Dolar 32,3776 -0.34%
Euro 34,7472 -0.21%
Gram Altın 2.409,16 -0,56%
Çeyrek Altın 4.022,00 -0,47%
Yarım Altın 8.070,00 -0,47%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YAPILAN BU EMRİVAKİ ZAMMA KARŞIYIZ

YAPILAN BU EMRİVAKİ ZAMMA KARŞIYIZ

ABONE OL
24 Temmuz 2023, 23:26:24

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan esnaf temsilcileriyle istişare yapılmadan açıklanan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ücret tarifesine yapılan yüzde 35’lik zamma itiraz ederek, “İstişare edilmeden yapılan bu emrivaki zamma karşıyız” dedi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu tarafından açıklanan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ücret tarifesine yapılan yüzde 35’lik zamma itiraz etti. Başkan Aydoğan, “Maalesef bazı konularda bizlerin de söz hakkı olması gerekirken muhatabımız olan bazı kuruluşlar esnaf örgütlerinin fikrini alma nezaketi dahi göstermeden ben yaptım oldu mantığıyla sadece kendi yönetim kurullarında aldıkları kararlarla esnaf ve sanatkârın birebir muhatap olduğu konularda ücret belirlemekte. Maalesef TÜRMOB yeni bir ilke imza atarak belirlenen ücretlere tarihinde görülmemiş bir şekilde yıl içerisinde tekrar zam yapma kararı aldı. Oysa 3568 sayılı yasanın 7. Maddesine göre belirlenen ücretler 1 yıl geçerlidir. Yasaya rağmen alınan bu karar maalesef kabul edilebilir bir durum değildir. Eğer TÜRMOB’un fiyat belirleme yetkisi ve gücü varsa Esnaf ve Sanatkarın temsilcisi çatı kuruluşu (TESK) Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken beyin TÜRMOB’la görüşerek bu hoyrat tutumun tekrar gözden geçirilmesini sağlaması eğer bir ilerleme sağlanmaz ise yönetimini toplayarak esnaf adına makul bir karar alarak varlığını hissettirmesi kamuoyuna ilan etmesi, ayrıca yasal yollarla TÜRMOB’a keyfi kararlar alamayacağının hatırlatılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“ESNAF VE SANATKARIN GÖRÜŞÜ ALINMALI”

Yapılan bu zamların muhatabı olan esnaf ve sanatkarın dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Tokat Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan böyle bir emrivakiye itiraz ettiklerini dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

DİKKAT!  Erbaada 3 Yıldır Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Şahıs Adli Makamlarca Tutuklandı

“Ülkemizde ki bir takım ekonomik sıkıntıların hepimiz farkındayız. Ancak bu sıkıntıların muhatabı sadece Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler değildir. Esnaf ve sanatkâr da birçok çeşit verginin ve harcın artan girdi maliyetlerinin ödeyeni olarak birebir sıkıntılara göğüs germektedir. Burada esasen dikkat edilmesi gereken husus, belirlenen zam miktarının çokluğu veya azlığından öte esnaf kuruluşlarının dikkate alınmaması. TÜRMOB ve bağlı odalar aldıkları kararları ve diğer tarifelerine uymayan üyelerine ciddi yaptırımlar hatta meslekten çıkarmaya varan cezalar verebilmekte iken; bizim örgütlerimizin güçsüzlüğü, etkisizliği maalesef esnaf ve sanatkarımızın aleyhine işlemekte. Bu durumda dikkate alınarak müdahil olunmalıdır. Bu hususlar başta sosyal güvenlik ve bağkur emeklilerinin durumları ile ilgilide bir başlangıç olur inşallah. Esnafı ve Sanatkarı ilgilendiren her konunun diğer tarafı kim olursa olsun bir tarafı aktif ve etkin bir bicimde TESK ve Esnaf Örgütleri olmalıdır.

“ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNA BENZER BİR KOMİSYON OLUŞTURULMALI” 

“Mesela asgari ücret belirleme tespit komisyonu nasıl var ise ve meselenin hem işçi hem de işveren tarafları bir araya gelerek yapılan belli müzakereler sonucunda bir yere varılıyorsa, kesinlikle esnaf ve sanatkârın çatı örgütü olan TESK’in görüşü alınmalı, TESK bu konuya müdahil olmalı. Bundan böyle esnaf ve sanatkârın ödemek zorunda olduğu, bugün gündemimizde olan muhasebe ücretleri konusunda kesinlikle belirli bir görüş alışverişinden sonra fiyatlar tespit edilmeli. Bu fiyatlar esnaf ve sanatkârdan belki kademeli olarak, belki şehirlerin ekonomik seviyelerine bakılarak uygulanmalı. Esnaf ve sanatkarı böyle bir emrivaki ile karşı karşıya kalmaktan korumalıdır.

Bizim teklifimiz şudur ki, mutlaka ve mutlaka TÜRMOB gerek muhasebe ücretleri konusunda gerekse bunun dışındaki ücretlerin belirlenmesi konusunda kesinlikle esnaf tarafıyla istişare ederek, esnaf tarafıyla tartışarak, görüşerek bir neticeye varmalıdır. Esnaf ve sanatkar burada tamamen bir emrivaki ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Bizler bu yapılan emrivaki zammın tekrar gözden geçirilerek geçmişte olduğu gibi yılın muayyen vakitlerinde esnaf ve sanatkarla istişare ederek belirlenmesini istiyoruz. Her yıl başında zam kararı TÜRMOB ve TESK’in ortak deklarasyonu olarak açıklanmalıdır”

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt Gezilerini Yaş Sebze Hali Ve Taşıyıcılar Kooperatifini Ziyaret Ederek Devam Etti

YAPILAN BU EMRİVAKİ ZAMMA KARŞIYIZ yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet