Dolar 32,3651 -0.37%
Euro 34,7638 -0.23%
Gram Altın 2.395,12 -1,14%
Çeyrek Altın 3.999,00 -1,04%
Yarım Altın 7.999,00 -1,34%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VALİ DR. ÖMER TORAMANON BİRİNCİ KALKINMA PLANI KARADENİZ  BÖLGESİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

VALİ DR. ÖMER TORAMANON BİRİNCİ KALKINMA PLANI KARADENİZ BÖLGESİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

ABONE OL
07 Nisan 2018, 06:20:50

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ev sahipliğindeki toplantı TR81 (Bartın, Zonguldak, Karabük), TR82 (Sinop, Kastamonu, Çankırı), TR83 (Samsun, Çorum, Amasya, Tokat) ve TR90 (Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin) bölgelerinden oluşan toplam on altı ilin valileri, rektörleri, belediye başkanları ile ticaret, sanayi, ziraat ve esnaf sanatkâr odası başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

            Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı açılış konuşmasında, 2019-2023 yıllarını kapsayacak On Birinci Kalkınma planı hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, “Plan hazırlıkları kapsamında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların katılımıyla Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde de olduğu üzere 81 ilde çalıştaylar düzenlenmiştir. Bu toplantılara yaklaşık 12.000 kişi katılım sağlamış ve plan çalışmalarına girdi sağlayacak önemli bilgiler elde edilmiştir. Etkileşimli planlama anlayışına uygun biçimde, temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişi, gerek politikaların isabetli şekilde belirlenmesi, gerekse planın sahiplenilmesi açısından son derece önemlidir. Bu kapsamda, bugün burada Karadeniz Bölgesi’nin 16 ilinden gelen kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcileri olarak kalkınma planına en verimli girdileri sağlayacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

            Vali Kaymak, kalkınma planlarının yerelde de en üst düzeyde hayat bulabilmesi açısından, TR83 bölgesinin dört ilinde de belirlenen odaklarda 2023 yılına kadar geçerli olacak il sektörel eylem planlarının hazırlandığını sözlerine ekledi.

            Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, Türkiye’nin yatırımlarla güçlendirilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Yapılan yatırımların yanı sıra aynı zamanda terör örgütleriyle de mücadele edilmektedir. Dün Türkiye için çok önemli yatırımın temelini attık ki, bana göre, Türkiye’nin kalkınma sürecinin tetikleyicisi olan yatırımın temelini attık. Türkiye’nin en büyük yatırımı, tam 20 milyar dolarlık. Türkiye’yi özellikle nükleer alanda söz sahibi yapacak, bu teknolojiye sahip olmasını sağlayacak olan, çok önemsediğimiz ve çok önemli bir yatırım. Nükleer teknoloji, hemen hemen her alanda kullanılan ve ileri teknoloji alanında ihtiyaç duyulan önemli sektörlerimizden bir tanesi. Bu açıdan biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in beraber temelini attığı bu yatırımı ülke olarak çok önemsiyoruz ve Türkiye’nin kalkınma sürecini tetikleyeceğine inanıyoruz.” dedi.

DİKKAT!  THK’DAN ÖĞRETMENLERE İHA KURSU

            Bakan Elvan, şöyle devam etti:

            “On Birinci Kalkınma Planımıza çok büyük önem veriyoruz. İlk kez kalkınma planı hazırlarken, özel ihtisas komisyonları dışında 81 ilde çalışmalar yaptık. ‘Burada yerelin düşüncesi nedir? İllerimizin öncelikleri nedir? İllerimiz Türkiye’ye nasıl bakıyorlar? Türkiye’ye yönelik öncelikleri nedir? Gençlerimizin öncelikleri nedir? Kadınlarımızın öncelikleri nedir?’ Bunları il il toplantı yaparak, tespit etmeye çalıştık. 81 ilde yaklaşık 250 toplantı gerçekleştirildi.”

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet