Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TA OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

TOKAT’TA OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

ABONE OL
12 Mart 2020, 11:11:19

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda başlattığı koronavirüs dezenfekte çalışması dün Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde 3 okulda eş zamanlı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlı Güvenliği Birimi görevlileri, özel kıyafetler giyerek okullarda dezenfekte çalışması yaptı.

            Çin’in Wuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs çok hızlı bir şekilde küresel yayılım gösterdi. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ülke genelinde sıkı tedbirler almaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de önceki gün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi. Ticaret Bakanlığı nezdinde tıbbı maske ve bazı sağlık ekipmanlarına yönelik fahiş fiyata satıldığı şikayetleri üzerine Tokat Ticaret İl Müdürlüğü denetim yaptı. Tüm bunlar yaşanırken Milli Eğitim Bakanlığınca solunum yolları enfeksiyonları ve küresel ölçekte dünyanın pek çok bölgesinde yayılan bulaşıcı virüslere karşı yürütülen etkin çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda sosyal medya videoları ve afilerle bilgilendirme yapan Milli Eğitim Bakanlığınca yeni bir çalışmaya imza atıldı. Bakanlık tüm okullarda etkin ve kapsamlı bir program çerçevesinde hijyen çalışması başlattı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz hafta okullarda koronavirüs ve diğer virüs tehditlerine karşı eş zamanlı hijyen uygulaması başlatıldığını açıklamıştı. Bu kapsamda Tokat’ta Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları resmen başladı. Dün Cumhuriyet İlkokulu, Gaziosmanpaşa Lisesi, İbn-i Kemal İlkokulunda saat 16.00’da dezenfekte çalışması yapıldı.

TÜM OKULLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

İl genelindeki tüm okulların dezenfekte edileceğini söyleyen İş Sağlığı Güvenliği İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Yayar, ”Şuanda, içerisinde bulunduğumuz Cumhuriyet Anadolu ve Mesleki Teknik lisesinde aynı zamanda kimya bölümümüz bulunması sebebiyle üretim yaparak okullarımızın ve sektörün ihtiyacı olan sıvı sabun, dezenfekten, çamaşır suyu ve türevlerinin imalatını öğrencilerimiz yapıyor. İlimizde başlatmış olduğumuz çalışma ile Çin’de başlayan ve bütün dünyayı saran koronavirüsünün etkilerini en aza indirmek istiyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığının almış olduğu yerinde ve hızlı kararlarla birlikte dünyada en az etkilenen ülkelerin başında geliyor Türkiye. Milli Eğitim Bakanlığı olarak sayın bakanımızın da öncülüğünde okullarımızda öğrencilerimizin elinin değdiği her yerin daha güvenli daha sağlıklı olması için dezenfekte çalışması yapıyoruz. Burada sıralar, masalar, pencere kulpları, yemekhaneler, kantinler, koridorlar ve tuvaletler bunların hepsinin periyodik olarak temizlikleri yapılarak öğrencilerimizin sağlıklı güvenli bir şekilde okullarda bulunmalarını sağlıyoruz ve etkilerini en aza indirmek istiyoruz. Bu kapsamda okullarımızda öğretmenlerimizle birlikte bilgilendirme çalışmaları veli bilgilendirme çalışmaları bu çalışmanın parçası olarak devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

DİKKAT!  İLÇELERİN GENEL DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar tatil edilecek mi sorusuna yine twitter üzerinden “Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum” açıklamasıyla yanıt verdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet