Dolar 32,1747 0.02%
Euro 35,1966 0.01%
Gram Altın 2.468,47 0,03%
Çeyrek Altın 4.084,00 0,12%
Yarım Altın 8.168,00 0,11%
Tam Altın 16.048,17 0,52%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT, TÜRKİYE KART UYGULAMASININ KULLANILACAĞI 4’ÜNCÜ İL OLDU

TOKAT, TÜRKİYE KART UYGULAMASININ KULLANILACAĞI 4’ÜNCÜ İL OLDU

ABONE OL
10 Ekim 2023, 14:14:15

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile PTT yetkilileri arasında imzalanan protokol ile Tokat, Türkiye’de Türkiye Kart uygulamasına geçen 4’üncü il oldu.
Türkiye Kart uygulaması pilot il olarak Konya’da uygulamaya başlandıktan sonra Gümüşhane ve Yozgat illerinde uygulanmaya başlanmıştı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat PTT yetkilileri arasında imzalanan protokolle Tokat, Türkiye Kart uygulamasının kullanılacağı 4’üncü il oldu.
İmzalanan protokol hakkında açıklamada bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Türkiye Kart Uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve bundan önce Konya, Gümüşhane ve Yozgat illerinde kullanılmaya başlanan her işlemi tek bir kartta toplayan çok güzel bir uygulama. Bizler bugün PTT yetkililerimiz ile bir araya gelerek Tokat’ta toplu taşımada Türkiye Kart uygulamasının kullanılabilmesi için hazırlanan protokolü imzalayarak şehrimizde uygulamanın kullanımını başlattık. Toplu taşıma ile başlayan süreç Türkiye Kart uygulamasının kullanıldığı diğer alanlar da eklenerek devam edecektir. Şehrimize hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geliştirilen ulaşım araçları, para transferleri, alış-veriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanımını sağlayan bir Türkiye Kart edinmek isteyen vatandaşlar kartlarına PTT şubelerine giderek sahip olabilecek. Karta para yükleme işlemi, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerlerinden yapılacak.
Tokat’ta şimdilik ilk olarak teknik altyapı tamamlanarak toplu ulaşımda kullanılabilecek olan Türkiye Kart, ilerleyen süreçte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında da kullanılabilecek.

TKTB8917 TKTB8947

TOKAT, TÜRKİYE KART UYGULAMASININ KULLANILACAĞI 4’ÜNCÜ İL OLDU yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  REŞADİYE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet