Dolar 32,2820 0.01%
Euro 35,0484 -0.13%
Gram Altın 2.474,37 0,33%
Çeyrek Altın 4.061,00 -0,15%
Yarım Altın 8.122,00 -0,14%
Tam Altın 16.168,21 0,35%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
PAZAR’DA KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI PLANLANIYOR

PAZAR’DA KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI PLANLANIYOR

ABONE OL
26 Nisan 2019, 07:44:33

Tokat Pazar Belediyesinde kadın istihdamını artırmak amacıyla fikir alış verişinde bulunmak üzere toplantı yapıldı.

            Toplantıda konuşan Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz, kadın istihdamının artırılmasına yönelik düzenlenen ilk toplantının bir başlangıç olduğunu belirterek, “Amacımız Pazar İlçemizin kalkınmasında, büyümesinde kadınlarımızın katkısını artırmaktır” dedi.

            Ayrıca toplantıda KOSGEB'in kadın girişimciliği artırmaya yönelik önemli projeler geliştirdiği belirtilerek, "KOSGEB, ülkemizde birçok kuruluşa ve girişimci vatandaşlara desteklerini sağlayan bir kuruluş olmasıyla birlikte girişimci kişilerinde başarı kaynağı olmaktadır.

pazar%20kad%C4%B1n%20istihdam%C4%B1

            Her konuda devlet destekli kredi olanakları ayrıca hibe ve sıfır faizli kredilerle bir kişinin iş yeri açma ya da işini büyütme talebindeki en büyük destekçisidir. KOSGEB Başkanlığı, içinde bulunduğumuz 2019 yılında da ev hanımlarına desteklerini sürdürmektedir. Bu desteklerle birlikte girişimci kadınlara, kendilerine bir iş kurabilmesi için devlet desteği sağlanmaktadır. Bu desteğin sağlanmasıyla kadın girişimcilerimiz kendi yeteneklerinin olduğu bölümlerde bir işletme açarak gelir elde edebileceklerdir.

            Bu konuda gereken desteğin sağlanabilmesi için gerekli şartları yerine getiren kadınlar hibe desteğiyle birlikte faizsiz kredilerden de yararlanabileceklerdir. Bu desteklerin başlamasıyla birlikte proje kapsamında kuaför, bijuteri, ev yemekleri yapan bir işletme ya da kadınlarla ilgili ürünlerin satıldığı bir iş yeri açılabilecek." denildi.

            Pazar Kaymakamlığı, Pazar Belediyesi ile Tokat İŞGEM'in ortaklaşa düzenlenen toplantıya Pazar Kaymakamı Ömer Saygılı, Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz, Tokat İŞGEM Müdürü KOSGEB Girişimcilik Uzmanı Yüksel Tokuşçu katıldı.

DİKKAT!  BAŞKAN EROĞLU “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HER ŞEYE DEĞER”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet