Dolar 32,5761 0.26%
Euro 34,9917 -0.02%
Gram Altın 2.444,76 0,35%
Çeyrek Altın 4.135,00 0,32%
Yarım Altın 8.409,00 0,31%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YARICI, “2023 SEÇİMİ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”

YARICI, “2023 SEÇİMİ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”

ABONE OL
05 Ocak 2023, 13:35:38

Türkiye’de iktidar partisi, 2023 seçimlerini kaybetmemek için çeşitli manevralar yapmaktadır. Örneğin, Cumhurbaşkanı Erdogan, 2019’da yapılan bir törende erken emeklilik (EYT) düzenlemesine karşı sert bir tavır takınmış ve “bu politik hesaplarla yapılacak bir şey değildir” demişti. Ancak görünüşe göre, seçimlerden korkuları nedeniyle bu konuda bir değişiklik yaptılar ve en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkardılar. Bu, seçim sandığının nelere kadir olduğunu göstermektedir.

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAMLAR, ONLARIN ALDIĞI SEFALET ÜCRETİNE MERHEM OLAMAMIŞTIR

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Türkiye’de emekli maaşlarına yapılan zamların, onların alıp çektikleri sefalet ücretine yeterli olmadığını söyledi. Özellikle, asgari ücretin yüzde 54,6 oranında artırılmasının yanı sıra, kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarına yüzde 25 ve 30 arasında zam yapılmasına rağmen, milyonlarca emekli ve çalışan hala fiyat artışlarının altında ezilmektedir. Yarıcı, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçek hayatta bir karşılığı olmadığını ve bu nedenle emeklilerin ve çalışanların ücretlerinin, maaşlarının ve aylıklarının artış oranlarının bu kesimi mağdur ettiğini ifade etti. Bu durum, ekonomik çöküşü ve yoksulluğu artırmakta ve toplumsal yapıda tahribata yol açmaktadır.

ENFLASYON SARMALI SÜRDÜKÇE YAPILAN ÜCRET ARTIŞLARI REFAHI ARTIRMAZ

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, ücretlerin yükselmesinin tek başına yeterli olmadığını ve enflasyonun da düşürülmesinin gereğine dikkat çekti. Yarıcı, “Önemli olan enflasyonu aşağı çekmektir. Önemli olan insanımızın alım gücünü artırmaktır. Önemli olan verimliliği sağlamaktır. Çünkü enflasyon sürekli yükseldikçe, yapılan ücret artışları refahı artırmaz. Hem vatandaşın hem de devletin mali dengelerini bozar. Siyasal iktidarın izlediği yol, kısa sürede enflasyonu artırmak ve asgari ücreti eritmektir. Enflasyon sorunu çözülmediği sürece, ne kadar yüksek olursa olsun asgari ücret, vatandaşın alım gücünü artıramaz ve refahını yükseltemez” diye konuştu.

DİKKAT!  991 Dolar Kaç TL? 991 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

ANKETE DE YANSIDI: YURTTAŞLAR HÜKÜMETİN ‘ENFLASYON MASALINI’ YUTMAMIŞ

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 2022 yılı Aralık ayı market fiyatları hakkında açıklamalar yaptı. Yarıcı, bu yıl en çok fiyat artışının kuru soğanda görüldüğünü ve bu üründe yüzde 314,6 oranında bir artış olduğunu söyledi. Ayrıca, limon, toz şeker, yeşil soğan, ıspanak, lahana, antep fıstığı, marul, portakal, kuru kayısı, karnabahar, mandalina ve pirinç gibi ürünlerde de yüksek oranlarda fiyat artışı olduğunu kaydetti. Yarıcı, TÜİK’in enflasyon verilerine karşın, yurttaşların Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerine güvendiğini ifade etti ve bu durumun anketlerde de yansıdığını belirtti. MetroPoll Araştırma’nın anketine göre, seçmenlerin yüzde 66,3’ü TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine değil, ENAG’in verilerine güvenmektedir.

“O SENE BU SENE! MİLLETİMİZİN OCAĞINI SARAN, AKLINI YORAN, KALBİNİ YARALAYAN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ”

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, 2023 yılının Türkiye için önemli bir yıl olacağını ve bu yılın geçmiş yıllardan farklı olacağını söyledi. Yarıcı, “Biz, Genel Başkanımız Meral Akşener’in de belirttiği gibi, her zaman dimdik duracağız ve yapılacak yanlışlıklara dur diyeceğiz. Milletimizin ocağını saran, aklını yoran, kalbini yaralayan dertlerine çözüm bulacağız. Türkiye’yi içinde bulunduğu girdaptan kurtaracağız. 2023 yılı Cumhuriyetimizin 2. Asrının şafağında, Türk Milleti yeniden zafer yazacak. Türkiye, kurucu değerlerine ve demokrasiyle birlikte kalkınmaya yönelecektir” diye konuştu.

Kaynak : Hürsöz

Diğer Tokat haberlerine ana sayfadan veya tokat haberleri kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet