Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

TOKAT ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

ABONE OL
04 Ocak 2020, 11:26:19

Tokat Almus İlçesi Cihet Köyünden Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde devam eden Pençe-3 Harekatındaki çatışmada şehit düştü. Şehit Işık’ın cenazesi bugün köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Pençe-3 Harekatı bölgesindeki operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Irak’ın Kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmada iki asker şehit oldu. Çatışmada şehit olan askerlerden Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık’ın Tokat’ın Almus İlçesi Cihet köyünden olduğu öğrenildi.

MSB’den çatışmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Pençe-3 Harekatı bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, bugün Irak kuzeyi Haftanin’de teröristlerle çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Teröristlerin bulunduğu bölge, ateş destek vasıtaları ve ATAK helikopterleri ile atış altına alınmış ve ani hava harekatı kapsamında 2 F-16 bölgeye yönlendirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.

Şehit düşen iki askerden biri olan Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık’ın acı haberi İstanbul’un Küçükçekmece İlçesi Halkalı’daki baba evine acı haber ulaştı. 25 yaşında olduğu öğrenilen Şehit Berkay Işık’ın 5 gün önce abisinin düğününe gelip tekrar görevine döndüğü öğrenildi. Acı haberi alan ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Şehidin yakınları ve komşuları baş sağlığı için ailenin yanına geldi. Şehidin baba evine ise Türk bayrağı asıldı.

CEMEVİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık’ın cenazesi, dün sabah saatlerinde İstanbul İkitelli Cemevi’ne götürüldü. Şehit Berkay Işık için dün saat 14.00’te İkitelli Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin naaşı gerçekleştirilen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Tokat’a gönderildi. Şehit Işık, bugün Almus Cihet Köyünde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

DİKKAT!  TOKAT’TAN 16 BİN 291 KİŞİ İSTANBUL’A GÖÇ ETTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet