Dolar 32,5640 0.2%
Euro 34,9564 -0.1%
Gram Altın 2.442,40 0,25%
Çeyrek Altın 4.131,00 0,22%
Yarım Altın 8.399,00 0,19%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TURHAL’DA ŞEKER NÖBETİ

TURHAL’DA ŞEKER NÖBETİ

ABONE OL
16 Nisan 2018, 11:13:10

Geçtiğimiz hafta özelleştirme ihalesi için tekliflerin verildiği Turhal Şeker Fabrikası işçileri, teklif veren firmaların şeker fabrikasını gezmek istediği yönünde duyum almaları üzerine alıcı firma yetkililerinin fabrikaya girmesine izin vermemek için fabrika önünde nöbet tuttu.

            Turhal Şeker Fabrikası işçileri, Şeker Fabrikasına teklif veren firmaların fabrikayı ziyaret edeceği duyumları üzerine nizamiyeleri araçlarla, çivili kapan, Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim koyarak kapattı. Emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

            Yaklaşık iki saat beklemenin ardından Şeker İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, milletvekilleriyle ve yetkililerle yaptığı telefon görüşmesi sonrasında, fabrikayı gezmeye gelecek olan firma yetkililerinin ziyareti iptal ettiğini söyledi.

“Herkes bundan sonra ayağını denk alacak”

            Fabrika önünde basın açıklaması yapan Alpat, “Ayın 11’inde teklif verme süresinin son günüydü. Teklif veren firmalardan bir tanesi fabrikamızı gezmeye gelmek istedi. Biz de sağ olsun arkadaşlarımız ve Turhal halkıyla beraber fabrikamıza sahip çıkmak için bu alıcı firmalara fabrikamızı gezdirmek istemedik. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde adamların fabrikaya gelmeyeceğini, gezmeyeceklerini öğrendik. Emniyet müdürü, emniyetteki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Onlar da sağ olsun bizlere yardımcı oldular. Bu Turhal bu kadar sahipsiz değil. Herkes bundan sonra ayağını denk alacak. Şeker işçisi konuşmuyor konuşmuyor ama şeker işçisi konuşursa herkesin hali yaman. Bunu herkes böyle bilsin. Siyasetçi nasıl anlarsa, milletvekili, PANKOBİRLİK, Ziraat Odaları nasıl anlarsa anlasın. Herkesin canı yanıyor. Bu memleket bu kadar sahipsiz değil. Bu memlekete sahip çıksınlar” dedi.

 “Onlar Turhal’ın düşmanı”

            Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin hazırladığı teklif dosyasını geri çekmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alpat, “Giremediler onlar ihaleye. Onlar Turhal’ın Belediye Başkanı da, PANKOBİRLİK’in Başkanı da Turhal’ın düşmanı. Bunlar 2-2,5 sene önce milletvekillerinin, bakanların yanına gittiler şeker fabrikasını biz o gruptan çıkarttık, şeker fabrikasını tek başına alacağız diye. Uyuyan yılanı uyandırdılar. Şimdi Belediye Başkanım sağ olsun bu süreçte İstanbul’a gitmiş, PANKOBİRLİK’te çiftçimizin sahibinin de ağzından tek kelime laf çıkmıyor. Bunlar Turhal’ı seviyorlar başka kimse sevmiyor. Ama görüşeceğiz herkesle” diye konuştu.

DİKKAT!  PANCAR ÜRETİCİLERİNE ÇAPA AVANSI MÜJDESİ

“Mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz”

            Şeker işçilerine destek için gelen CHP Turhal İlçe Başkanı Galip Doğan ise, “Biz sadece sizlere katkı sağlamak için geldik buraya. Allah sizlerden razı olsun. Mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Bu davada sonuna kadar Turhallının, şeker fabrikasının, işçimizin yanındayız” dedi.

            Basın açıklamasının ardından şeker işçilerinin çoğu işinin başına dönerken bir kısmı da Şeker Fabrikasının ana nizamiyesinde nöbet tutmaya devam etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet