Dolar 32,3688 0.02%
Euro 34,7940 0%
Gram Altın 2.393,34 -0,14%
Çeyrek Altın 3.982,00 -0,55%
Yarım Altın 7.964,00 -0,55%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Trabzon’da Görmeniz Gereken 5 Doğal Güzellik

Trabzon’da Görmeniz Gereken 5 Doğal Güzellik

ABONE OL
01 Ekim 2023, 18:59:51

Trabzon, Karadeniz’in incilerinden biri olarak kabul ediliyor. Zigana dağları ile çevrilen ve toplamda 18 ilçesi olan Trabzon tam anlamıyla öne çıkan bir turist bölge. Birbirinden önemli gezilecek yerleri sayesinde ülkenin turizm gelirine büyük oranda katkı sağlıyor. Bir otobus bileti ile rahatlıkla ulaşılabilen Trabzon; gölleriyle, yaylalarıyla, mağaralarıyla ve tepeleriyle her zaman hak ettiği ilgiyi görüyor. İlgi odağı haline gelen Trabzon, yıl boyunca turistlerin Karadeniz turlarında ilk uğrak noktası oluyor. Özellikle de doğal oluşumlarıyla, damakları çatlatan lezzetleriyle ve doğa ile iç içe olan alanlarıyla keyifli vakit geçirilmesine olanak sağlıyor. Bozulmadan kalan doğasıyla, mis gibi temiz havasıyla ve yeşilin tüm tonlarıyla hayranlık uyandırıyor. Doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Trabzon’a gitmek için Obilet uçak bileti almak yeterli oluyor. Her yerden direkt şekilde ulaşım sağlanan Trabzon’a ister uçakla ister otobüsle gitmek mümkündür. Düzenli olarak doğada yapılan düzenlemeler de Trabzon’un orijinal doğallığını bozmuyor. Bu harika manzaraları görebilmek, leziz mi leziz tatlarından deneyebilmek ve özellikle de bölgedeki sporları yapabilmek herkesin beğenisi hak ediyor. 

Trabzon’un en harika doğal güzellikleri arasında Hıdırnebi Yaylası yer alıyor. Merkeze yakın olan bu yayla içerisinde çeşitli konaklama noktaları bulunuyor. Her yıl düzenli olarak burada şenlikler düzenleniyor. Kış aylarında yoğun kar yağışı sebebiyle bölgeye ulaşmak zor olsa da bembeyaz manzaralar da insanı içine çekiyor. Aynı zamanda 1600 metre yüksekliğe sahip olan Hıdırnebi Yaylası 1998 yılında doğa turizmini canlandırmak nedeniyle ev ve konaklama noktalarına ev sahipliği yaparak yola koyuluyor. Bir diğer doğal güzellik ise Aydır Gölü ve Haldizen Dağlarıdır. Birbirine paralel olarak konumlanan bu noktalar eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Bölgede mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Yıl boyunca sık sık ziyarete uğramasına rağmen en uygun olan ziyaret ayları haziran ile ekim arasıdır. Obilet uçak bileti alarak gidilebilecek olan bu şehir; soğuk suda yüzmek, kamp yapmak ve doğa yürüyüşüne çıkmak isteyenlerin en ideal uğrak noktasıdır. 

DİKKAT!  METE YARAR TOGÜ'DEYDİ

Trabzon merkezine 52 km ve Maçka’ya ise yalnızca 22 km uzaklıkta bulunan Şolma Yaylası da mutlaka görülmesi gereken adreslerden biri olarak kabul ediliyor. Burada yer alan konaklama tesisi sayesinde doğaseverler ve macera severler için harika doğa deneyimleri yaşanıyor. Aynı zamanda modern hayattan da uzak kalınmıyor. Su, telefon ve elektrik gibi hizmetler de bu yaylada sağlanıyor. Gidilmesi gereken bir diğer yer ise Çamburnu tabiat parkıdır. 2011 yılında bir kararlar tabiat parkı olma özelliği kazanmıştır. 51 hektarlık alanı kaplıyor. Trabzon’da gezilip görülmesi gereken onlarca adres vardır. Ancak içlerinden 5 tanesi mutlaka görülmesi ve anı için fotoğraflanması gerekenlerdir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Uzungöl

Uygun fiyatlı bir otobüs bileti temin ettikten sonra Uzungöl mevkiine çok kısa süre içerisinde ulaşım mümkündür. Trabzon dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisidir. 1625 hektarlık alanla çevrili olan Uzungöl, bölgedeki en doğal oluşumlardan birisidir. Ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Bir heyelan sonucu oluşuyor ve göl alanı günümüze dek ulaşıyor. Ardından etrafında yapılan düzenlemeler ile doğası bozulmadan korunuyor ve bölgedeki lezzetlerle birleşerek eşsiz bir seyahat alanına dönüşüyor. Göl etrafında yürüyüş yapılabiliyor, doğayla iç içe zaman geçirilebiliyor, kuş gözlem aktivitelerine katılım sağlanabiliyor. 

  1. Çal Mağarası

Trabzon’un en nadide adreslerinden biri olan Çal Mağarası da eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Trabzon’un Düzköy sınırları içerisinde yer alan Çal Mağarası 1 km’lik kısımla ziyarete açılıyor. İlk 500 metresinde yapılan yürüyüş uzunluğu ziyaretçilere büyük oranda konfor sağlıyor. Mağara içerisinde dikitler, sarkıtlar, şelaleler ve göl bulunuyor. Mağara etrafında insanlar oturup rahatlıkla yemek yiyebiliyor ve vakit geçirebiliyor. 

  1. Sera Gölü

Doğu bölgesinden Trabzon’a geçiş yapmak isteyenler için en uygun fiyatlı Erzincan Trabzon otobüs seferleri hız kesmeden sunulmaya devam ediyor. Nerede olursanız olun Trabzon’a ulaşım mümkündür. Örneğin Erzincan Trabzon otobüs bileti alarak Trabzon’a doğudan ulaşım sağlanabiliyor. Buna istinaden Trabzon’a yolu düşenlerin mutlaka ziyaret ettiği noktalardan birisi de Sera Gölü’dür. Trabzon’un merkezine toplamda 12 km uzaklıktadır. Bölgenin en dikkat çekici gölleri arasında olduğu biliniyor. Akçaabat sınırları içerisinde yer alan gölün 1950’li yıllarda yaşanan bir toprak kayması sonucunda oluştuğu biliniyor. Üstelik bu olayın insanların gözü önünde olduğu söyleniyor. 

  1. Boztepe
DİKKAT!  SENDİKALARDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

Trabzon’u en tepeden seyretmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Boztepe tam anlamıyla bir zirve noktasıdır. Denizden yüksekliği 250 metredir. Buraya çıkıldığı zaman Trabzon’un tamamını görmek ve harika denizi izlemek şansı veriliyor. Çay bahçesinde yudumlanan eşsiz çayın lezzetiyle Trabzon’u izlemek ayrı bir keyif sunuyor. Aynı zamanda gün batımını buradan seyretmek turistler için bir ayrıcalık oluyor. 

  1. Sultan Murat Yaylası 

Yayla havasını buram buram sunan Sultan Murat yaylası ise eşsiz bir tatil yapmak isteyenlerin adresi olarak kabul ediliyor. Yayla merkeze yaklaşık 100 km uzaklıktaki bir mesafede yer alıyor. Hem doğal görünümüyle hem de tarihi dokusuyla görenlerin ilgisini çekiyor. Adını ise İran seferinden dönerken burada konaklayan ve dinlenen Sultan Murat Han’dan alıyor. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet