Dolar 32,2670 -0.67%
Euro 34,7356 -0.37%
Gram Altın 2.409,05 -0,56%
Çeyrek Altın 4.025,00 -0,40%
Yarım Altın 8.075,00 -0,41%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’IN AFRİKA ÜLKELERİ İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR

TOKAT’IN AFRİKA ÜLKELERİ İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR

ABONE OL
01 Ekim 2019, 11:25:51
Afrika ülkeleri ile ekonomik ilişkilerimiz gelişiyor. Afrika hızla artan nüfusu ve gelişerek büyüyen ekonomisiyle Türk yatırımcıların dikkatini çekiyor. Afrika ülkeleri ile ekonomik ilişkileri geliştirmek için Tokat’tan bir heyet Cibuti ve Somali’yi ziyaret etti.

AFRİKALI YATIRIMCILAR TOKAT’A GELECEK

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ve İşadamı Yusuf Tosun Afrika ülkesi olan Cibuti’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Afrika ülkeleri ziyareti ile ilgili açıklama yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, Afrika’dan iki önemli iş adamının Tokat’ta yatırım yapmasını sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Çelik, “Cibuti ve Somali’ye gittik. Bu ülkelerde iki tane önemli güçlü yatırımcı insanlarla bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde onlar tekrar Tokat’a gelecek. Tokat’ta tarım, hayvancılık ve turizm anlamında neler yapılabilir, bunu konuşacağız. Biz görüştüğümüz kişilerin ülkelerinde yaptıkları işlerle ilgili tesislerini gezdik. Cibuti’li yatırımcımızın hayvancılık ile ilgili dünyanın en ciddi ve büyük pazarın ona ait olduğunu tespit ettik.  Çok ciddi yatırımları var. Somali de ziyaret etmiş olduğumuz iş adamımızda ülkesinde birçok sektörde büyük ticari hacme hakim bir insandı. Somali kendi tüketiminin %90-95’ini yurt dışından ithal eden bir ülke. Somali’den iş adamlarımızla Tokat ile ilgili turizm ve inşaat sektörü ile alakalı bir çalışma yapacağız. Ben bu görüşmelerin sonucunda Tokat için hayırlı gelişmelerin olacağına inanıyorum. Biz çok büyük iki tane iş adamını Tokat’a getireceğiz ve onların burada yatırım yapmalarını sağlayacağız. Bu Tokat için çok önemli bir başarı.” Dedi.

TÜRKLERİN BÖLGEDE ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARI VAR

Başkan Çelik, “Somali’den ayrıldıktan sonra Türkiye Maarif Vakfı’na ait bir aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda üç kişi yaralandı, geçmiş olsun. Bu bombalı saldırının Türkleri hedef almasının en önemli sebebi Türklerin bölgede yaptığı yatırımlar. Cumhurbaşkanımızın orada çok ciddi çalışmaları var. Şuan Somali’de hastane, havaalanı olmak üzere tüm ulaşımı yolları, limanı Türkiye yapmış ve Türkler işletiyor. Somali’nin her sıkıntısına Türkiye koşmuş. Bazı yasa dışı örgütlerde Türkleri hedef seçmiş durumdalar ama oraya gidecek Türk iş adamlarının korunacağının garantisini alacağız. Somali’den elde edilen ürün kaliteli ve Türkiye’de kullanılabilir. O bölgede her şey ucuz, bedava gibi bir şey.  Somali yeni gelişiyor, ticaretine Türkler olarak bizim hakim olmamız lazım.” Şeklinde konuştu.

DİKKAT!  Niğde Nöbetçi Eczaneler
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet