Dolar 32,4742 0.23%
Euro 34,8604 0.73%
Gram Altın 2.424,10 1,84%
Çeyrek Altın 4.047,00 1,58%
Yarım Altın 8.118,00 1,56%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İstanbul Kart HES Kodu

İstanbul Kart HES Kodu

ABONE OL
10 Mart 2024, 03:36:02

Covid-19 önlemlerini artırmak ve virüsün toplu taşımada yayılmasını azaltmak amacıyla ulaşım kartlarına HES kodu eşleştirme zorunluluğu getirildi. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren ulaşım kartını HES kodu ile tanımlamayan kişiler toplu taşıma araçlarına alınmamaya başlandı. İstanbul Kart sahipleri kartlarına HES kodunu okutmak için dijital ortamı kullanabilirler ya da İstanbul Kart noktalarına gidebilirler.

İSTANBUL KART HES KODU TANIMLAMA NASIL YAPILIR?

1.İnternetten

HES kodunu İstanbul Kart’a tanımlamak için istanbulkart.istanbul sitesine girilebilir. Bunun için yapılması gerekenler sırayla şu şekildedir;

  • Öncelikle kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesine tıklayın.
  • Açılan forma sırayla T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, doğum tarihi, e-posta adresi, İstanbul Kart numarası, telefon numarası ve HES kodu bilgilerini yazın.
  • Rakam ve harflerden oluşan 6 haneli doğrulama kodunu yazın.
  • Aydınlatma Metni’ni okuyun ve okuduğunuza dair ilgili kısıma işaret koyun.
  • Kullanım Koşulları ve Çerçeve Sözleşmesi’ni onaylayın.
  • Açık Rıza ve SMS ile Ticari Elektronik İleti iznini kabul edin.
  • Son olarak “Kaydet” butonuna basın.

İstanbul Kart HES kodu yükleme bu şekilde gerçekleştirilir. Akbillerine bu kodu tanımlamak isteyenler e-Devlet yoluyla bu işlemi yapamazlar.

2.Mobil Uygulamalardan

İstanbul Kart’ın mobil uygulamasını kullanarak da kısa süre içinde akbile HES kodu eşleştirmesi yapılabilir. Bunun için Android işletim sistemini kullanan kişiler Google Play, iPhone gibi iOS kullanıcıları ise App Store yoluyla mobil uygulamayı indirebilirler.

3.İstanbul Kart Noktalarından

İnternetten bu işlemi yapamayan kişiler kendilerine en yakın İstanbul Kart noktalarına gelerek kartlarına HES kodu yükleyebilirler. Bu yöntem hem yorucu hem de uzun sürmektedir. Gişelerde az görevli olması, kuyruğun çok uzun olması ve sistemin yavaş çalışması gibi sorunlar nedeniyle kartlarına HES kodu okutmak isteyen kişiler uzun saatler bekleyebilirler.

ÖNCE HES KODU ALIN

DİKKAT!  Bayan Eşofman Takımı

Eğer önceden bir HES kodu almadıysanız Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanarak, SMS ile ya da e-Devlet üzerinden kolayca bu kodu temin edebilirsiniz. 2023 kısa mesaj servisini kullanarak SMS ile alacağınız HES kodunun geçici olduğunu ve birkaç gün sonra kodun geçersiz olacağını hatırlatmak isteriz. Kalıcı ya da uzun vadeli HES kodu için e-Devlet sistemine girebilir ve “HES Kodu Üretme” aramasını yapabilirsiniz.

Sonuç olarak İstanbul Kart’ı olan ve toplu taşıma kullanacak kişiler istanbulkart.istanbul sitesine girerek ve gerekli alanları doldurarak HES kodu eşleştirmelerini kısa süre içinde yapabilirler. İşlem sırasında destek almak isteyenler Alo 153’ü arayabilirler.

Bunun dışında mobil uygulamayı indirerek ya da İstanbul Kart noktalarına giderek de işlem yapılabilir. HES koduyla eşlenmemiş kartlar geçersiz sayılmaktadır, bu nedenle bu kişiler toplu taşımaya alınmamaktadır. Saydığımız yöntemler dışında güvenmediğiniz ve daha önceden kullanmadığınız sitelere güvenliğinizi riske atmamak için kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi asla vermeyiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet