Dolar 32,5269 0.31%
Euro 34,8937 0.69%
Gram Altın 2.419,74 1,66%
Çeyrek Altın 4.040,00 1,41%
Yarım Altın 8.104,00 1,39%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SGK Borç Sorgulama

SGK Borç Sorgulama

ABONE OL
10 Mart 2024, 20:16:03

SGK borç sorgulamaları e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilmektedir. İnternete ek olarak Alo 170 hattı aranarak da bilgi sahibi olunabilir.

SGK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Çalışan ya da işverenler ödenmemiş sigorta primlerinin ne kadar olduğunu e-Devlet yoluyla öğrenebilirler. Bunun için yapılması gerekenler sırayla şu şekildedir;

  • Öncelikle turkiye.gov.tr adresine gelin.
  • Ardından sırayla Kurumlar ve S harfine tıklayın.
  • Sayfayı aşağı kaydırarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na gelin.
  • Sayfayı tekrar aşağı kaydırın ve “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” bağlantısına tıklayın.
  • Sisteme giriş yapın.
  • Kimlik doğrulama adımını tamamlayın.

Açılan sayfada adınız, soyadınız, kimlik numaranız, kalan GSS prim borcunuz, sağlık statüsü, başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve gelir seviyesi gibi bilgileri detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA İDARELERCE

Kamu idareleri, döner sermaye ile çalışan kuruluşlar, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında yer alan kurumlar ve kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar; SGK’nın sunduğu uygulama ile geçen sigorta primlerini, işsizlik sigorta primlerini ve idari para cezalarını sorgulayabilirler.

İdarelerce SGK borç sorgulama yapmak için sırayla şu adımların izlenmesi gerekir;

  • İlk olarak sgk.gov.tr/borc-Sorgula bağlantısına tıklayın.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
  • 5 haneli güvenlik kodunu yazın.
  • Son olarak “Giriş” butonuna basın.

SGK BORÇ SORGULAMA İŞVEREN

İşverenler Sosyal Güvenlik Kurumu borç bilgilerine ulaşmak için öncelikle bağlı bulundukları SGK’ya gitmeli ve barkod numarası almalıdır. Aldıkları bu barkod ile hem borç sorgulaması yapabilirler hem de “SGK borç yoktur” belgesi alabilirler.

Barkod numarası alan işverenler SGK borç sorgulamalarını şu şekilde yapabilirler;

  • Öncelikle sgk.gov.tr/EborcSorgu adresine tıklayın.
  • Ardından T. C. kimlik numaranızı, şifrenizi ve 5 haneli güvenlik kodunu yazın.
  • “Giriş Yap” butonuna basın.
  • Son olarak sorgu türünü, sorgu tipini, işyeri sicil numaranızı ve güvenlik kodunu yazdıktan sonra “Devam Et” butonuna tıklayın.
DİKKAT!  Favimol 200 Mg Ne Işe Yarar

SGK işveren borç sorgulama e-Devlet sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı tüm veriler listelenecektir. Borçların ait olduğu dönemler, kimin üzerine kayıtlı oldukları ve iş statüsü gibi bilgiler ayrıntılı olarak görüntülenir.

Arama sonucunda göremediğiniz ya da merak ettiğiniz başka şeyler varsa açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan kullanım kılavuzuna tıklayarak merak ettikleriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı panelden eskiye dönük ödeme bilgileri için “Dekont Görüntüleme” bağlantısına tıklamanız gerekir.

Kullanıcı şifreleri kurumların belgeleri tamamlandığında firmalara iletilir. Eğer şifrenizi unuttuysanız Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek tekrar talep edebilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA 4B

SGK 4b borç sorgulamaları T.C. kimlik no ile e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun için yapmanız gerekenler sırayla şunlardır;

  • E-Devlet kapısına tıklayın. (turkiye.gov.tr)
  • Ardından sırayla “Kurumlar – S harfi – Sosyal Güvenlik Kurumu” yolunu takip edin.
  • Sayfayı aşağı kaydırın ve “4B Borç Durumu” sayfasına tıklayın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra ihtiyacınız olan tüm bilgiler açılan sayfada listelenecektir.

SGK BORÇ SORGULAMA 4A

4a borç sorgulama yapmak isteyenler yukarıda anlattığımız adımları aynen takip edebilirler. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdiği hizmetlerde “4A Borç Durumu” bağlantısına tıklamaları gerekir.

SGK BORÇ SORGULAMA TELEFONU

SGK borç sorgulama numarası Alo 170 hattıdır. Bu hattı 24 saat boyunca arayabilirsiniz. Alo 170 hattını aradığınızda telesekreterin saydığı menüden Diğer İşlemler olan 7 tuşuna basın. Sistem sizden kimlik numaranızı isteyecektir. Bu aşamada kimlik numaranızı girin. Ardından tuşladığınız rakamların doğru olup olmadığını teyit etmek amacıyla kimlik numaranız okunduğunda dikkatlice dinleyin.

Doğruysa 1 tuşuna, yanlışsa 2 tuşuna basın. Kimlik doğrulaması adımını da geçtikten sonra vatandaş temsilcisine bağlanırsınız. Hatlar çok dolu değilse birkaç dakika içinde vatandaş temsilcisine bağlanabilir ve SGK borcunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

DİKKAT!  Kamu İhale Uzmanı 

SGK ASKERLİK BORÇ SORGULAMA

Erken emekli olmak isteyen kişiler askerlik borçlanması yaparak işe giriş tarihlerini geriye çekebilirler. Askerlik borçlanması sorgulamak için e-Devlet sistemi ya da Alo 170 hattı kullanılabilir. E-Devlet sisteminde arama kısmına “askerlik borçlanması” yazıldığında 4a ya da 4b seçeneklerinden birine tıklanarak borç tutarı hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Sonuç olarak hem sigortalı çalışanlara hem de işverenlere kolaylık sağlamak amacıyla hizmete sunulan online işlemler sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nda saatlerce beklemek zorunda kalmadan saniyeler içinde borç sorgulaması yapılabilir.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet