Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık, Tarım ve Eğitimde Önemli Adımlar Atıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık, Tarım ve Eğitimde Önemli Adımlar Atıyor

ABONE OL
21 Mart 2024, 15:51:27

Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ, basın mensupları ile iftar programında bir araya geldi. Üniversite Sosyal Tesislerde gerçekleşen iftar programına Rektör, Rektör yardımcıları ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Rektör Üniversitemizin son durumu ile ilgili bilgiler aktardı.
Sağlık alanında yapılan yeniliklerden bahseden Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ Üniversitemize kanser tarama cihazının kazandırıldığını ve Nükleer Tıp Uzmanımızın da göreve başlayarak hasta kabulü yapıldığını ifade etti. Ayrıca Üniversite Hastanesinin olduğu bölgede acil servis inşaatının da yakın bir zamanda başlayacağını belirtti.
Tarımsal alanda yapılacak faaliyetlere değinen Rektör Yılmaz tarımsal kurutma tesisi kurulacağını ve başta erik ve vişne olmak üzere meyvelerin kurutulmasının sağlanacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde tohum takas etkinliği gerçekleştirildiğini ifade eden Rektörümüz ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılmasının sağlanacağını söyledi. Ayrıca, kampüsümüzde bir süt üretme tesisi kurulacağını, ekmek üretimi için altyapının tamamlandığını ve 15 Nisan itibariyle üretime geçileceğini söyledi.
Eğitim alanında yapılan yenilikleri aktaran Rektör

Prof. Dr. Fatih YILMAZ önümüzdeki dönem itibariyle eczacılık, grafik tasarım, gastronomi ve mutfak sanatları, endüstri mühendisliği, mimarlık ve yönetim bilişim sistemleri, elektronik ticaret ve yönetimi bölümlerine öğrenci kabulünün başlayacağını duyurdu. Ayrıca, ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla organize sanayi bölgesinde bir meslek yüksekokulunun açılmasının planlandığını belirtti. Eğitimde kalitenin artırılması amacıyla ISO 9001 belgesinin Mayıs ayı içerisinde alınacağını kaydeden Rektör kurumsal akreditasyon için de YÖK’e başvuru yapıldığını söyledi. Ayrıca siber güvenlik konusunda da Siber Güvenlik Laboratuvarının kurulması için girişimlerde bulunulduğunu belirtti.
Topluma katkı faaliyetlerine değinen Rektör Yılmaz emeklilerimiz için 15 Nisan’da emeklilik sonrası yaşama hazırlık eğitiminin başlayacağını ve bu eğitimler sonunda emeklilerimize sertifika verileceğini kaydetti. Yine Tazelenme Üniversitesi adı altında eğitimlerin başlanacağını söyleyen Rektör

Prof. Dr. Fatih YILMAZ 2 Nisan’da bu programın protokolünün imzalanacağını duyurdu. Geleneksel el sanatlarının yaşamasını sağlamak amacıyla da Üniversitemiz bünyesinde bir araştırma merkezinin kurulduğunu söyledi.

DİKKAT!  Tokat Milletvekili Av.Mustafa Arslandan Çifçiye Müjde

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Fatih Yılmaz’dan Büyük Açıklamalar

Üniversite Gelişmeleri ve Sağlık Hizmetleri

Rektör Fatih Yılmaz, basın mensuplarıyla gerçekleştirilen iftar programında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin son durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Üniversitenin sağlık hizmetleri alanında atılan önemli adımlardan bahseden Rektör Yılmaz, kanser tanıma cihazları gibi kritik hizmetlerin sunulacağını duyurdu. Ayrıca, bu cihazların son teknolojiye sahip olduğunu vurguladı ve hastanenin şehit yakınlarına öncelik vereceğini belirterek, hasta kayıt sürecinde randevu önceliği tanınacağını açıkladı.

Büyüme Stratejileri ve Organize Sanayi Bölgesi

Üniversitenin büyüme ve gelişme stratejileri kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’nde meslek yüksekokulu açma planları olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda, girişimcilerle işbirliği yapılacağını ve uygun onbir yerin belirlendiğini de aktardı.

Tarım ve Sürdürülebilirlik Projeleri

Tarım alanında da atılacak adımlardan bahseden Rektör Yılmaz, erik ve vişne gibi meyvelerin sezon dışı satışını gerçekleştirmek amacıyla bir kurutma tesisi kurulacağını belirtti. Ayrıca, üniversitenin tarım ekonomisine katkı sağlayacak projeler yürüttüğünü vurguladı.

Eğitimde Yenilikler ve Yeni Bölümler

Eğitim alanında da önemli adımlar atacaklarının altını çizen Rektör Yılmaz, önümüzdeki yıldan itibaren eczacılık, grafik tasarım, gastronomi, mimarlık, endüstri mühendisliği ve bilişim sistemleri gibi yeni bölümlere öğrenci alımı yapılacağını duyurdu.

Üniversite ve Üretim Yolu

Son olarak, Rektör Yılmaz, üniversitenin kendi ekmeğini üretme misyonunu vurgulayarak, 15 Nisan itibarıyla ürünlerine başlayacaklarını söyledi. Ekmek ve kurabiye üretimine odaklanacaklarını ifade eden Yılmaz, bu adımın amacının öğrencilere eğitim vermek olduğunu belirtti, fırıncılara rakip olmadıklarını vurguladı.


WhatsApp Image 2024 03 20 at 20.44.25 scaled
WhatsApp Image 2024 03 20 at 20.44.241 scaled
WhatsApp Image 2024 03 20 at 20.44.24 scaled
WhatsApp Image 2024 03 20 at 20.44.23 scaled

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

DİKKAT!  Yeşilyurtlu çiftçiler bayram etti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık, Tarım ve Eğitimde Önemli Adımlar Atıyor yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

İçindekiler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet