Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YAŞLILAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMUYOR

YAŞLILAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMUYOR

ABONE OL
24 Mart 2020, 12:03:00

Tokat’ta yaşlıların koronavirüs nedeniyle uygulanan yasağı delip dışarıda dolaşması, banklarda oturması şaşkınlığa neden oldu.

            Koronavirüse karşı her alanda tedbirler alınmaya devam ederken, vatandaşlara da mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu. Korona virüsü ile mücadele  kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalara yönelik İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı getirilmesine rağmen bu gruba giren bazı yaşlıların sokağa ısrarla çıktığı görüldü. Yine vatandaşların bir kısmı “Evde kalın” uyarılarını dikkate alarak evlerinden dışarı çıkmazken, bazı vatandaşlar ise sokağa çıkmayı sürdürüyor.

            Dün Tokat’ta hafta başı olması ve havanın da sıcak olmasının etkisiyle çarşıda yoğun kalabalık yaşandı. Özellikle banka önlerinde kuyruklar oluştu. 65 yaş üstü birçok kişinin yasağa rağmen banka işi veya ilaç almak için dışarı çıktığı görüldü. Yasak kapsamındaki vatandaşların kimisinin maskeli kimisinin ise maskesiz olarak dışarı çıktığı gözlendi. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyu uyarılarını sürdürdü.

            Öte yandan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sosyal izolasyonun başarılı olmadığı durumda sokağa çıkma yasağının söz konusu olabileceğini duyurdu. Soylu, paylaşımında, “Sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Değerlendirme sürecinin devam ettiğini söylüyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde.”

yaslilar sokaga cikma yasagina uymuyor

            Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, sokağa çıkma yasağının Bilim Kurulu’nun gündeminde olduğunu yazdı.

            Selvi, “Bilim Kurulu üyeleriyle yaptığım görüşmede bir sonuca ulaştım. Bilim Kurulu, koronavirüsle mücadelede etkili olacak her önlemi tartışıyor. Yeter ki bu bilimsel verilere uygun olsun. Zaten şimdiye kadar alınan önlemler de Bilim Kurulu’nun kararları ışığında şekillendi. Bilim Kurulu’nda Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı konuşuluyor mu? Edindiğim izlenim, sokağa çıkma yasağının henüz değerlendirme sürecinde olduğu. Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi, ‘kendi OHAL’ini’ ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Bakın, sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Sadece değerlendirme sürecinin devam edeceğini söylüyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde. Sokağa çıkma yasağıyla ilgili tartışmada öncelikle önlemler zincirinden söz ediliyor. Birbirini tamamlayan tedbirler demek daha doğru.” ifadesini kullandı.

DİKKAT!  AFRİN'DE YARALANAN ÖZTÜRK ARTOVA'DA COŞKUYLA KARŞILANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet