Dolar 32,1978 0.05%
Euro 34,9992 -0.01%
Gram Altın 2.512,47 0,08%
Çeyrek Altın 4.130,00 0,07%
Yarım Altın 8.259,00 0,07%
Tam Altın 16.369,84 0,26%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SEVGİ İNCİTMEZ PROJESİNDE PAYDAŞLAR TOPLANDI

SEVGİ İNCİTMEZ PROJESİNDE PAYDAŞLAR TOPLANDI

ABONE OL
05 Aralık 2018, 18:16:01

Sevgi İncitmez (LoveDoesn’t Hurt) projesi Türkiye Paydaş Toplantısı yapıldı. Sevgi incitmez projesi  cinsel istismar, kadına şiddet ve çocuk işçiliği  konularını içeriyor.

            Almanya’da BBJ Consultag Şirketi koordinatörlüğünde, Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği Türkiye, AssociationforInterculturalDialogue Derneği Romanya, BalkanskaAgenciyazaUstoychivoRazvitie Bulgaristan, EuromediEngineeringSl İspanya ve InstitoutoPolitismouLaogfiasAthlitismouKaineonTehnologion Yunanistan kurumlarının ortaklığında hazırlanan ve Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2018-1-DE04-KA205-016158 Numaralı Sevgi İncitmez (LoveDoesn’t Hurt) projesi Türkiye Paydaş Toplantısı yapıldı.

            Program Tokat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat İl Milli Eğitim Mesleki Teknik Eğitim Şube Müdürü Efkan Karaerkek,  Tokat Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, Türk Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, Eğitim Birsen Tokat Şube Temsilcisi Faruk Delen, Tokat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Vanlıoğlu ve idarecileri, Tokat Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erarslan, Tokat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Türk, Tokat Kadın Sanat ve Kültür Gurubu Başkanı Hacer Doğan, misafirler ve Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Dernek üyeleri katılımıyla gerçekleşti.

            Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Dernek Başkanı Müslim Kaçmaz 2013’de kurulan derneğin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Kaçmaz, “Sevgi İncitmez projesini sizinle paylaşıyoruz. Birlikte çok güzel işbirliği geliştirdik. En iyi çalışmaları yapalım. Fikirleriniz bizim için çok önemli. Birlik beraberlik içinde toplumumuz için faydalı işler yapalım” dedi.

            Sevgi İncitmez Projesi Romanya Katılımcısı Gazi Erden eğitim süreci hakkında bilgi vererek, “Derneğimiz birçok projeyi başarılı şekilde uyguladı. 2017 yılında kurduğumuz Türkiye, Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, Romanya ve İspanya temsilcilerinden oluşan konsorsiyum  “Sevgi İncitmez” projesi ile başarısını gösterdi. Lovedoesnt hard yani sevgi incitmez projesini  Almanya koordinatörlüğünde hayata geçirmiştir. Bu proje kapsamında ilk meeting yani durum değerlendirme ve planlama toplantısını Eylül 2018 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirmiş olup burada Derneğimizi temsilen Dernek başkanım Sayın Müslüm Kaçmaz ve Ahmet Polat Bey temsil etmişlerdir. İlk Treynig (yani eğitim ve eylem) toplantısı ise Romanya ev sahipliğinde 10-15 Kasım 2018  tarihleri arasında  gerçekleşmiştir. Sevgi incitmez projesi  cinsel istismar, kadına şiddet ve çocuk işçiliği  konularını içermektedir. 3 gün süren toplantılarımızda katılımcılar kendi ülkelerindeki mevcut durumu ve yaşanılanları dile getirdiler. Değişik ülke ve dini inançlardaki aktivistlerin görüşleri ve eylemleri bizlere aktarıldı. Bizler de kendi ülkemizdeki durumu, Devletimizin bu konudaki  yaklaşımını, alınan tedbirleri, Türk toplumunun gelenek ve göreneklerini ve de dinimizin bu konulara yaklaşımını en güzel şekilde ifade ettiğimizi düşünüyorum.  Bu birinci eğitimin amacı insanların konu ile ilgili düşüncelerini alarak ortak bir havuz oluşturmaktı. Bunun için her bir katılımcı bir gazeteci edasıyla sokak röportajları gerçekleştirdi ki bu röportajlar yapılmaya halen devam etmektedir. Bu röportajlardan ortak sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilerek ileriki toplantılarda yapılacak çalışmalar yön verecektir.

DİKKAT!  Afyonkarahisar Nöbetçi Eczaneler

Program da konuşan Tokat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz “Birlik beraberlik içerisinde hareket etme teklifi çok güzel. Kent Konseyi olarak TEKMED ile işbirliği ile gençlerimize proje hazırlama eğitimleri veriyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini ve bilgilerini geliştiriyoruz. Tokat’ta bir derneğimizin Avrupa’da projeler üretmesi mutluluk verici. Türk yardımseverliğini Avrupa’da göstermeleri de ayrıca hoş bir davranış olmuştur” dedi.

DERNEĞİN FAALİYETLERİNE DESTEK OLMAKTAN MUTLUYUZ

            Tokat İl Milli Eğitim Mesleki Teknik Eğitim Şube Müdürü Efkan Karaerkek ise “Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği yerinde durmuyor. Birçok çalışmalarında bulundum. Gençlerimizin eğitimlerine destek oluyor. Bizler derneğin faaliyetlerine destek olmaktan mutluyuz” şeklinde konuştu.

DÜNYADA EN FAZLA GÖÇMEN TÜRKİYE’DE                         

            Tokat Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun yaptığı konuşmada, “Kıymetli Arkadaşlar; Dünyada en fazla göçmeni barındıran ülkemizin en dinamik kuruluşlarından biri olan Göç İdaresinde görev yapmak, böylesine çetrefil bir alanda çalışıyor olmak; insanın vizyonunu, ufkunu ve azmini müspet manada geliştiriyor. Ancak buna rağmen yerel bir derneğin (Tekmed) Alman Ulusal Ajansı ile ortaklaşa bir projeye imza atmaları doğrusu beni çok etkiledi, hem de kıskandım. “Sevgi İncitmez” başlıklı projede kadına şiddet konusu işlenmiş. Çoğunluğu Ortadoğu ve yakın Asya’dan olmak üzere 27 ülkeden sığınmacıya ev sahipliği yapan Tokat’ımızda şiddet mağduru birçok hanım kardeşimiz yaşamakta. Bu hanımefendilerin gördüğü şiddeti dile dökmek bile nerdeyse imkânsız. Tacizler, tecavüzler, gasplar, sürgünler, çocuk evlilikleri… Biz, birlikte birçok projeye imza atabiliriz. Bunu gördüm burada. Kurumumuz adına 18 Aralık’ta benzer bir projeyi başlatmış olacağız. Uzun soluklu olacak bu projemiz için desteklerinize talibim. Ayrıca ilimizde mukim yabancılar arasında ilköğretim ve üniversite çağında binlerce talebemiz var. Ki bunlar sizin talebeleriniz. Eğitimli kesim ile savaş ve iç karışıklık yüzünden eğitim öğretim hakkından mahrum olan bu mustaz’af kitleye yüksek destekleriniz sayesinde ulaşabiliriz. Yeniden bir görevdeşlik ile bu kesimin uğradığı mağduriyetleri minimize edebiliriz. Üstat Topçu der ki; “işimizi de iman mesabesinde görürsek hem kazanır hem de iki günümüz birbirine eşit olmaz. Tekrar değerli katkılarınızı talep eder, davetiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  BASININ DENETLEME VE UYARMA GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ

TÜRK DEVLETLERİNDE KADIN VE ERKEK EŞİT HAKLARA SAHİPTİ

            Türk Eğitim Sendikası Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya “Türk Milleti geçmişten günümüze kadınına değer vermiştir. Toplumumuzda şiddet bilançomuz iyi değil. Kadınına HAN’ım demiştir. Başına taç etmiştir. Özümüze dönmeliyiz. Kadınlarımızı HAN yapmalıyız. Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Bizde Sendika olarak Erasmus+ projelerine iştirak ettik. Hareketlilikte farklı uygulamalar gördük. Farklı kültürlerin tanınması açısından çok faydalı oldu” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE BAŞARILI KURUMLA GURUR DUYUYORUM

            Eğitim Birsen Tokat Şube Temsilcisi Faruk Delen “Müslim kardeşim yerinde durmayan çok çalışkan birisi olduğunu iyi biliyorum. Derneğin kurulduğu günden bu güne gelişine kadar sürecin içindeyim. İlimizde Avrupa Birliği projelerinde bu kadar başarılı bir kurumla gurur duyuyorum.” Dedi.

KÜLTÜRLERİN BİRBİRİNİ TANIMASI GÜZEL

            Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erarslan “Sevgi İncitmez çok güzel bir isim. Bizde Halk Eğitim olarak Erasmus projeleri hazırlıyoruz. Faydalı olduğuna inanıyoruz. Kültürlerin birbirini tanıması, birlikte etkinlikler geliştirilmesi güzel olmaktadır” ifadelerini kullandı.

İSLAM KADININ OLMASI GEREKEN HAKLARINI VERDİ

            Tokat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Türk ise “Tokat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde müdürlük yaptığım dönemde Müslim kardeşimle birlikte çalıştık. Proje kültürünün oluşmasını hep birlikte sağladık. Proje kültürünün temellerini attık. Bu gün Tokat il olarak projelerde başarılı bir yerde. Cahiliye döneminde bir insanın kız çocuğu olması utanç verici bir hadise idi. İslam kadının olması gereken haklarını verdi. Bizler dinimizin bize söylediklerini yapmamız kadının hak ettiği değeri bulması ile sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  VALİ DR. OZAN BALCI TOKAT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

ŞİDDET YAKIŞMIYOR

            Tokat Kadın Sanat ve Kültür Gurubu Başkanı Hacer Doğan yaptığı konuşmada, “Şiddet kadına, çocuğa, hayvana kısacası hiçbir şeye yakışmıyor. Güzel bir proje konusu! Dadınlar kainattaki en zarif varlıklardır. Kadına yappılan şiddet bir insanlık suçudur. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Kadına şiddete hayır diyorum. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm canlılara yapılan şiddete hayır diyorum” diyerek ve Nazım Hikmetin bir şiirini okudu.

            Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Dernek Başkanı Kaçmaz katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Program fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet