Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT BELEDİYE’SİNDEN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

TOKAT BELEDİYE’SİNDEN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

ABONE OL
14 Mart 2020, 11:58:41

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Tokat’ta koronavirüse karşı (Kovid-19) alınan tedbirlere yönelik açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile ilgili ülke genelinde ve Tokat’ta yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Eroğlu, halkı tedbirli olmaya davet etti.

            Kişisel temizliğin önemine dikkat çekerek, vatandaşlara toplu alanlarda bulunmamalarını tavsiye eden Eroğlu, Tokat’ta alınan önlemlerle ilgili “Öncelikle camilerimizde gerekli dezenfektasyon çalışmalarını yaptık. Toplu taşıma araçlarımızı da dezenfekte edeceğiz ve belirli periyotlarda bu çalışmaları devam ettireceğiz. Duraklarımız da insanların toplu olduğu yerler, duraklarda da dezenfektasyon çalışması yaparken vatandaşlarımızın ellerini dezenfekte edebileceği hijyen kutuları koyacağız. Caddeler, sokaklar, bulvarları temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz köpüklü bir şekilde yıkarken ilaçlama çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

TOKAT’TA TEDBİRLER ALINIYOR

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu makamında yaptığı basın açıklamasında koronavirüse karşı şehirde alınacak tedbirlere yönelik bilgiler verdi.

            Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün ülkemizde de görüldüğünü ifade eden Başkan Eroğlu, “Koronavirüsü yaklaşık üç aya yakın bir zamandır dünyanın gündeminde. İlk olarak Aralık ayı içerisinde Çin’in Wuhan kentinde başlayan sonra dünyaya yavaş yavaş yayılan bir virüs. Ama ülkemizde olayın ilk çıkışından itibaren tedbirler çok yoğun bir şekilde alınmakta. Daha birkaç gün öncesine kadar Türkiye’de koronavirüsüne rastlanmamıştı. Şimdi Türkiye’de iki vaka ortaya çıktı. Ama gerek okulların tatil edilmesi olsun gerek Çevre Şehircilik Bakanlığınca illere gönderilen genelgeler doğrultusunda yerel yönetimlerin yaptığı uygulamalar olsun, alınan tedbirler ve bu sürecin iyi bir şekilde tertip edilmesi ülke olarak olaya ne kadar ehemmiyet gösterdiğimizi ortaya koymakta. Yapılacak çalışmaların tertibi ve şehrimizdeki organizasyonu yapıyoruz. İlgili müdürlükler ve başkan yardımcılarımızla süreci nasıl değerlendireceğimiz konusunda toplantılar yaptık. İlgili arkadaşlarımızı şehrimizin caddelerinde sokaklarında görevlendirdik. Tokat’ta hızlı bir şekilde tedbirler alınıyor. Herkesin için rahat ve ferah olsun. Biz inançlı insanların tedbir bizden takdir Allah’tan. Herhangi bir olay vuku bulmadan bu süreci atlatacağımızdan şüphem yok.” dedi.

DİKKAT!  İLÇELERİMİZİN YENİ KAYMAKAMLARI

“TOPLU ALANLARDA BULUNMAMALI”

            Koronavirüsten korunmada kişisel temizliğin çok önemli olduğunu ifade ederek yapılacak çalışmaları sıralayan Eroğlu, “ Kişisel temizlik konusunda zafiyet olan ülkelerde ölüm oranlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bizler dinimizin emri gereği hem de örf ve adetlerimizin bize öğrettiği doğrultuda temizliğe önem veren  bir toplumuz. Bu tür virüslerin bize bulaşmasını engelleyecek en önemli etken. Bol bol ellerimizi yıkamalı ve sabunlamalıyız. Mümkün olduğunca toplu alanlarda bulunmamalı, sempozyumlar, paneller gibi toplu çalışmalardan uzak durmalıyız. Bunun dışında şehirde insanların bulunduğu noktalar var, hayat devam ediyor ve edecek. Bu noktada bize düşen görevler var. Öncelikle camilerimizde gerekli dezenfektasyon çalışmalarını yaptık. Toplu taşıma araçlarımızı da bugün dezenfekte edeceğiz ve belirli periyotlarda bu çalışmaları devam ettireceğiz. Duraklarımız da insanların toplu olduğu yerler, duraklarda da dezenfektasyon çalışması yaparken vatandaşlarımızın ellerini dezenfekte edebileceği hijyen kutuları koyacağız. Diğer taraftan caddeler , sokaklar, bulvarlar da insanların yoğun şekilde bulunduğu alanlar. Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz köpüklü bir şekilde cadde ve bulvarları yıkarken ilaçlama çalışmalarımız da devam edecek. Bundan sonra bu çalışmaları çok sık bir şekilde yapacağız. Çöplerin daha sık ve düzenli bir şekilde toplanması, çöplerin uzun süre cadde ve sokaklarda bulunmaması konusunu önemsiyoruz. Bu noktada hemşerilerimizden küçük bir talebimiz var. Malumumuz bizler belirli saatlerde çöpleri topluyoruz. Hemşerilerimizden o saatlere yakın bir saatte çöplerini getirip koymalarını rica ediyoruz. Bütün çöp konteynırlarımızı yıkayacağız. Geçen hafta bu işlem için özel bir makine aldık. Öğleden sonra bu işleme başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

TOKAT’TA BİR VAKA YOK

            Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta müdürlüğünün fahiş fiyatlarla ürün satılmasını önleme noktasında çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Eroğlu, “İnsanları bilgilendirmek önemli. Belediye olarak sosyal medya hesaplarımızdan bilboardlardan virüsle ilgili nasıl önlemler alınması gerektiğini yayınlayacağız. Fırsatçılık ve stokçuluk yapma, fahiş fiyatlarla ürün satma konusunda ufak tefek şikayetler geliyor ancak Tokat bu konuda vefakar ve duyarlıdır, bu işlere tevessül etmez. Olası böyle bir duruma karşı Ticaret İl Müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Müdürlüğümüz ve zabıta müdürlüğümüz şehrimizde bu işi yapan kardeşlerimizle görüşüyorlar, onlara gerekli bilgileri veriyorlar.Sonuç olarak Allah’a şükür Tokat’ımızda bir vaka yok ve bir iddia da yok. Bunu yetkili bir insan olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim. İkincisi başta belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarımız hep birlikte koordineli bir şekilde çalışma içerisinde. Bütün ekiplerimizle tek gündem maddemizin bu olduğunu özellikle ifade ederek bugünden itibaren gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışmalar periyodik olarak düzenli bir şekilde devam edecek. Şuanda bütün arkadaşlarımız arazide bu çalışmaları gerçekleştiriyor, özel ekiplerimizi kurduk. Tokat temiz şehirdir, temiz şehir olmaya devam edecek. Hiçbir sorun yaşamadan Tokat’ımızda bu süreci atlatacağız.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

DİKKAT!  OKA PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

BAŞKANDAN KOLONYA İKRAMI

            Başkan Eroğlu program sonunda gazetecilere kolonya ikram etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet