Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tokat’ta kaçak elektronik sigaralar ele geçirildi

Tokat’ta kaçak elektronik sigaralar ele geçirildi

ABONE OL
12 Nisan 2023, 11:03:25

Tokat’ta gerçekleştirilen operasyonda kaçak elektronik sigaralar ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda, yasa dışı olarak satılan ve kullanımı sağlığı tehdit eden birçok elektronik sigara ele geçirildi. Yasanın gerektirdiği tüm önlemlerin alınmasıyla bu tür ürünlerin kullanımı ve satışı sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Türkiye’de elektronik sigaraların kullanımı, yasal düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Tokat’ta Yurtdışından Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sayesinde, şüpheli bir şahsın yurtdışından kaçak yollarla sınırdan sokulan elektronik sigaraları satmak amacıyla Zile ilçesine getireceği bilgisi alındı.

Kaçak Elektronik Sigara Yakalandı

Geçtiğimiz gün Zile ilçesi Kireçli Köyü Yol kontrol noktasında icra edilen faaliyette durdurulan araçta yapılan aramada, kaçak olduğu değerlendirilen 92 adet elektronik sigara ele geçirildi. Şüpheli şahıs ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır.

Elektronik Sigara ve Yasa Dışı Ticareti

Elektronik sigaralar hem ülkemizde hem de dünyada hızla popülerleşmekte ve kullanımının artması ile birlikte yasa dışı ticareti de artmaktadır. Yukarıdaki haber de bu yasa dışı ticaretin bir örneğidir. Elektronik sigara kullanımı ve ticareti sağlık açısından birçok risk taşıdığı için ülkemizde de yasaklanmıştır. Bu nedenle, yasal yollarla edinilen elektronik sigaraların kullanılması sağlık açısından daha güvenlidir.

Sonuç

Türkiye’de yasak olan elektronik sigara ticaretinin yasa dışı yollarla yapılmaya çalışılması, sağlık açısından ciddi riskler oluşturan bir durumdur. Ülkemizde yasal yollarla edinilen elektronik sigaraların kullanılması ve satılması sağlık açısından daha güvenilir olacaktır.

Hürsöz

DİKKAT!  Rektör Yılmaz Gastro Antalya 2023’te Ödül Alan Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet