Dolar 32,4694 0.14%
Euro 34,5947 -0.11%
Gram Altın 2.384,32 0,17%
Çeyrek Altın 3.984,00 0,00%
Yarım Altın 7.992,00 -0,01%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINA TÜRK BAYRAĞI TALEBİ

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINA TÜRK BAYRAĞI TALEBİ

ABONE OL
11 Aralık 2018, 08:04:30

Akkaya, yaptığı açıklamada ortaöğretim kurumları sınıflarında Türk Bayrağı bulunmadığını ve buna ilişkin Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin izlediği adımları paylaştı. Akkaya’nın açıklaması şöyle oldu:

            “Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumları sınıflarında/dersliklerinde Türk Bayrağı bulunmamaktadır. Halen yürürlükte olan yönetmeliklerde sınıflarda/dersliklerde tek Türk Bayrağı bulunmasına dair bir ibare bulunmamaktadır. Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda sınıflara/dersliklere Türk Bayrağı asılmasını yönünde talepte bulunmuştuk.

            Milli Eğitim Bakanlığı ise talebimize cevaben gönderdiği yazıda özetle ortaöğretim kurumlarında dersliklerde bulunan İstiklal Marşı tablosunun üst kısmında Türk Bayrağı bulunduğundan haricen Türk Bayrağı’nın asılmasına gerek olmadığını ifade ederek talebimizi reddetmiştir.

            Bakanlıkça talebimizin reddedilmesi üzerine konunun çözüme kavuşturulması için Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaat ettik. Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarının dersliklerinde yazı tahtasının üst kısmına bağımsızlığımızın sembolü olan Türk Bayrağı’nın asılması yönünde tavsiye kararı verilmesini talep ettik.”

DİKKAT!  Betül Begümhan Aydoğan Kimdir? Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet