Dolar 32,5269 0.31%
Euro 34,8937 0.69%
Gram Altın 2.419,74 1,66%
Çeyrek Altın 4.040,00 1,41%
Yarım Altın 8.104,00 1,39%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Roll Manyetik Seperatör

Roll Manyetik Seperatör

ABONE OL
30 Nisan 2021, 16:19:57

Roll manyetik seperatör cevher zenginleştirme tesislerinde kullanılan bir cihazdır. Bu cihaz, çalışma prensibi gereğince, ayırma işlemini yaparken kullanılmakta olup ürünün saf bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Ciddi bir oranda manyetik ayırıcı orana sahip olan bu cihazlar, bobinlerin oluşturduğu manyetik güçten faydalanmaktadır. Yüksek şiddetli RE tipi cihazlar, 40 devir ile 500 devir/dakika arasında değişkenlik gösteren çalışma değerlerine sahiptir. Ayırma gücünün değiştirilebilmesi sayesinde, manyetik alanın gücünü değiştirmeniz gerektiğinde dönüş gücü üzerinde değişiklik yaparak, kolay bir şekilde dilediğiniz ürünü ortaya çıkartmanıza yardımcı olmaktadır.  Çok kuvvetli manyetik özelliğe sahip maddeleri ortaya çıkartmanız gerektiğinde ise 700 d/d düzeyine kadar cihazın çalışma gücünü arttırarak tam performansla cihazı kullanabilmenizi sağlamaktadır.  Tek cihaz kullanarak aldığınız ürün miktarı yaklaşık olarak saatte 10 tona yakın bir miktara ulaşabilmektedir.

Roll Manyetik Seperatör Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Birçok farklı sektörde kullanılabilecek manyetik ayırma cihazı olan roll manyetik seperatör manyetik cevherlerin zenginleştirilmesinde kullanılmaktadır. Çapraz bantlı, kuru manyetik ayırıcılar, yüksek alan şiddetine sahip cihazların ortaya çıkmasıyla yok olmuştur. Endüstriyel hammaddelerin içinde bulunan manyetik safsızlıkların uzaklaştırılmasına ve maden zenginleştirme çalışmalarına katkıda bulunmaktadır. En çok tercih edilen manyetik ayrıştırıcı cihaz modeli RE permroll manyetik ayırıcıdır. Yeni nesil teknolojiler kullanılarak üretilen RE tipi manyetik ayırıcılar, 15000 Gauss gücünde manyetik etkiye sahiptir. 12 mm ile 0,5 mm arasında değişen besleme hattıyla birçok farklı boyutta ham madenin zenginleştirilmesi sağlanmıştır. Ancak çok küçük miktardaki madenlerde etkisi zayıflamaktadır.

image 13

Küçük Parçalarda Etkisi Zayıflayan Eski Nesil Ayırıcılara Alternatif

Eski nesil kuru tip ayırıcılar sahip oldukça yüksek enerji tüketimleri dolayısıyla dezavantajlı seçenekler haline dönüşmektedir. Her ne kadar maden zenginleştirme çalışmalarında oldukça ciddi öneme sahip bir cihaz olsa da yüksek enerji tüketimi, bu cihazları oldukça dezavantajlı bir duruma sokmaktadır. Roll manyetik seperatör demir halkaların etrafındaki manyetik alanın rahat bir şekilde kontrol edilmesiyle eski nesil cihazların karmaşık kullanımına avantajlı bir seçenek olarak sektördeki yerini sağlamlaştırmaktadır. Yüksek alan şiddetli, yeni nesil RE tipi permroll ürünler, demirli minerallerin ayırılması için kullanılmaktadır. Üretimini ve satışını yapmış olduğumuz her türlü maden zenginleştirme çözümleriyle ilgili detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

DİKKAT!  “ENGELLİLERİMİZ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet