Dolar 32,4273 -0.05%
Euro 34,9474 0.33%
Gram Altın 2.438,62 0,00%
Çeyrek Altın 4.069,00 -1,29%
Yarım Altın 8.165,00 -2,60%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İzmirim Kart (Eshot) Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart (Eshot) Bakiye Sorgulama

ABONE OL
08 Mart 2024, 16:30:23

İzmir’de toplu taşıma kullanmak isteyenler İzmirim Kart sahibi olmalıdırlar. Eski ismi Kent Kart olan İzmirim Kart’ı kullanabilmek içinse kartın içinde yeterli bakiye bulunmalıdır. İzmir Kent Kart bakiye sorgulama yaparak kartın içindeki tutarı görebilirsiniz.

İzmirim Kart bakiye sorgulamaları 4 farklı şekilde yapılabilir:

  1. İnternetten kurumun web sitesine girerek.
  2. Mobil uygulamayı kullanarak.
  3. Çağrı Merkezi’ni arayarak.
  4. Kent Kart yükleme noktalarına giderek.

Bu sorgulamaları nasıl yapabileceğinizi aşağıda adım adım anlattık.

1- İNTERNETTEN ESHOT BAKİYE ÖĞRENME 2022

Kurumun web sitesine girerek kısa sürede Eshot Kart bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler sırayla şu şekildedir;

  • İlk olarak izmirimkart.com.tr adresine girin. linki düzeltelim
  • Karşınıza minik bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede “Toplu Taşımada HES Kodu Kullanımı” ile ilgili bilgiler yer alır. Kartınıza HES kodu zaten tanımlı ise “Kapat” ya da “Bir Daha Gösterme” butonlarına, HES kodu tanımlamak içinse yeşil renkli butona basın.
  • Sağ tarafta “Online İşlemler” menüsünü göreceksiniz. Bu kısımdan “Bakiye Sorgulama” bağlantısına tıklayın.
  • Açılan ekranda sağ üst kısımda “İzmirim Kart Bakiye Sorgulama” kısmına gelin.
  • Akıllı Kart numaranızı yazın.
  • Rakam ve harflerden oluşan 5 haneli güvenlik kodunu yazın.
  • “Devam Et” butonuna tıklayın.

Kartınıza ait bilgiler ekranda görünecektir. Kart numaranızı ve güvenlik kodunu hatasız bir şekilde yazmaya özen gösterin. Kart numaranızı yanlış yazarsanız başkasının kartına ait bilgileri görebilirsiniz. Ya da güvenlik kodunu doğru yazmazsanız kart bilgilerinizi hiç göremeyebilirsiniz. İnternetten bakiye sorgulama İzmirim Kart bu şekildedir.

2. MOBİL UYGULAMADAN ESHOT BAKİYESİ ÖĞRENME

Kartınızda ne kadar bakiye olduğunu öğrenmek için hızlı ve pratik bir yöntem olan mobil uygulamayı kullanabilirsiniz. İzmirim Kart bakiye sorgulama uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirebilirsiniz. Ancak burada küçük bir detaya dikkat etmeniz gerekir.

DİKKAT!  CHP’Lİ DURMAZ: “BEDELLİ ASKERLİK EĞİTİMİ TOKAT’TA VERİLSİN”

İzmirim Kart isimli bir uygulama Google Play ya da App Store üzerinde yoktur. Bu nedenle ilgili platformların arama kısımlarına “İzmir Büyükşehir Belediyesi” yazarak arama yapmanız daha uygundur.

Uygulamayı indirdikten sonra istediğiniz zaman kartınızda ne kadar para kaldığını öğrenebilirsiniz. Sorgulama yapmak için;

  • Uygulamaya giriş yapın.
  • Kartınızı sisteme ekleyin ve favori olarak kaydedin.
  • Bunun için kart numaranızı sisteme kaydedin. Böylece uygulamayı her açtığınızda tekrar tekrar kart numarası girmeniz gerekmez.
  • Ana sayfadaki “Otobüs” ya da “Ulaşım” seçeneklerinden birine tıklayın.
  • Bakiye sorgulama kısmına gelin ve sorgulamayı tamamlayın.

3.TELEFONDAN BAKİYE ÖĞRENME İZMİRİM KART

Kent Kart bakiye sorgulama İzmir'de telefondan da yapılabilir. Kartınızdaki bakiyeyi öğrenmek için Eshot Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz. Bunun için 320 03 20 hattını kullanabilirsiniz.

4.İZMİR KENT KART YÜKLEME NOKTALARINDAN BAKİYE ÖĞRENME 2022

İzmirim Kart TL bakiye sorgulaması yapmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de bakiye yükleme noktalarıdır. Pek çok yerde yükleme yapılabilmektedir. Bu yerlerden herhangi birine giderek kartınızda ne kadar miktar olduğunu öğrenebilirsiniz. Kartınızı görevliye vermeniz ve kartınızın okutulmasını beklemeniz yeterlidir.

İZMİRİM ÖĞRENCİ KART BAKİYE SORGULAMA

Öğrenci İzmirim Kart bakiye sorgulaması yukarıda saydığımız yöntemlerle yapılabilir. Kurumun sitesinden, mobil uygulamadan, çağrı merkezinden ya da yükleme noktalarından kısa sürede karttaki tutar öğrenilebilir.

İZMİR EĞİTİM KART BAKİYE SORGULAMA

Eğitim kart, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sunduğu eğitim desteklerinden biridir. Bu kartı alan öğrenciler kırtasiye masraflarını karşılamaktadır. Öğrenciler Eğitim Kart limitlerini öğrenmek için anlaşmalı kırtasiyelere gidebilir, 444 40 35 hattını arayabilir ya da Vakıfbank ATM'lerine bakabilirler.

İZMİRİM KART BAŞVURU SORGULAMA

İzmirim Kart başvurusu yapan vatandaşlar, başvuru durumlarını izmirimkart.com.tr/tr/BasvuruDurumu/ sitesinden öğrenebilirler.

  • Açılan ekrandaki formda öncelikle başvuru tipini seçmelisiniz. Bunun için "Öğrenci, öğretmen, 60 yaş, 65 yaş ya da sağlık personeli" seçeneklerinden size uygun olanını seçin.
  • T.C. kimlik numaranızı girin.
  • Rakamlardan oluşan 5 haneli güvenlik kodunu eksiksiz olarak yazın.
  • Son olarak "Sorgula" butonuna basın.
DİKKAT!  Şarap Tadım Uzmanları | Nasıl Şarap Tadım Uzmanı Olunur? En İyi Şarap Gurmeleri

İZMİR BİSİM KART BAKİYE SORGULAMA

Bisiklet kenti olarak adını duyuran İzmir, Bisim hizmetini 2014 yılında faaliyete geçirmiştir. Bisim kart sahibiyseniz ve bakiyenizi öğrenmek istiyorsanız http://www.bisim.com.tr/ adresini kullanabilirsiniz. Bu adrese tıkladıktan sonra üst menüdeki "Üyelik İşlemleri" sekmesine girmeli ve açılan formdan üyelik bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme girdikten sonra bakiyenize ait detayları görüntüleyebilirsiniz.

Sonuç olarak eskiden Kent Kart olarak bilinen İzmirim Kart’a ait bakiye bilgileri saydığımız yöntemlerle öğrenilebilir. Online işlemler için kart numarasının bilinmesi gereklidir. Ayrıca saydığımız işlemlerin tümü ücretsizdir.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet