Dolar 32,3590 -0.07%
Euro 34,8771 0.13%
Gram Altın 2.389,02 -0,33%
Çeyrek Altın 4.012,00 0,20%
Yarım Altın 8.024,00 0,20%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YAYA GEÇİTİNDE HALAY ÇEKTİLER

YAYA GEÇİTİNDE HALAY ÇEKTİLER

ABONE OL
08 Şubat 2019, 07:49:40

Trafik ışıklarının olduğu yaya geçitlerinde geçiş önceliğini trafik ışıklarının belirlediğine dikkat çekmek isteyen grup, trafik ışıklarının bulunduğu DSİ önündeki kavşakta, yeşil ışık yandığında yaya geçidinden karşıya davul zurna eşliğinde halay çekerek geçti.

            Tokat Gönüllüler Grubu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tokat İl Temsilcisi İsmail Kılıç ve folklor ekibi tarafından yaya geçitlerinde yaşanabilecek olası trafik kazalarını önlemek için halaylı farkındalık etkinliği düzenlendi.

P2220775

            İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı olarak ilan edilerek trafik lambasının olmadığı yaya geçitlerinde geçiş önceliği yayalara verilmişti. Trafik ışıklarının olduğu yaya geçitlerinde ise geçiş önceliğini trafik ışıkları belirliyor. Bu kapsamda trafik ışıklarının bulunduğu yaya geçitlerinde, yayanın kendisine kırmızı yandığında durması, yeşil ışık yandığında geçmesine dikkat çekmek isteyen Tokat Gönüllüler Grubu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tokat İl Temsilcisi İsmail Kılıç ve ekibi ortak bir etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturdu.

            Yayaların trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda da trafik ışıklarını değil, yaya geçidini esas aldığını söyleyen Tokat Gönüllüler Grubu Temsilcisi Fatma Esin Tuna, yayaların kendilerine yeşil ışık yandığında geçebileceğine dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Yaya geçitlerinde yaşanabilecek kazaları önlemek için dikkat çeken bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Tuna, “İçişleri Bakanlığımızın ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ projesini destekliyoruz ancak bir yanlışlık var onu vurgulamak istiyoruz insanlar yanlış anlıyor. Öncelikle trafik ışığı olsa bile yaya geçidi olduğunda kendisine kırmızı yansa bile geçebileceğini zannediyor oysaki öyle değil, eğer trafik ışığı varsa önce trafik ışığına bakacak, kendisine yeşil yandığında yaya geçidinden geçebilecek. Hatta kendisine yeşil yandığında halay bile çekebilir biz onu vurguladık. Ancak kendisine kırmızı yanıyorsa yaya geçidi bile olsa geçemez bunu düzeltmek ve olası kazaları önlemek istedik” dedi.

DİKKAT!  Bartın Nöbetçi Eczaneler

P2220778

            Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tokat İl Temsilcisi İsmail Kılıç ise “Halk oyunları demek toplumun hayatının canlı kaynağı demektir, bundan esinleniyor onun için İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu bu projeyi de memnuniyetle karşılıyor ve destek veriyoruz. Buna katkı olması amacı ile insana ve insan hayatına verilen değere katkı sunmak için halk oyunları ekibi ile böyle bir projeyi düşündük, gayet güzel oldu herkeste beğenmiştir inşallah” şeklinde konuştu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet