Dolar 32,2197 0.04%
Euro 35,4140 0.34%
Gram Altın 2.509,85 0,37%
Çeyrek Altın 4.132,00 1,60%
Yarım Altın 8.267,00 1,65%
Tam Altın 16.327,76 1,34%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ZİLE’DE ELEKTRONİK ATIK KUTUSU

ZİLE’DE ELEKTRONİK ATIK KUTUSU

ABONE OL
08 Ekim 2018, 06:15:48

Zile Belediyesi ve TÜBİSAD iş birliğiyle elektronik eşyaların doğaya zarar vermesinin engellenmesi ve geri dönüştürülmesi için ilçede elektronik atık toplama noktası kuruldu.

            Zile Belediyesi ile Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile ilçede elektronik atıkların toplanması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda elektronik atık toplama noktası kurdu. Dinçerler Caddesi yol güzergâhı alanına kurulan toplama noktasıyla birlikte eski ve kullanılmayan cep telefonları, bilgisayarlar, oyun konsolları, kameralar, yazıcılar, televizyonlar, bilgisayar monitörler gibi elektronik eşyaların doğaya zarar vermesinin engellenmesi ve geri dönüştürülmesinin amaçlandığı belirtildi.

“TABİATI BEKÇİYLE DEĞİL, BİLİNÇLE KORUYACAĞIZ”

            Bu atıkların gelişi güzel çevreye ya da çöpe atılması çevre ve insan sağlığı için ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirten Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Bu nedenle Zile Belediyesi olarak çevreci bir yaklaşımla öncelikle halkımızın kolay ulaşabileceği merkezi bir bölgeye Dinçerler Caddesi’ne konteynırımızı yerleştirdik. Okullarımızda her sene geri dönüşüm eğitimleri düzenlemekteyiz. Halkımızı bilinçlendirmek için çaba sarf ediyoruz, kampanyalar organize ediyoruz. Tabiatı bekçiyle değil, bilinçle koruyacağız.” dedi. Buna benzer çalışmaların devam edeceğini söyleyen Vidinel, yenilikçi ve çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarının bir kez daha altını çizdi.

‘ATIKLAR DÜNYA İÇİN TEHLİKELİ’

            Çalışma ile ilgili bilgi veren Zile Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşegül Polattimur, “Hasar gören veya kullanım ömrü biten elektronik eşyalar, doğayı kirleten ve zarar veren ağır metaller içeriyor ve gelecek nesilleri tehdit edici boyuta ulaşıyor. Bu nedenle, elektrikli ve elektronik eşyalar tüm dünya için çevresel bir tehlike oluşturabiliyor. Bunu önlemek ve elektronik atık geri dönüşümünü hayata geçirmek amacıyla TÜBİSAD ile protokol imzalayarak projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın destek ve katkılarını bekliyoruz.” dedi.

DİKKAT!  Gop.Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Etkinlikleri Başladı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet