Dolar 32,3590 -0.07%
Euro 34,8771 0.13%
Gram Altın 2.389,02 -0,33%
Çeyrek Altın 4.012,00 0,20%
Yarım Altın 8.024,00 0,20%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Niksar’da 600 kişinin su zehirlenmesi iddiası yalanlandı

Niksar’da 600 kişinin su zehirlenmesi iddiası yalanlandı

ABONE OL
22 Haziran 2023, 03:48:33

Tokat Valiliği, Niksar ilçesinde bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarından ‘600 kişinin şebeke suyundan zehirlendiğine yönelik’ yapılan paylaşım ve haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Niksar Devlet Hastanesi’ne başvuran 538 hastanın şikayetlerinde zehirlenme belirtisi olmadığı görüldüğü belirtildi. Tokat Valiliği yetkilileri, konuya ilişkin olarak gerekli incelemelerin yapıldığını ve şebeke suyunda herhangi bir sorun tespit edilmediğini ifade etti. Vatandaşların sağlığının korunması adına düzenli olarak su kalitesi kontrolü yapıldığı ve güvenli içme suyu temin edildiği vurgulandı. Valilik ayrıca, sosyal medya üzerinden yayılan asılsız haberlerin yayılmasının önüne geçmek için hukuki süreç başlatacağını da duyurdu. Bunun yanı sıra, sosyal medya kullanıcılarının da bilgi paylaşırken daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiği hatırlatıldı. Bu şekilde yayılan yanıltıcı haberlerin toplumda korku ve panik yarattığına dikkat çekildi. Niksar halkının güvenliğini tehlikeye atmadan doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarından bilgi alması gerektiği vurgulandı.

Tokat Valiliğimin Yayınladığı Duyuru Şu Şekilde Basına Servis Edildi;

21 Haziran 2023 Çarşamba günü bazı sosyal medya hesapları üzerinden Niksar ilçemizde şebeke suyundan 600 vatandaşımızın zehirlendiğine yönelik yapılan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur.

Niksar ilçemizde 21.06.2023 tarihinde Niksar Devlet Hastanemize toplamda 538 hasta başvurmuş olup bunlardan 197’si bulantı, ishal vb. şikayetlerde bulunmuşlardır. Mevsimsel artış olduğu, il dışından bayram tatili nedeniyle gelen vatandaşlarımızdan dolayı vaka sayılarının biraz arttığı tespit edilmiştir. Şikayetlerde zehirlenme belirtisi olmadığı görülmektedir. Ayrıca vaka öykülerinden bir odak noktasının bulunmadığı ve adresler incelendiğinde kümelenme olmadığı anlaşılmaktadır. Niksar Devlet Hastanesi’ne başvuranlar incelendiğinde il ve ilçe dışı vaka oranlarının fazla olduğu görülmektedir. Hastanede yatan vaka bulunmamaktadır. İlk yapılan tetkiklerde gaita da mikrop görülmemiştir. Niksar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından halk çeşmesi ve şebeke sularından su numuneleri alınmış olup su ve diğer konulardaki gerekli çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 21.06.2023

DİKKAT!  REŞADİYE'DE BOZUK YOLLARA BAKIM

headline

Niksar’da 600 kişinin su zehirlenmesi iddiası yalanlandı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet