Dolar 32,3759 0.08%
Euro 34,8705 0.08%
Gram Altın 2.404,31 0,45%
Çeyrek Altın 4.021,00 0,42%
Yarım Altın 8.041,00 0,41%
Tam Altın 15.855,15 0,21%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslanın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslanın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ABONE OL
28 Ekim 2023, 15:24:59

Kıymetli hemşehrilerim;
Cumhuriyetimizin 100. Yılına erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Türk milleti, bundan tam 100 yıl önce, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.
Gazi Meclisimiz tarafından yeni devletin yönetim şekli belirlenirken; milli iradenin tartışılmaz üstünlüğü ilan edilerek yeni bir yol açılmıştır. Bu, sadece bir yönetim biçiminin ilanı olmaktan çok öte anlamlara, yeryüzünün mazlum ve mağdur milletlerine yol gösteren ve örnek olan değerlere sahiptir.
1923’ten 2023’e yolculuğunda Cumhuriyetimiz zorlu dönemlerden geçmiştir. Karanlık odakların gayretleriyle içerden ve dışardan birçok tehdide, darbe girişimine ve ekonomik baskılara maruz kalmasına rağmen milletimizin ferasetiyle bu girişimlerin üstesinden gelmiştir. Aradan geçen 100 yılda ve özellikle son 21 yılda ülkemiz başta demokrasi olmak üzere ekonomi, eğitim, ulaştırma ve sağlık gibi birçok alanda önemli mesafeler kat ederken; gerçekleştirilen devrimlerle, sadece milli iradenin önündeki engelleri değil, cumhurla cumhuriyet arasında örülen kalın duvarları da ortadan kaldırılmıştır.
Kıymetli hemşehrilerim;
100 yıl önce olduğu gibi, bugün de, Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirdiğimiz Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında da temel hedeflerimizden, büyük Türkiye idealinden asla vazgeçilmeyecektir. Aziz milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri üzerine birlik ve beraberlikle geleceğini inşaya devam etme, koruma ve kollama konusunda iradesi tamdır. 100 yıl önce yedi düvelin işgal planlarını bozan bu millet, bundan sonra da özgür, tam bağımsızlık idealiyle ve tüm gücüyle küresel oyunların çarklarını kıracaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarına, bağımsızlığımız uğrunda bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yaşını, hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

DİKKAT!  2.Tohum Takas Etkinliği Gerçekleştirildi

Av.Mustafa ARSLAN
AK Parti Tokat Milletvekili

Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslanın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet