Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
METE YARAR TOGÜ’DEYDİ

METE YARAR TOGÜ’DEYDİ

ABONE OL
27 Aralık 2019, 10:29:31

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Aktif Gençlik Kulübü tarafından “Oyun Bozan Türkiye’den Oyun Kuran Türkiye’ye” konulu konferans düzenlendi.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu, dekanlar, müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar; ülkemizde üretimi yapılan, İHA ve SİHA’lar hakkında bilgiler verdi. Yarar, “Ülkemizde üretimi yapılan ve terör operasyonlarında kullanılan İHA ve SİHAlar ordumuzun terörle mücadelesinde son derece faydalı olmuştur. Öyle ki SİHA’lar örgüte verilen zararın 1/5’ini tek başına sırtlarken, topladığı bilgilerle de alandaki ordunun da gözü kulağı oluyor. En önemlisi ise terörle mücadelede istihbaratı bilgiler alınmasında İsrail’e bağımlı kalmamamızı sağlıyor. Ülkemiz özellikle son yıllarda birçok konuda ileri gitmeye ve dışa bağımlı kalmamaya başlamıştır. Dünyada herkes aslında birbirinin rakibi, bu en yakınınızdaki devlette olabilir en yakınınızdaki kardeşinizde. Dünyadaki bütün devletler birer işletme gibidir. Rakiplerinizin başarısı sizin için önemli olduğu kadar, başarısızlıkları da önemli. Şimdiki nesil çok şanslı açıyor sosyal medyaları aradıkları her şeyi rahatlıkla buluyor. Araştırmasını yapıyor. Biz tarihi kitaplardan öğrendik. Benim sıkça kullandığım bir sözüm vardır. Devletler çıraklıklarında oyuna gelir. Kalfalıklarında oyun bozarlar. Ustalıklarında oyun kurarlar. Türkiye’nin son dönemlerde iki tane oyun bozan harekatı vardır. Birincisi Fırat kalkanı Harekâtı, ikincisi de Pençe Harekâtıdır. Oyun kurmak ise Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmadır. Oyun kuran bir ülkenin vatandaşı olmakla, oyunu bozan bir ülkenin vatandaşı olmak arasında çok büyük meziyet farkı vardır. Oyuna düşen ülke Suriye’dir Libya’dır, Irak’tır. Oyuna düşen ülkelerde, canınız, malınız, kaynaklarınız ve geleceğiniz gider. Oyun bozmaya uğraştığınızda enerji alamazsınız, enerji kaybedersiniz. Oyun kurarken enerji toplamaya başlarsınız. Dünyanın ilk 8 ülkesinin vatandaşı olursunuz. Başaracaksanız sizler başaracaksınız.” dedi.

DİKKAT!  Kosma Nedir

Konferans sonrasında Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet