Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VELİLER BU LİSENİN YIKILMASINI İSTEMİYOR

VELİLER BU LİSENİN YIKILMASINI İSTEMİYOR

ABONE OL
29 Ocak 2020, 10:36:42

Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fuat Ağca, 630 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin yıkılmasını istemediklerini söyledi.

LİSENİN ADI YAŞATILMALI

Mahperi Hatun MTL Okul Aile Birliği Başkanı Fuat Ağca ve Okul Aile Birliğinin gönüllü üyesi Yazar Ayla Bağ gazetemize ziyarette bulundu. Ağca, Behzat bölgesinde Saat Kulesi Meydanı Projesi kapsamında taşınması ve yıkılması gündemde olan liseye, öğrenci ve veliler olarak sahip çıkacaklarını belirtti. Lisenin tarihi bir değer taşıdığını ve yıkılmasını istemediklerini ifade eden yazar Ayla Bağ ise okulun adının yaşatılmasını istediklerini vurguladı.

OKUL BİNLERCE ÖĞRENCİ MEZUN ETTİ

Öğrenci, öğretmen ve velilerin tedirgin olduğunu belirten Ağca, “Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1942 yılında Sıdıka Avar tarafından kuruldu. Sıdıka Avar Anadolu’da kız çocuklarının eğitilmesi için bizzat Atatürk tarafından görevlendirilmiştir.  Okul 1942’den bugüne kadar binlerce öğrenci mezun etti. Sayılamayacak kadar çok esnaf ve sanatçı yetiştirdi. Öğrencileri halk oyunlarında yıllardır birinciliği elinde tutuyor. Sporcu öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. Aynı anda iki tane Türkiye birincisi olan ve Milli Takım’da (atletizm) olan sporcuyu okutmak her okula nasip olmaz. Tokat’ımızda her yıl birkaç okul birden açılıyor. Öğrenci talebi olmayan okulları yaşatmak için türlü formüller aranırken, öğrenci ve velilerin tercih ettiği tarihi ve gelenekleri olan bu okulun yok edilmeye çalışılmasının hiçbir açıklaması olamaz.  Bakanlıktan 2019 Aralık ayında bu okulun tarihi okul kapsamında yeni ödeneği geldi. Döner sermaye için ilde (2018) tek talep eden okuldu. Döner sermaye açılan ( 2020) alanların donanımı gerçekleşti. Projeler hazırlandı fakat bu belirsizlik ve söylentiler tüm enerjiyi sıfırlıyor. Öğrenci, öğretmen ve veliler tedirgin telefonlar susmak bilmiyor. Okul idaresi bir açıklama yapmıyor. Yapımına bizzat tanıklık edilen binanın son derece sağlam olduğu vurgulanıyor. Eğer bir meydan projesi varsa çevredeki 5-6 katlı binalar yıkılmalıdır.” Dedi.

DİKKAT!  “BAŞARISIZ İNSAN YOKTUR”

KIZ MESLEK LİSESİ YIKILMAMALI

Yazar Ayla Bağ, “Tokat ilinin köklü okullarından olan kız meslek lisesi, Gaziosmanpaşa lisesi, Erkek sanat Endüstri meslek lisesi, Bu okullar bu coğrafyanın mihenk taşıdır. Bunları yok eder yıkarsanız bu ilin kimliğini ruhunuda yok etmiş köklerle bağı kesmiş olursunuz. Özellikle kadınlarla ilintili olduğu için birçok öğretmenin yetişmesine katkı sunan 78 yıllık hizmetiyle sanatların mesleklerin doğum yeri olan Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi orijinal haliyle korunmalı, yıkılmamalı, yaşatılmalı.

Bu konuda yetkililerin daha duyarlı davranmalarını ve daha hassas olmalarını canı gönülden arzu ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Selami Yılmaz
Selami Yılmaz
4 yıl önce

Kız meslek lisesi olarak halk arasında bilinen bina çok eski olup, yıkılıp başka bir alana daha modern bir okul yapılması ve o tarihi alanın boş kalması daha uygun gibidir. Sonuçta beton bina. tarihi bir özelliği yok, öğrencilerin daha modern, depreme dayanıklı dere yatağında bulunmayan modern güvenli bir binada, okulda eğitim görmeleri açısından düşünmek gerekir ve yıkılmasının farklı bir yerde yapılmasının hayır getireceği düşünülmelidir. Bu coğrafyanın kaderi beton binada değil, gerçekten bey sokağındaki mevlevihane bölgesindeki tarihi yapılardadır. Bu röportajı veren kişiler tarafından yanlış düşünülmüş bence. Bina güvenli değil, ömrünü tamamlamış betonarme bir binadır. Cadde kenarında olması da kız öğrencileri için de tehlike arz etmektedir. Mantıklı düşünmek lazım biraz.

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet