Dolar 32,3934 -0.15%
Euro 34,7814 0.1%
Gram Altın 2.435,48 -0,13%
Çeyrek Altın 4.065,00 -1,38%
Yarım Altın 8.156,00 -2,71%
Tam Altın 16.160,69 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MUSTAFA UÇURUM, İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

MUSTAFA UÇURUM, İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

ABONE OL
29 Mart 2018, 07:06:56

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde şair-yazar Mustafa Uçurum Tokat İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluşarak “şiir, şuur, şair” merkezli bir söyleşi gerçekleştirdi.

            Şiirin toplum nazarındaki yerinden bahseden Uçurum, tarih boyunca şiirin nasıl olup da değerini yitirmeden canlılığını koruduğunu şiirlerden ve şairlerden örnekler vererek anlattı. Şiirin bir şuur meselesi olduğunu, şairlerin milletin değerlerini gözeterek ortaya koydukları eserleri ile şuurlu nesillerin yetişmesindeki rollerinden bahsetti.

            Mehmet Âkif, Necip Fazıl ve Sezai Karakoç gibi dava adamlarının şair sıfatları ile bir diriliş gerçekleştirmek istediklerini, yazdıkları her şiirin aslında bu toprakların bir parçası olduğunun idrak edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

            Milletlerin en önemli zenginliklerinin kültürel mirasları olduğunu, kütüphanesi zengin milletlerin kültürel olarak da zengin olduğuna değinen Uçurum, kendini geliştirerek hayata atılacak gençlerin bu gayretleri neticesinde özlediğimiz umut dolu günlere kavuşabileceğimizi anlattı.

            Tokat’ın kültürel anlamdaki zenginliğinden de bahseden Uçurum, Mevlana ve Evliya Çelebi’den örnekler vererek Tokat’ın asıl zenginliğinin yüzyıllardır ayakta duran kültürel mirası olduğunu sözlerine ekledi.

            Son olarak gençlere; “En iyi yol arkadaşınız kitaplar olsun ki yolunuzun aydınlığı hiç kaybolmasın.” tavsiyesinde bulunarak söyleşisini sonlandırdı.

DİKKAT!  KANAL TOKAT'A ÇEVRE ÖDÜLÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet