı, tebligatın yayınlanmasından birkaç saat veya birkaç gün sonra sisteme düşmektedir. Zimmet kaydı sorgulamasının ise tebligattan 24 saat sonra yapılması tavsiye edilmektedir.

ZİMMET KAYDI DÜŞTÜKTEN SONRA NE YAPILIR?

Zimmet kaydının sisteme düşmesi demek, zimmet kaydı sorgulaması yapan kişilerin artık göreve başlayabileceği anlamına gelmektedir. Bu kişiler, kendileri için belirlenecek pozisyondaki görevlerini üstlenmek için gerekli evrakları toplamaya başlayabilirler.

GÖREVE BAŞLAMAK İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NELERDİR?

Ataması gerçekleşen kişilerin göreve başlamak için toplaması gereken evraklar şunlardır,

  • Mal bildirimi formu
  • 6 adet vesikalık fotoğraf
  • Askerlik durumu belgesi
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Sağlık belgesi
  • Diğer ek belgeler

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet