Dolar 32,3724 -0.35%
Euro 34,7345 -0.31%
Gram Altın 2.396,07 -1,10%
Çeyrek Altın 3.977,00 -1,58%
Yarım Altın 7.981,00 -1,57%
Tam Altın 15.802,40 -0,35%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“OKULLARI BİRLİKTE AÇACAĞIZ”

“OKULLARI BİRLİKTE AÇACAĞIZ”

ABONE OL
20 Ağustos 2020, 11:06:13

Vali Dr. Ozan Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okulları Birlikte Açıyoruz” etkinliği kapsamında Tokat Valiliği ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Hıdırlık Köprüsü’nde son bulan yürüyüş öncesi açıklama yapan Vali Dr. Ozan Balcı, korona virüs salgınına karşı tüm yurtta olduğu gibi Tokat’ta da canla başla mücadele verildiğini kaydetti.

Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, bu konuda da toplum olarak duyarlılığın çok yüksek olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bugünde bütün öğretmenlerimizle beraber korona virüse karşı mücadele etmek, özellikle de maske, sosyal mesafe, hijyen konusunda kamuoyu oluşturmak, duyarlılığı arttırmak için öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız bir araya geldi. Bugün hep beraber caddede yürüyeceğiz. Sloganımız “Okulları Birlikte Açacağız.” Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız lazım. Yaşlılarımızı, çocuklarımızı, toplumumuzun bütün fertlerini korumamız lazım. Amaç burada bir duyarlılık meydana getirmek. Bugün de bunu gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Korona virüse karşı toplumun bütün kesimleriyle ele, omuz omuza vererek inşallah mücadelemizi başaracağız. Her şey çocuklarımız için diyoruz. Okullarımızı beraber açacağız. Ama beraber açmak için tekrar söylüyorum ve Tokatlı hemşerilerimden rica ediyorum lütfen maske takmaya, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uysunlar. İnşallah pandemiye karşı mücadelemizden de toplum olarak başarı ile çıkacağız. ” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra gazetecilerin korona virüse karşı alınan tedbirler üzerine sorularını cevapladı. Vali Dr. Ozan Balcı, şunları kaydetti.

“Bu işi korona virüsle mücadeleyi çok önemsiyoruz. Koronayla mücadelede ipin ucunu bırakmış değiliz. Şimdi mahalle takımlarımızı da kuruyoruz. Bu sadece bizim mücadelemiz ile olmaz. Bu konuya toplumun sahip çıkması lazım ve  bu işi ciddiye almamız lazım.

DİKKAT!  YAYA GEÇİTİNDE HALAY ÇEKTİLER

Dün yaptığımız İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında aldığımız karar ile düğünler saat 14.00’le 22.00 arasında yapılacak. Düğün salonları işletmecileri, sadece düğün değil, nişan nikah ve düğün sahipleri de maske sosyal mesafe kurallarına uyacak ve taahhütname verecekler. Aksi halde hıfzıssıhha kanununun ilgili maddesine göre gerekli yasal yaptırım uygulanacak. Ama bizim amacımız yaptırım uygulamak değil, rehberlik etmek, sahip çıkmak. Bizim toplum olarak bu işe sahip çıkmamız lazım. Korona virüs salgını ile mücadeleyi önemsememiz lazım. Bir kişinin bile canı bizim için çok kıymetli.

65 yaş için herhangi bir kısıtlamamız yok şu anda. 65 yaş üstü vatandaşlarımız şu anda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyorlar ama 65 yaş üstü vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları lazım. Ama sadece 65 üstü vatandaşlarımızın değil, toplumun bütün kesimlerinin dikkatli ve duyarlı olması gerekli.”

okullari birlikte acacagiz1

“HEP BİRLİKTE VAKALARI SIFIRA İNDİRELİM”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise 2020 yılının salgın anlamında tüm dünya açısından önemli bir yıl olduğunu söyledi. Eroğlu, salgının bir süre daha devam edecek gibi göründüğünü belirterek okullarla ilgili süreçten bahsetti. 2020-2021 eğitim-öğretim yılıyla ilgili Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda 21 Eylül’de okulların açılacak olması nedeniyle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Eroğlu, “Biz de istiyoruz ki okullarımız açılsın, öğrencilerimiz birebir yüz yüze eğitimle derslerini alsın, ders zili çalsın. Eski günlerdeki gibi okullardaki o heyecanı yaşayalım istiyoruz. Ama bunun gerçekleşmesi için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Bu bizim elimizde. Haydi Tokat hep birlikte vakaları sıfıra indirelim ve 21 Eylül’de okullarımızı açalım. Hepinize covidsiz sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Farkındalık Yürüyüşüne Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

DİKKAT!  Yalova Seçim Sonuçları 2023
okullari birlikte acacagiz
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet